Rabu, Januari 19, 2011

Terbongkar!!! Sudah Jelas Umno Yang Derhaka Kepada Sultan

ADUN Umno Di Ugut - Saari Sugib

Bunyi yang sedap didengar,bahawa Sultan telah perkenan Sidang Dun diadakan pada 24 Januari ini.Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebelum ini berkata bahawa persidangan itu adalah untuk meminda Perkara 52 Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor 1959 bagi mengembalikan kuasa Sultan dan Menteri Besar dalam melantik Setiausaha Kerajaan Negeri.

Sedangkan menurut Adun Hulu Kelang,YB Saari Sugib keadaan ini mungkin telah dijangkakan kerana PR memerlukan 2/3 undi daripada ADUN untuk meminda Perkara 52 Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor 1959 bagi mengembalikan kuasa Sultan dan Menteri Besar dalam melantik Setiausaha Kerajaan Negeri yang telah dibaculkan oleh Mahathir Kuty pada tahun 1993 dahulu sehingga hilang kekuasaan mereka.

Menurut YB Saari Sugib,"Kalau ikutkan memang ada dikalangan ADUN BN yang berjanji akan mengundi pindaan tersebut,tetapi telah di beri amaran keras oleh YB Noh Omar dan barang siapa yang didapati mengundi maka pada PRU kelak nama mereka tidak akan dicalonkan kembali."katanya.

Jadi,PR walaupun diluluskan dengan 24 undi di mana kesemua ADUN PR mengundi namun ia tetap tidak akan berlaku pindaan kerana 4 undi lagi tidak mencukupi untuk mendapat 2/3 undi.

Jadi,jelaslah kepada rakyat negara ini terutamanya bangsa melayu yang dah layu,siapa sebenarnya yang DERHAKA terhadap raja dan sultan.Buktinya,Almarhum Sultan Selangor yang dengan terang dan jelas menyatakan bahawa suatu hari nanti "Beta akan tinggal di Pulau Ketam" kerana takut akan kerakusan Umno menyapu segala kazanah yang ada di Selangor apabila mereka diberikan kuasa...jadi...Lagi mau kasi Umno perintah ka???....Sumber : Karat E-jau

Komen : Nah!!! sudah jelas umno yang derhaka kepada sultan... Terima kasih kepada Sultan selangor kerana perkenankan sidang 24/1/2011 ni... Rakyat yang masih sokong umnoBN buka lah mata.....JOM Ubah!!! UndiLah Pakatan Rakyat.

0 comments:

Catat Komen

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Senarai Blog...Geng