Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Ahad, Disember 06, 2015

PANAS!!! : DATO HUSAM MUSA BONGKAR RAHSIA TGNA..


Selepas mengadakan pertemuan dengan Dewan Harian PAS Pusat dan menyatakan untuk 'meletak senjata' buat seketika Datuk Husam Musa tetap garang dalam ceramahnya malam tadi.

Mendakwa mahu "membayar hutang" yang belum sempat dilunaskan sebelum ini, Adun Salor itu menghalakan kritikannya kepada beberapa pemimpin kanan Kelantan.

Mereka ialah Menteri Besar Kelantan Datuk Ahmad Yakob, Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Nik Abduh Nik Abdul Aziz dan Exco Pembangunan Islam, Datuk Nassuruddin Daud.

Dalam 'buah kilas' yang disampaikan ketika ceramah di Kota Bharu itu Husam membidas Nassuruddin yang meletakkan hukum haram atas perbuatannya membuka rahsia kerajaan negeri.

Namun Husam berkata, teguran bekas Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat terhadap bekas Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali jauh lebih keras.

"Tok guru tegur dan marah apabila Mustafa keluarkan kenyataan misi 16 September tidak akan berjaya. Beliau buat teguran terbuka ketika berceramah di Taman Melewar pada 2008 atau 2009.

"Ramai orang terkejut, kenapa tok guru marah sangat kepada Mustafa?

"Dia juga marah kepada (Datuk) Nasaruddin Mat Isa (bekas Timbalan Presiden PAS). Tok guru kata kalau nak berbaik dengan Umno, masuk Umno teruslah jangan heret PAS," kata Husam di depan lebih 500 hadirin di majlis pelancaran buku Peringatan Orang Terpedaya terjemahan Ustaz Rahimi Rashid.

 http://teautonetwork.com/1444
Cer click dan daftar je disini

Mula buat perangai

Adun Salor itu menyifatkan, qias digunakan oleh Nassuruddin seperti iblis yang ingkar perintah Allah apabila disuruh tunduk kepada nabi Adam.

"Qias ustaz (Nassuruddin) antara bongkar rahsia Rasullulah dan saya tegur kerajaan negeri tidak sama. Tak boleh buat qias seperti itu. Setakat saya belajar dengan gemuloh ayoh ambo (arwah ayah saya) dulu, itu orang yang guna qias iblis, iaitu apabila Allah suruh malaikat tunduk kepada adam, iblis kata tak nak.
"Alasan iblis, sebab Adam diperbuat daripada tanah, manakala iblis rasa lebih mulia dia dibuat daripada api. Padahal itu perintah Allah," jelas Husam.

Terdahulu, Nassurrudin yang juga Adun Meranti mengeluarkan kenyataan ketika sambutan 60 tahun PAS dengan menyifatkan Husam mula "membuat perangai" selepas ketiadaan Nik Aziz.

Sementara itu, Husam turut membidas kenyataan Ahmad yang disifatkan 'takbur' dengan kekuatan PAS Kelantan berbanding Parti Amanah Negara (AMANAH) yang baru ditubuhkan.

"Kita di Kelantan dulu berjaya kerana kita ada sifat tawaduk walaupun pada waktu PAS di negeri lain berasa sangat kuat. Sekarang pun saya dengar ucapan pemimpin PAS kebelakangan ini tak lari daripada 'kuat' semata-mata.

"PAS kuat, PAS parti yang paling lama, tertua. Orang lain tak kuat, PAS berpengalaman, parti oren parti poly bag, tak kuat... Saya nak ingatkan diri saya dan kawan-kawan - kalau kita nak menang lagi pilihan raya, kita kena ingat apa yang Tok Guru Nik Aziz kata, PAS ini kuat tapi tak cukup kuat," kata bekas exco kanan Kelantan itu.

Tambahnya, Kelantan berjaya menguasai Kelantan selepas berpakat dengan parti Semangat 46 sekali gus memenangi pilihan raya umum 1990.

"Jadi kerana itu kita menang di Kelantan, tetapi di Kedah dan Terengganu kerana terlalu kuatlah sampai kita kena reject, tak boleh menang.

"Ini berkaitan dengan sifat dalaman manusia, kita tawaduk atau kita takbur," katanya.

Selain itu, Husam turut mengkritik Nik Abduh (gambar) dengan menyifatkan MP Pasir Mas itu seperti orang tidak bersekolah.

"Nik Abdul ketika berceramah di Terengganu, dia tanya orang mana elok menipu atau kena tipu? Kenapa tanya macam itu, mu (Nik Abduh) tak sekolahkah?

"Memperbodohkan orang atau diperbodohkan, menipu orang lain atau ditipu orang kedua-duanya salah. Tapi dia tanya orang mana elok menipu atau kena tipu," ujarnya ketika menyentuh isu pelaksaan hukum hudud di Kelantan yang didakwa PAS telah ditipu oleh BN.

mk
 
 
http://iklanviral.blogspot.my/

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...