Khamis, Julai 23, 2015

HOT!! : PAKATAN RAKYAT 2.0 SEDANG DI BENTUK UNTUK RAKYAT MALAYSIA..

 

Wakil daripada parti pembangkang - kecuali PAS - sudah memulakan rundingan bagi membentuk gabungan baru menggantikan Pakatan Rakyat, kata ahli politik veteran DAP, Lim Kit Siang.

"Sudah tentu PAS tidak termasuk," kata Lim yang juga Ahli Parlimen Gelang Patah.

Beliau ditemui di majlis hari raya Yang Dipertua Dewan Negara dan Dewan Rakyat di parlimen hari ini.

Menurut Lim, pengecualian PAS dibuat ekoran tindakan parti itu melanggar Dasar Bersama Pakatan Rakyat yang dipersetujui sebelum ini.

"Namakan ia PR (Pakatan Rakyat) baru, PR 2.0 atau Gerakan Baru. Ia dalam proses pembentukan," kata Lim.

Difahamkan kumpulan Gerakan Harapan Baru sedang mengadakan rundingan dengan PKR dan DAP.

Gerakan itu dibarisi ramai pemimpin progresif PAS yang 'dikorbankan' perwakilan dalam muktamar parti itu awal bulan lalu.


mk

3 ulasan:

 1. Melayu semakin berpecah..orang bangsa lain terus ketawa. Yang kalah berpecah. Dan terus memecah belahkan melayu. PRU 14 mungkin ko pakatan rakyat atau apa-apa nama. Mat Sabu pun boleh tumbang kerana untuk telah berpecah. Maka sukalah hati gerakan Harapan tingal berkecai. Selamat malam untuk pembangkang terutamanya pkr, G18 dan sekutunya.

  BalasPadam
 2. Dear Sir / Madam, "PINJAMAN SECEPAT MUNGKIN DALAM 2days. Taylor wilson Micro Dana keuangan Plc Komersial dan Pribadi", X-mas Loan, "Rumah Pinjaman sebesar 2% bunga rate.Interested Orang harus menghubungi Loan Officer via E-mail dengan di bawah ini informasi: ", NAMA: ..... TERAKHIR NAMA: ...... NEGARA: ....... NOMOR TELEPON: ..... PEKERJAAN: ...... AGE: ............. SEX: ...... Perkawinan STATUS: ...... LOAN JUMLAH DIPERLUKAN: ...... BULANAN PENGHASILAN ...... PINJAMAN JANGKA WAKTU : ...... Petugas Nama: Pinjaman Penawaran Investasi Email: Taylorwilsonloancompany@gmail.com, Terima kasih Dan Tuhan memberkati, Salam

  Taylor Wilson.

  BalasPadam
 3. Dear Sir / Madam, "PINJAMAN SECEPAT MUNGKIN DALAM 2days. Taylor wilson Micro Dana keuangan Plc Komersial dan Pribadi", X-mas Loan, "Rumah Pinjaman sebesar 2% bunga rate.Interested Orang harus menghubungi Loan Officer via E-mail dengan di bawah ini informasi: ", NAMA: ..... TERAKHIR NAMA: ...... NEGARA: ....... NOMOR TELEPON: ..... PEKERJAAN: ...... AGE: ............. SEX: ...... Perkawinan STATUS: ...... LOAN JUMLAH DIPERLUKAN: ...... BULANAN PENGHASILAN ...... PINJAMAN JANGKA WAKTU : ...... Petugas Nama: Pinjaman Penawaran Investasi Email: Taylorwilsonloancompany@gmail.com, Terima kasih Dan Tuhan memberkati, Salam

  Taylor Wilson.

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Senarai Blog...Geng