Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Khamis, Januari 14, 2016

KOMEN PANAS!! : TERKINI YB KHALID SAMAD KEPADA PARTI PAS

Muzakarah

PETALING JAYA – Pas didakwa mahu kekal mendominasi pengundi Melayu Islam dengan cara ‘mendampingi’ Umno selepas hasrat menjadi parti dominan dalam Pakatan Rakyat tidak kesampaian.

Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad berkata, Pas terpaksa mencari kaedah lain dan Umno adalah rakan politik terbaik kerana parti Islam itu sendiri mahu menjadi dominan seperti Umno dalam BN.

“Antara dilema yang dihadapi Pas ialah mereka menginginkan satu keadaan seperti mana dalam BN, di mana Umno mendominasi BN. Bila Pas dapati itu tidak mungkin berlaku kerana kita bercakap soal kepimpinan melalui konsensus, kepimpinan kolektif, atas prinsip keadilan, pembelaan untuk semua dan sebagainya.

“Oleh kerana itu Pas mencari kaedah lain untuk mengekalkan dominasi Melayu Islam dalam kerangka BN dan mungkin itu antara caranya dengan berdamping dengan Umno menjadi penasihat atau rakan,” katanya pada Forum bertajuk 'Mampukah Parti Pembangkang Memenangi Undi Melayu Pada PRU14' di sini, malam semalam.

Minggu lalu, Majlis Syura Ulamak Pas memutuskan bahawa parti itu akan bekerjasama dengan Umno selagi mana ia tidak bercanggah dengan syariat Islam dan ia merangkumi semua aspek demi kepentingan umat Islam dan orang Melayu.

Sebelum ini juga, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi dilaporkan sebuah portal bahawa Pas pernah bercita-cita menjadi parti dominan dalam Pakatan Rakyat apabila menyatakan hasrat untuk bertanding lebih satu pertiga daripada 222 kerusi Parlimen pada PRU13 lalu.

PRU13 lalu menyaksikan Pas mengalami kemerosotan berbanding 2008 apabila parti Islam itu kalah 52 kerusi daripada 73 kerusi Parlimen yang ditandinginya dengan hanya peroleh 21 kerusi Parlimen.

Manakala pada 2008, Pas kalah di 43 kerusi daripada 66 kerusi Parlimen ditandinginya dan memperoleh 23 kerusi.

Mengulas lanjut, Khalid juga mendakwa Pas tidak senang dengan pendekatan Pakatan Rakyat sebelum ini bukan berasaskan dominasi, sebaliknya kepada kepimpinan kolektif.

“Pas tak mahu pendekatan yang dibawa oleh Pakatan Rakyat (kini Pakatan Harapan), malah Amanah juga tidak bersetuju dengan hasrat Pas itu.

“Kita merasakan parti politik Islam mampu berperanan dalam suasana padang yang sama rata dan kita cukup yakin, prinsip keadilan, kesaksamaan yang dituntut dalam Islam boleh diterima semua,” katanya lagi.

sh

REZEKI TERGOLEK DARI LANGIT

Kenapa rezeki tergolek dari langit...
mari kita tengok..

kita pakai HANDPHONE kan???
kita TOPUP kan setiap bulan???

dulu kita TOPUP keluar duit...RM5...RM10...RM20..RM30...RM50..RM100..KAN..KAN..

TAPI KINI TIDAK LAGI...KITA TOPUP SETIAP BULAN..DUIT MASUK BANK...

BANYAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BANYAK!!!!!!!!!!!!!!!

JOM KLIK LINK UNTUK DAPAT DUIT BANYAK!!!!

http://autod9.com/3/army

Yang berminat nak ubah kehidupan dari miskin kepada lebih selesa dengan rezeki bergolek ini...

sila klik link dibawah ini..

http://autod9.com/army
http://autod9.com/1/army
http://autod9.com/2/army
http://autod9.com/3/army
 
http://iklanviral.blogspot.my/

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...