Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Selasa, Januari 12, 2016

PANAS!! : KENYATAAN PANAS TERBARU YB RAFIZI RAMLI


Tindakan agensi penarafan kewangan dunia Moody's Investors Service yang menyemak prospek ekonomi Malaysia dari ‘positif’ kepada ‘stabil’ menunjukkan bahawa pendekatan ekonomi konvensional oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang mempertaruhkan kebajikan rakyat adalah sia-sia, kata Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli.

Katanya, walaupun Najib tunduk kepada tekanan agensi-agensi antarabangsa untuk melaksanakan dasar-dasar ekonomi anti-rakyat seperti pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dan penghapusan subsidi, namun ia gagal menghalang Moody’s dari menyemak semula prospek unjuran ekonomi negara.

“GST telah dilaksanakan selama lebih sembilan bulan dan lebih RM30 bilion telah dikutip dari rakyat.

“Hampir keseluruhan dari subsidi yang sebelum ini dinikmati rakyat telah dihapuskan semuanya termasuklah subsidi petrol dan diesel,” katanya dalam satu kenyataan.

“Beliau juga memotong peruntukan-peruntukan penting untuk pendidikan dan biasiswa di dalam belanjawan 2016 yang dibentangkan Oktober 2015 lalu.

“Malangnya, semua dasar-dasar anti rakyat ini yang menyebabkan beban sara hidup rakyat naik berganda.

“Mahasiswa terpaksa mengikat perut, rakyat melakukan lebih dari satu kerja untuk menampung kenaikan harga dan lain-lain kepayahan – tidak pun berjaya menghalang Moody’s dari menurunkan prospek ekonomi Malaysia dari positif kepada stabil,” katanya.

Moody's hari ini mengesahkan penarafan bon tidak bercagar senior dan penerbit Kerajaan Malaysia pada A3 dan menukar prospek kepada stabil daripada positif.

Dalam satu kenyataan, Moody's berkata ia juga mengesahkan penarafan tidak bercagar senior A3 kepada sijil amanah dolar AS yang diterbitkan oleh Malaysia Sovereign Sukuk Bhd, perantara tujuan khas yang ditubuhkan kerajaan Malaysia.

Perkhidmatan Pelabur Moody hari ini menyemak semula unjuran negara Malaysia daripada 'positif' kepada 'stabil' dan mengesahkan penerbit kerajaan Malaysia dan penarafan bon tidak bercagar kanan di A3.

Moody's berkata sijil amanah ini dianggap obligasi langsung kerajaan Malaysia dan penarafan ini secara automatik mencerminkan perubahan kepada penarafan negara Malaysia.

Mengenai langkah penarafan, Moody's mengesahkan penarafan instrumen bagi hutang tidak bercagar senior yang diterbitkan Khazanah Nasional Bhd pada A3.


mk

Anda adalah di antara 43 JUTA pengguna telefon di Malaysia. Tahukah anda pengguna telefon di masa kini sedang menikmati komisen serta bonus yang dibayar kepada mereka setiap bulan? Telefon bukan lagi alat untuk berhubung, telefon kini telah terbukti dapat dijadikan alat untuk menjana pendapatan yang tidak putus setiap bulan. Anda nak tahu?
Kami membina sistem yang lengkap untuk anda hasil dari perbincangan, pengalaman serta ilmu pemasaran yang kami ada. Untuk menjadi salah seorang daripada pengguna telefon yang menjana pendapatan pasif setiap bulan, anda hanya perlu memahami :
Faham Sistem AutoDownline & AutoPlacement
Hadam ilmu yang kami sediakan Praktik teknik yang disediakan
Apabila elemen hebat ini bergabung,maka bersiap sedialah untuk menerima pendapatan yang tidak masuk akal hasil dari bantuan sistem kami ini. Harapan kami dengan bantuan sistem kejayaan ini dapat membantu anda menjadi seorang usahawan online yang berinovasi, berdaya saing dan tidak mustahil, seorang Jutawan atau Multi-Jutawan
Semoga anda sukses dan menambah nilai dalam hidup orang ramai.

klik link sini : http://autod9.com/army 


 
http://iklanviral.blogspot.my/

1 ulasan:

  1. “Hampir keseluruhan dari subsidi yang sebelum ini dinikmati rakyat telah dihapuskan semuanya termasuklah subsidi petrol dan diesel,”

    Bukan kau ke yang bagi cadangan harga petrol dan diesel ikut harga pasaran dunia???

    BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...