Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Jumaat, Februari 24, 2017

Panas!! : Umno, Pas kini memang sah 'sekapal'

Pemimpin Pas dan Umno sekapal dalam Nautical Aliya. Khalil, Nuridah dan Sanusi antara pemimpin Pas bersama Azeez Rahim di atas kapal itu. Pemimpin Pas dan Umno sekapal dalam Nautical Aliya. Khalil, Nuridah dan Sanusi antara pemimpin Pas bersama Azeez Rahim di atas kapal itu.
Pas dan Umno kini benar-benar sekapal melalui "Food flotilla for Myanmar" dan ia menambah kukuhkan lagi persepsi bahawa kedua-dua parti itu bekerjasama walaupun cuba dinafikan oleh Pas.
Datuk Mahfuz OmarDatuk Mahfuz OmarAhli parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar berkata, apa yang berlaku di atas kapal Nautical Aliya ini menambahkan persepsi masyarakat terhadap perkara itu.
"Ahli Pas kini gelisah. Sejak dari kecil mereka dilatih bencikan Umno, tiba-tiba pemimpin mereka berbaik dengan Umno.
"Benarlah persepsi bahawa Umno dan Pas kini sudah sekapal sebagaimana ditunjukkan dalam flotilla ini," kata bekas naib presiden Pas itu merujuk kepada bendera Umno dan Pas memenuhi pelabuhan yang menerima kepulangan kapal yang membawa 28 NGO itu.
Menurut Mahfuz, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berada di atas kapal 'Food flotilla for Myanmar' itu sendiri tidak berpuashati dengan tindakan parti politik Umno dan Pas yang 'merampas' (hijack) misi yang mereka sertai.
"Mereka hubungi saya dan menyampaikan rasa tidak puas hati mereka," dedah ahli parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar.
Bendera Pas dan Umno dikibarkan menyambut kepulangan Nautical Aliya di Perlabuhan Klang semalam.Bendera Pas dan Umno dikibarkan menyambut kepulangan Nautical Aliya di Perlabuhan Klang semalam.Antaranya, cerita Mahfuz, Umno dan Pas dilihat cuba menonjolkan diri mereka dan memperlihatkan misi ini adalah lebih kepada soal kerjasama antara Pas dan Umno bukan membantu kesengsaraan yang dialami oleh umat Rohingya.
Antara pemimpin Pas yang berada di atas kapal yang dilepaskan bersama oleh Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak dan timbalan presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man itu adalah ketua muslimat, Nuridah Salleh, timbalan ketua pemuda yang juga anak presiden Pas, Mohd Khalil Abdul Hadi, AJK Pas Pusat, Sanusi Mohd Nor dan lain-lain.
Pemimpin Umno pula adalah Datuk Seri Azeez Rahim yang juga pengerusi Tabung Haji dan ramai lagi.
Sejak dari awal lagi, Pas sentiasa mengajar pengikutnya bahawa Umno adalah musuh mereka.
AJK Pas Pusat, Sanusi Mat Nor bersama seorang pemimpin Umno bergembira dalam Nautical Aliya.AJK Pas Pusat, Sanusi Mat Nor bersama seorang pemimpin Umno bergembira dalam Nautical Aliya.Sebab itu, bagi mengelakkan anak-anak mereka menyertai kelas Tadika Kemas yang dikawal oleh Umno, Pas menubuhkan Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti).
Selepas itu, katanya, Pas tubuhkan sekolah rendah dan menengah Islam bagi mengelakkan anak-anak pergi ke sekolah kebangsaan yang dikawal oleh kerajaan Umno.
Di surau-surau kampung pula, katanya, ahli-ahli Pas tidak akan sembahyang di belakang imam yang menyokong Umno.
Beliau berkata, ekoran kekeliruan hubungan antara Pas dengan Umno ini telah menyebabkan ramai ahli Pas yang kini lebih rela mendiamkan diri dari aktif.
"Walapun mereka tidak isytihar keluar Pas, namun mereka menyepikan diri menyebabkan sokongan kepada pas mengecil dan pudar," kata Mahfuz.
"Bagi saya Pas tidak pecah, tetapi sokongan kepada Pas yang menyusut. Dari segi organisasi Pas kuat tetapi sokongan sudah berkurangan," katanya merujuk kepada kenyataan timbalan presiden Amanah, Salahudin Ayub Pas kini berpecah sekali lagi.
mdl

