Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Selasa, November 12, 2013

KETUA POLIS NEGARA SUDAH PENING..

 
Pasal AG, tanyalah SPRM, kata polis
 
Ketua Polis Negara Khalid Abu Bakar berkata, dakwaan terkini yang mengaitkan Peguam Negara Abdul Gani Patail dengan dakwaan salah guna kuasa bukan bawah tanggungjawab polis untuk menyiasatnya.

Dalam sidang media di Pulau Pinang hari ini, beliau sebaliknya meminta perkara itu ditanyakan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

NONEBeliau (kanan) juga menegur tindakan membangkitkan kes tertentu secara berulang kali walaupun ada yang sudah diputuskan oleh mahkamah, seperti pembunuhan warganegara Mongolia Altantuya Shaariibuu.

Justeru, katanya, mesti ada batasan terhadap sesuatu dan semua pihak hendaklah berhenti mempolitikkan semua perkara kerana ia akan mengelirukan orang ramai.

Khalid diminta mengulas laporan Malaysiakini minggu lalu bahawa bekas pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Mat Zain Ibrahim dan peguam kanan Muhammad Shafee Abdullah ada bertemu dengan Dr Mahathir Mohamad pada Ogos bagi membincangkan dakwaan salah laku Gani.

Malaysiakini

1 ulasan:

  1. ulasan yang paling bangsat dari seorang pegawai yang bertanggongjawab atas tugasan yang diamanahkan oleh gaji rakyat.

    BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...