Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Selasa, Mei 03, 2011

Umno Terdesak Nak Mampos Dah!!!!

Umno terdesak, cuba dapatkan talian hayat dari Pas- Azmin

PETALING JAYA: Sikap Umno-Barisan Nasional yang mengamalkan dasar perkauman sempit dan politik kotor tidak akan memungkinkan penyatuan parti itu dengan Pas mahupun KEADILAN, kata Timbalan Presiden KEADILAN, Azmin Ali.

Menurutnya, Umno kini semakin terdesak untuk mendapatkan sokongan Melayu dengan cuba memecahbelahkan perpaduan dalam Pakatan Rakyat khususnya antara Pas dan KEADILAN.
“Nampak sangat Umno kelemasan, nazak dan cuba mendapatkan talian hayat dari Pas untuk menerus kesinambungan politik mereka. Agenda mereka bertentangan dengan ajaran agama Islam.

“Tetapi, Pakatan Rakyat tidak naif dalam politik. Apatah lagi Pas, mereka telah berulang kali ditipu. Sehinggakan Mursyidul Am, Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat merujuk  pesanan Rasulullah, supaya janganlah kita dipatuk oleh ular yang sama, dari lubang yang sama,” kata Azmin ketika ditemui selepas Mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, di ibu pejabat parti itu semalam .

Beliau memberikan reaksi demikian berhubung rayuan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak kepada Pas baru-baru ini supaya keluar Pakatan Rakyat, meskipun tidak mahu menyertai Barisan Nasional.
“Bukan setahun dua, tetapi lebih 20 tahun hak rakyat Kelantan yang majoritinya adalah orang Melayu Islam dihina, diketepikan dan dipingiirkan. Kita bukannya nak bersatu padu dengan perompak dan lanun.

“Persoalan yang dibangkitan mutakhir ini oleh Umno bertujuan kononnya menyatupadukan umat Islam dan Melayu, tetapi asasnya tidak jelas. Ketika Najib dan Umno merasa kedudukannya kuat dan selesa, mereka hina pimpinan Melayu dari Pakatan Rakyat.

“Bila Umno merasa lemah dan ketika parti MIC dan MCA menuju kehancuran, barulah mereka teringatkan kepada pemimpin Melayu Pakatan Rakyat,” kata Azmin.
Pendapat tersebut dikongsi bersama Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Terengganu, Azan Ismail yang berkata, masalah dalaman Umno kini cuba diselesaikan dengan cara melibatkan pihak luar.

“Terbaru, Najib terpaksa datang ke Terengganu dan bermesyuarat secara tertutup untuk menyelesaikan masalah mereka. Umno Terengganu kini berpecah kepada tiga,iaitu kumpulan Idris Jusoh, kumpulan Ahmad Said dan terbaru, kumpulan pro-konspirasi.

“Perkara ini bukan lagi rahsia dan orang ramai sudah mengetahuinya. Apatah lagi dalam keadaan bekas Pengerusi Umno Terengganu, Hishamuddin Hussein meninggalkan Umno Terengganu kepada Ahmad Said dalam keadaan yang masih tidak menentu.

“Tidak hairanlah kalau Najib mengambil pendekatan dengan cara mengalihkan permasalahan sebenar kepada perhatian ‘merayu’ dan ‘melamar’ Pas,” kata Azan.
Justeru, beliau mengingatkan kepada seluruh aktivis, penyokong dan jentera Pakatan Rakyat  supaya fokus kepada agenda perjuangan.

“Di mana-mana sekarang ini, sentimen untuk berubah itu ada. Kita ada tanggungjawab dan tugasan dan jangan terperangkap denga isu yang dimainkan oleh Umno dan Barisan Nasional,” kata Azan.KeadilanDaily

Komen : Umno Dah Nak MampoSSS!!!!!  Ka....ha kah...
    

5 ulasan:

 1. Selamat datang ke House of gereja Illuminati di mana anda boleh menjadi kaya terkenal dan popular dalam kehidupan, Sertai persaudaraan Great Illuminati di seluruh dunia, Kami berada di sini untuk membantu anda menukar dan mengubah hidup anda dengan cara yang paling positif. menyertai Illuminate kultus dalam talian hari ini dan mendapatkan wang segera 55 juta dolar dengan rumah percuma di mana-mana anda memilih untuk hidup di dunia dan juga mendapat 300,000 dolar bulanan gaji Jika anda berminat sila emailkan bawah illuminatihomeofrichs@gmail.com OR Call untuk menyertai +2349033375429 Jika anda tidak mahu untuk menyertai Illuminati tidak membaca mesej ini. Peraturan * Anda mestilah berumur 18 tahun. * Anda tidak perlu membincangkan rahsia Illuminati kepada sesiapa. * Kami tidak berminat untuk sesiapa yang telah mendapat pengetahuan mereka tentang Illuminati berdasarkan apa yang mereka telah mendengar dari Media Massa (Berita atau Seni Persembahan), Conspiracy Ahli teori (Authors Amatur atau Profesional atau Spekulator), Internet Khabar angin, atau bid'ah lain. * Sebaik sahaja anda menyertai Illuminati dalam tempoh seminggu daripada keahlian anda, anda akan mencapai matlamat yang paling besar dalam kehidupan dan juga mempunyai kekayaan dan kemasyhuran. * Tidak ada yang membuang mesej daripada GREAT Illuminati jika dibuang orang itu akan disiksa siang dan malam. * Kegagalan untuk memaksa kepada perintah dan peraturan GREAT Illuminati akan melihat kemasyhuran dan kekayaan anda diambil kembali. *. Salah satu peraturan Illuminati adalah "Kami tidak bercakap mengenai Illuminati" jadi saya tidak boleh mengatakan terlalu banyak mengenainya di sini. Jika anda benar-benar berminat kembali kepada kami melalui E-mel: illuminatihomeofrichs@gmail.com ATAU hubungi +2349033375429 Jangan bermain permainan minda.

