Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Jumaat, Disember 16, 2011

Saya akan terus berjuang walau dari penjara - DSAI


Tiga minggu sebelum keputusan disampaikan, Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini berikrar untuk merperjuangkan keadilan walaupun mungkin beliau didapati bersalah atas tuduhan melakukan liwat.

Bercakap kepada pemberita selepas hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah menetapkan 9 Januari untuk menyampaikan keputusan, Anwar berkata penjara tidak akan mengubah ketetapan hatinya.

Beliau akan terus menguatkan kesatuan pembangkang untuk melakukan reformasi dan perkara itu tidak sukar walaupun beliau mungkin berada dalam penjara, katanya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Menegaskan bahawa tuduhan meliwat pembantu beliau Mohd Saiful Bukhari Azlan "tidak harus diutamakan", Anwar bagaimanapun mempunyai persoalan tentang tarikh keputusan itu akan disampaikan.

Beliau membangkitkan sama ada tarikh 9 Januari itu akan diikuti dengan pembubaran parlimen bagi membolehkan pilihan raya umum berlangsung.

Menjelang keputusan yang ditunggu-tunggu itu, banyak pihak percaya bahawa keadaan tidak memihak kepada ketua pembangkang itu.

Akhbar The Guardian United Kingdom, dalam kolumnya penolong editornya Simon Tidall semalam dilaporkan berkata,"tanda-tanda tidak kelihatan baik" untuk Anwar apabila kes itu menghampiri penghujungnya.MalaysiaKini

Komen : Kami Anak muda tetap bersama anda (DSAI) kami lawan pagi!!! kami lawan tengahari!! kami lawan petang!!! kami lawan malam!!!!!! kami lawan tetap lawan..... lawan sampai menang!!!!!!! PR akan ke Putrajaya dengan izan ALLAH..!!!!! 

 AMANAT DS ANWAR IBRAHIM MENJELANG PRU13 (wajib baca)

    

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...