Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Khamis, Februari 27, 2014

Isu Saman Hadi: Keluarga tetap berkeras, kata Anwar


SHAH ALAM - Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menegaskan parti itu sedang berusaha untuk menyelesaikan isu melibatkan saman RM2 juta antara Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan bekas calon PKR Dun Bukit Besi, Mohd Shamsul Mat Amin.

Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh itu berkata, walaupun keluarga Mohd Shamsul berkeras untuk meneruskan saman tersebut namun pemimpin PKR di peringkat pusat telah memberikan nasihat kepadanya berhubung perkara tersebut.

"Pimpinan telah nasihat dulu.

"Keluarga berkeras. Saya telah jelaskan kepada Abdul Hadi.

"Kita sedang usahakan," katanya yang dipetik daripada laman mikro Twitter miliknya.

Terbaru, PKR melalui Setiausaha Agungnya, Datuk Saifuddin Nasution berkata, pemimpin parti telah mengadakan rundingan dengan plaintif untuk menyelesaikan isu tersebut.

"Kita telah hubungi Pengerusi PKR Terengganu, Azan Ismail untuk menyelesaikan isu tersebut dengan pelbagai cara. Kita juga minta untuk tidak teruskan saman terhadap Abdul Hadi.

"Kita ada petunjuk positif untuk selesaikan perkara itu dengan baik daripada Mohd Shamsul," katanya.

Sebelum ini, media melaporkan Abdul Hadi diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi untuk membayar ganti rugi RM2 juta kepada Mohd Shamsul berhubung kes saman fitnahnya terhadap bekas calon PKR Dun Bukit Besi itu. sh

1 ulasan:

 1. pasal malas dan berat sangat TGHA mau minta maaf..
  Kalau salah tetap salah...apa yang nak dimalukan.
  Malu kat Allah lagi teruk tau...
  Tak kira la pak lebai ka...tok aji ka...menteri ka...
  salah tetap salah...dan yang baik minta maaf secara terbuka pada rakyat sbb tuduhan dlm ceramahnya didengari oleh rakyat jelata.
  So..apa takut....

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...