Khamis, Jun 05, 2014

[ PANAS!! ] BLOGER UMNO KENA SUJUP KAT NAJIB DULU UNTUK BAYAR SAMAN ANWAR RM850,000 KAH KAH KAH KAH.


KUALA LUMPUR 65 JUN: Mahkamah Tinggi di sini hari ini menetapkan 20 Jun untuk keputusan permohonan pengendali bloger Umno, menangguhkan pembayaran ganti rugi berjumlah RM850,000 kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Bernama melaporkan, Pesuruhjaya Kehakiman Rosilah Yop menetapkan tarikh itu di dalam kamar setelah mendengar hujahan daripada peguam Shahid Adli yang mewakili Anwar dan Wan Muhammad Azri Wan Deris, yang mewakili diri sendiri.

Pada 28 Feb, Rosilah memerintahkan Wan Muhammad Azri membayar ganti rugi sebanyak RM800,000 dan kos RM50,000 kepada Anwar berhubung penyiaran perkataan fitnah dan meletak imej mengaitkan Anwar dalam video seks di blognya.

Rosilah dalam penghakimannya berkata daripada keterangan yang dikemukakan, beliau mendapati Wan Muhammad Azri ialah blogger Fitnah umno dan telah menerbitkan kenyataan memfitnah dalam blognya.

Anwar memfailkan saman terhadap Wan Muhamamad Azri pada 21 Mac tahun lepas dengan menuntut ganti rugi berjumlah RM100 juta kerana mendakwa Wan Muhammad Azri menyiarkan empat siri perkataan fitnah di laman blog berkenaan pada 16, 17, 19 dan 20 Mac 2013.

kd

1 ulasan:

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Senarai Blog...Geng