  BalasPadam
 2. Selamat datang ke House of gereja Illuminati di mana anda boleh menjadi kaya terkenal dan popular dalam kehidupan, Sertai persaudaraan Great Illuminati di seluruh dunia, Kami berada di sini untuk membantu anda menukar dan mengubah hidup anda dengan cara yang paling positif. menyertai Illuminate kultus dalam talian hari ini dan mendapatkan wang segera 55 juta dolar dengan rumah percuma di mana-mana anda memilih untuk hidup di dunia dan juga mendapat 300,000 dolar bulanan gaji Jika anda berminat sila emailkan bawah illuminatihomeofrichs@gmail.com OR Call untuk menyertai +2349033375429 Jika anda tidak mahu untuk menyertai Illuminati tidak membaca mesej ini. Peraturan * Anda mestilah berumur 18 tahun. * Anda tidak perlu membincangkan rahsia Illuminati kepada sesiapa. * Kami tidak berminat untuk sesiapa yang telah mendapat pengetahuan mereka tentang Illuminati berdasarkan apa yang mereka telah mendengar dari Media Massa (Berita atau Seni Persembahan), Conspiracy Ahli teori (Authors Amatur atau Profesional atau Spekulator), Internet Khabar angin, atau bid'ah lain. * Sebaik sahaja anda menyertai Illuminati dalam tempoh seminggu daripada keahlian anda, anda akan mencapai matlamat yang paling besar dalam kehidupan dan juga mempunyai kekayaan dan kemasyhuran. * Tidak ada yang membuang mesej daripada GREAT Illuminati jika dibuang orang itu akan disiksa siang dan malam. * Kegagalan untuk memaksa kepada perintah dan peraturan GREAT Illuminati akan melihat kemasyhuran dan kekayaan anda diambil kembali. *. Salah satu peraturan Illuminati adalah "Kami tidak bercakap mengenai Illuminati" jadi saya tidak boleh mengatakan terlalu banyak mengenainya di sini. Jika anda benar-benar berminat kembali kepada kami melalui E-mel: illuminatihomeofrichs@gmail.com ATAU hubungi +2349033375429 Jangan bermain permainan minda.

  BalasPadam
 3. "SELAMAT DATANG KE BROTHERHOOD BESAR ILLUMINATI .. Adakah anda seorang lelaki perniagaan,
  ahli politik, pemuzik, pelajar dan anda ingin menjadi kaya, berkuasa dan menjadi
  terkenal dalam kehidupan. Anda boleh mencapai impian anda dengan menjadi ahli keluarga yang hebat. Dengan ini semua impian dan hasrat hati anda dapat sepenuhnya dicapai, jika anda benar-benar ingin menjadi ahli ILLUMINATI BESAR ini kemudian E-mel: agentpatrick5@gmail.com Atau WhatsApp On: +2348055329159 untuk permulaan segera online, Nota ahli serius Apple.

  BalasPadam
 4. "SELAMAT DATANG KE BROTHERHOOD BESAR ILLUMINATI .. Adakah anda seorang lelaki perniagaan,
  ahli politik, pemuzik, pelajar dan anda ingin menjadi kaya, berkuasa dan menjadi
  terkenal dalam kehidupan. Anda boleh mencapai impian anda dengan menjadi ahli keluarga yang hebat. Dengan ini semua impian dan hasrat hati anda dapat sepenuhnya dicapai, jika anda benar-benar ingin menjadi ahli ILLUMINATI BESAR ini kemudian E-mel: agentpatrick5@gmail.com Atau WhatsApp On: +2348055329159 untuk permulaan segera online, Nota ahli serius Apple.

  BalasPadam
 5. Welcome to the brotherhood of Illuminati>> call Dr Andrew on +2348137294527 or email us on Illuminatibbotherhood30@gmail.com, join the Illuminati to get rich and fame, Are you a politician, business man/woman,musical artiste, student, footballer or whatever occupation you do, and you want to be rich, powerful and famous in life. join the illuminati today to achive all your dreams
  BENEFIT GIVEN TO A NEW MEMBER WHO JOIN THE ILLUMINATI
  A cash reward of $120,000 U.S Dollar, a new sleek dream car valued at $300,000 U.S Dollar, a dream house bought in the country of your own choice, one month holiday (fully paid) to your dream tourist destination.one year golf membership package a v.i.p treatment in all airports in the world a total lifestyle change, access to bohemian grove monthly payment of $1,000,000 U.S Dollar into your bank account every month as a member,one month booked appointment with top 5 world leaders and top 5 celebrities in the world>> join Illuminati your financial difficulties are brought to an end. Illuminati support you both financially and materially to ensure you live a comfortable life.

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...