Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Sabtu, Jun 06, 2015

HASIL KEPUTUSAN MUKTAMAR PAS....INILAH HASILNYA...HOT!! HOT!!

 

Mohamad Sabu berkata, beliau akan melepaskan semua jawatannya dalam kerajaan Pulau Pinang minggu ini ekoran keputusan muktamar memutuskan hubungan dengan DAP.

"Kalau saya tak ikut, mereka mungkin kata saya tak taat kepada ulama," katanya ketika menyampaikan ucapan sarat dengan sindiran di sesi penggulungan muktamar PAS di Kuala Selangor hari ini.

Ketika ini Mohamad adalah salah seorang anggota Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang dan Penang Halal Hab.
Mohamad Sabu berkata, beliau akan melepaskan semua jawatannya dalam kerajaan Pulau Pinang minggu ini ekoran keputusan muktamar memutuskan hubungan dengan DAP.

Ketika ini Mohamad adalah salah seorang anggota Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang dan Penang Halal Hab.Terdahulu Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mengeluarkan kenyataan meminta ahli PAS yang mendapat tempat dalam agensi kerajaan negeri supaya meletakkan jawatan.

Kata Lim, walaupun beliau tidak menghadapi masalah bekerja dengan sebahagian daripada ahli PAS, peletakan jawatan itu wajar kerana berkaitan dengan usul yang diluluskan tanpa bahas oleh muktamar.

Sementara itu, Mohamad mengumumkan beliau melepaskan jawatan sebagai Pengarah Pilihan Raya PAS Sarawak ekoran kekalahannya dalam pemilihan kali ini.

Kata Mohamad, jawatan berkenaan sebelum ini diberikan atas kapasitinya sebagai timbalan presiden.

Katanya, beliau akan menghadapi kesukaran jika diminta mengadakan rundingan mengenai pembahagian kerusi di kalangan pembangkang negeri berkenaan.

Di peringkat Sarawak, DAP sudah memutuskan hubungannya dengan PAS sejak Mac lalu.

Dalam nada sinis, Mohamad berkata, PAS memang 'boleh berunding' kerana kini bersendirian.

"Kita kuatkan...? Kita tidak mahu tolak ansur,  yang penting keredaan Allah. Kita mencari keredaan, inilah kemenangan," katanya.

Sarawak perlu mengadakan pilihan raya umum negeri itu sebelum April tahun depan.

mk

4 ulasan:

 1. Ulama PAS ta boleh cari makan d Penang da.Boleh duduk lah di Kota Bahru jual Narita dan keropok lekor.Yg penting dpt keredhaan

  BalasPadam
  Balasan
  1. DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id

   Padam
 2. TAK APA ABG MAT ALLAH YANG MAHA BERKUASA BULAN ULAMAK DALAM PAS.

  BalasPadam
 3. kat selangor boleh cari makan lagi sebab tu tak nak keluar pakatan.tapi tak pa geng ulamak ni boleh buat banyak ceramah kat kawasan lepas tu buka unchang mintak sedekah dari orang yang datang masih boleh cari makan.

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...