Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Isnin, Disember 12, 2011

Terkini!!!! Sambungan Kes Fitnah 2 DSAI Sebelah Petang

5.07 petang: Peguam Karpal Singh mohon mahkamah disambung pada jam 1.30 petang esok kerana Ahli Parlimen perlu menghadiri upacara angkat sumpah Yang Di Pertuan Agung yang baru. Hakim Zabidin bersetuju dan mahkamah akan bersidang semula jam 1.30 petang esok.

3.35 petang: Peguam Ramkarpal Singh sekarang mengambil tempat untuk menggulung hujah.
3.25 petang: Sankara percaya Najib terlibat dalam kes Fitnah II dan menyifatkan penglibatan Najib amat jelas kerana ‘cap jari beliau kelihatan di mana-mana sahaja di dalam kes ini.’
“Pertama, pertemuan di antara Najib dan tertuduh. Kedua, kenyataan Najib yang bercanggah sepanjang perbicaraan berlangsung,” kata Sankara yang turut mempertikai keengganan Najib dan Datin Seri Rosmah untuk hadir di mahkamah.

“Jika mereka tiada apa-apa untuk disorok, kenapa ketepi sapina,” kata Sankara yang juga mempertikai penglibatan bekas Ketua Polis Melaka, Datuk Rodhwan Yusof dalam kes ini.
“Atas kapasiti apa Rodhwan berjumpa Saiful? Beliau tidak ada urusan dalam kes ini,” katanya.

3.15 petang: Sankara percaya Saiful tidak pernah berada di dalam kondominium tempat kejadian didakwa berlaku. Malah, pendakwa raya juga gagal membuktikan Saiful berada di tempat kejadian.
“Apa yang pendakwa raya ada cuma rakaman CCTV yang tidak jelas,” kata Sankara yang menyatakan bukti cecair pelincir KY Jelly juga tidak boleh diguna pakai dalam kes ini.
“Bukti KY Jelly tidak boleh digunakan kerana ia tidak pernah langsung diuji,” kata Sankara.

2.44 petang: Adun Bukit Lanjan, Elizabeth Wong tiba di galeri awam mahkamah.

2.40 petang: Sankara percaya jeli pelincir KY yang dibawa ke dalam kes ini oleh polis adalah satu penipuan (hoax). Ia diperkenalkan agar konspirasi fitnah ini lebih tersusun memandangkan pemeriksaan klinikal mendapati tiada koyakan atau trauma pada dubur Saiful.

Justeru, jika kejadian liwat yang difitnah itu kononnya berlaku dengan bantuan pelincir, maka konspirasi fitnah ini akan kelihatan lebih masuk akal, kata Sankara.

2.28 petang: Sankara mempertikai kesaksian pegawai penyiasat, DSP Jude Pereira mengendalikan siasatan kes Fitnah II. Beliau memfokus kepada pengendalian barang bukti oleh Jude Pereira yang bercanggah dengan Arahan Tetap Ketua Polis Negara (IGSO).
Jude sebelum ini mengaku tidak mengendalikan barang bukti dengan teliti apabila menyimpan calitan putik kapas daripada tubuh Saiful pada suhu bilik dan bukan dalam peti sejuk

2.21 petang: Saiful juga menipu apabila mendakwa pintu kondominium tempat kejadian ditutup dan dikunci dengan rapat, kata Sankara. Menurutnya, jika benar ia dikunci rapat, siapakah yang menghidang kopi dan karipap yang didakwa dimakan Saiful dan Anwar selepas kejadian yang difitnah didakwa berlaku.
“Bagaimana karipap dan kopi boleh ada di dalam unit itu, jika benar pintu kondominium ditutup dan dikunci rapat seperti didakwa Saiful,” kata Sankara yang yakin Saiful mereka-reka cerita ‘luar biasa’ apabila mengaku mendapat nombor Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan sewaktu mencuri dengar perbualan Timbalan Perdana Menteri pada masa itu, Datuk Seri Najib Razak.
“Mustahil TPM tiada nombor Ketua Polis Negara,” kata Sankara.

2.11 petang: Mahkamah bersidang semula. Sankara menggulung hujah bagi pasukan peguam bela. Dalam penggulungannya, Sankara menyifatkan Saiful sebagai seorang penipu besar.
Beliau mengambil contoh pengakuan Saiful yang mendakwa beliau tidak diperiksa sepenuhnya oleh Dr Mohd Osman sedangkan keterangan Dr Osman menyatakan beliau memeriksa Saiful sepenuhnya.
KeadilanDaily
AMANAT DS ANWAR IBRAHIM MENJELANG PRU13 (wajib baca)

 
    

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...