Jumaat, Ogos 22, 2014

PANAS!! : PAS Terenganu syor dua ADUN Selangor dipecat


PAS Terengganu akan mengesyorkan kepada ibupejabat PAS pusat dan Majlis Syura Ulama PAS supaya memecat dua ADUN PAS Selangor kerana mengabaikan keputusan parti berhubung krisis menteri besar negeri itu.

Pesuruhjayanya, Satiful Bahri Mamat berkata, walaupun siasatan sedang berjalan terhadap kedua-dua ADUN berkenaan, tetapi PAS Terengganu tetap dengan pendiriannya bahawa wakil rakyat itu hendaklah dipecat kerana menjejaskan imej parti, lapor Bernama.

Sebelum ini, katanya, PAS juga telah memecat beberapa pemimpin kanan parti berkaitan dengan masalah moral dan disiplin.


Ini juga, katanya, akan menjadi satu pengajaran kepada semua supaya tidak mengabaikan parti dalam apa jua krisis yang mungkin timbul, tetapi sebaliknya, harus memberi kesetiaan penuh kepada parti.

Satiful Bahri memberitahu pemberita demikian di majlis sambutan hari raya PAS Terengganu semalam.

Dua ADUN PAS itu - Sa'ari Sungib (Hulu Kelang) dan Hasnul Baharuddin (Morib) telah memberi sokongan kepada Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail untuk menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor.

mk

2 ulasan:

  1. PAS terengganu meroyan sangat ni apahal?

    Selangor urusan kami kamu jagalah negeri kamu supaya tidak ditendang terus pengundi di situ pru nanti

    BalasPadam
  2. Jangan cakap beso wey...kalu le jadi PRN di Selangor tu nanti...belum tentu lagi berapa kerusi yg dapat...nasib tak baik..kerusi plastik pun terbang..silap2 nanti...melopong

    BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Senarai Blog...Geng