Senarai Blog...Geng

Isnin, Januari 18, 2016

PANAS!! : ADA ULAMA PAS SALAH GUNA AYAT SUCI AL-QURAN

 Ahmad Awang

PASIR MAS - Parti Amanah Negara (Amanah) menempelak sesetengah golongan agama yang bertindak berani dengan menyalah gunakan ayat suci al-Quran untuk menghentam parti itu.

Penasihat Umum Amanah, Ahmad Awang berkata, golongan agama itu menggunakan petikan surah ar-Rahman ayat 26 bermaksud segala apa yang ada di alam dunia akan binasa dan terjemahan itu merujuk kepada pihaknya.

"Bila golongan agama (ustaz) menggunakan ayat itu, ini seolah-olah mempermain-mainkan al-Quran.
"Semua orang tahu itu satu dosa dan tidak perlu lagi saya huraikan, apatah lagi untuk menghina orang dengan gelaran yang tidak disukai," katanya.

Terdahulu sebelum itu, Ahmad menyampaikan ceramah umum dan isu-isu semasa di rumah Ir Ali Omar di Kampung Bendang Pauh, Chetok di sini.

Turut hadir Timbalan Presiden Amanah, Salahuddin Ayub dan Pengerusi Amanah Kelantan, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah serta beberapa lagi pemimpin.

Menurutnya, tindakan menggunakan ayat suci Al-quran untuk menghentam Amanah merupakan perkara yang jelas bercanggah dengan ajaran Islam.

Katanya, perkara itu ditegah oleh agama melalui hadis nabi serta ayat suci al-Quran.

Ahmad berkata, Amanah tetap meletakkan Islam sebagai dasar perjuangan kepada parti berkenaan.
"Kita sentiasa mahu meningkatkan kefahaman agama dalam kalangan ahli Amanah.

"Sebab itulah kita wujudkan Nadwah Al-Ulamak Lil Nahdah Al-Jadidah (Nunji) yang dipelopori oleh 80 peratus golongan ulamak," katanya.

Beliau berkata, Nunji ini akan menggerakkan program-program ilmu ke seluruh negara dengan hasrat memperkasakan lagi Islam dalam kalangan pendokong Amanah.

sh

Anda adalah di antara 43 JUTA pengguna telefon di Malaysia. Tahukah anda pengguna telefon di masa kini sedang menikmati komisen serta bonus yang dibayar kepada mereka setiap bulan? Telefon bukan lagi alat untuk berhubung, telefon kini telah terbukti dapat dijadikan alat untuk menjana pendapatan yang tidak putus setiap bulan. Anda nak tahu?
Kami membina sistem yang lengkap untuk anda hasil dari perbincangan, pengalaman serta ilmu pemasaran yang kami ada. Untuk menjadi salah seorang daripada pengguna telefon yang menjana pendapatan pasif setiap bulan, anda hanya perlu memahami :
Faham Sistem AutoDownline & AutoPlacement
Hadam ilmu yang kami sediakan Praktik teknik yang disediakan
Apabila elemen hebat ini bergabung,maka bersiap sedialah untuk menerima pendapatan yang tidak masuk akal hasil dari bantuan sistem kami ini. Harapan kami dengan bantuan sistem kejayaan ini dapat membantu anda menjadi seorang usahawan online yang berinovasi, berdaya saing dan tidak mustahil, seorang Jutawan atau Multi-Jutawan
Semoga anda sukses dan menambah nilai dalam hidup orang ramai.

klik link sini : http://autod9.com/army

 
http://iklanviral.blogspot.my/

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...