IKLAN BERBAYAR

Image result for ramai berjaya dengan tone excel

92 ulasan:

 1. Kereta mewah: Pesuruhjaya Pas Terengganu pernah tegur YB tukar Mercedes
  Posted By: AMIRUDDIN AHMADon: February 24, 2017 Print Email
  ULASAN: Kontroversi Ahli Parlimen Kuala Nerus, Terengganu, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali menghadiahkan sebuah kereta mewah Audi Q7 kepada isteri keduanya masih belum berakhir biar pun beliau menjawab bahawa membeli kereta mewah adalah hak peribadi sebagaimana dipetik The Star Online.
  Kisah kemewahan pemimpin Pas muktahir ini mengingatkan kita kepada suatu kisah ketika YB DUN Manir Datuk Harun Taib (gambar) melarang YB DUN Telok Pasu Ismail Mamat membeli kereta Mercedes terpakai milik seorang wakil rakyat Pas Terengganu, lebih sedekad lalu.
  Walaupun kereta itu sudah pun bertukar tangan tetapi Harun Taib yang juga Pesuruhajaya Pas Terengganu waktu itu tetap mahukan Ismail mengembalikan semula Mercedes tersebut kepada pemilik asalnya dan guna semula kereta proton saga.
  Akhirnya Ismail akur dengan keputusan ketuanya, walaupun sebenarnya harga Proton Saga itu lebih mahal daripada Mercedes tersebut.
  Inilah etika seorang ulama, seorang ketua dan seorang pemimpin yang menegur dan tegurannya dipatuhi ahli di bawahnya.
  Namun sekarang tidak ada lagi ulama Pas seperti itu, dan tiada lagi wakil rakyat seperti itu.
  Memanglah seseorang yang kaya-raya walaupun dia seorang pemimpin parti Islam berhak untuk berbelanja atau berjoli sakan tetapi seseorang wakil rakyat parti Islam terikat dengan nilai dan prinsip yang tidak ada pada pemimpin parti sekular seperti Umno dan sebagainya.
  Almarhum Tok Guru Nik Aziz Nik Mat sentiasa berpesan kepada wakil-wakil rakyat Pas di Kelantan dengan katanya:
  “Ambo in sha Allah buleh jago diri ambo daripada hidup bermewah dan bergaya akan tetapi ambo dok jamin para tuan-tuan YB sekalian buleh menahan nafsu dunia….”

  BalasPadam
 2. �� �� �� �� �� �� ��

  *Dalam surat khabar -akhbar "China Press". Muka depan atas sekali sebelah kanan cerita pasal masalah ekonomi Malaysia semakin teruk dengan nilai matawang jatuh, harga barang semakin naik.*

  *Mereka menasihati rakyat Malaysia supaya ikat perut dan berjimat dengan tidak membeli barangan yang tidak perlu. Sedangkan akhbar dan majalah lain termasuk Utusan Msia URTV, Mangga dan lain-lain hanya menyiarkan hiburan, artis baru naik, kahwin cerai artis, kemalangan bom sana sini, dadah, dan lain2 yang remeh temeh melekakan Melayu. Mereka tidak menyiarkan tajuk demikian kerana takut rakyat panik.*

  *Semua jenis perniagaan terutama kain baju hilang pendapatan lebih 50℅ termasuk Sogo. Pusat perniagaan Nilai 3 di Seremban sepi, tokey besar pening, sumber dari tokey pakaian di Pertama Complex. Bank dah pun mula tutup cawangan2 untuk kurangkan kos operasi. Mula2 Maybank kemudian CIMB dan kemudiannya pasti diikuti oleh bank2 lain. Ekonomi mungkin akan meleset lagi.*
  KUTIPAN GST OLEH KERAJAAN SEMAKIN KURANG

  *Kalau dikaji tentang putaran ekonomi yang meleset setiap 10 tahun sekali memang kita sedang menghampiri. 1988, 1998, 2008 dan kini 2018.*

  *Oleh itu para sahabat, pakailah kereta yang ada, duduklah rumah yang ada, tangguh melancong dulu sebab cash amat perlu ketika ekonomi tak menentu. Mungkin sebahagian simpan dalam bentuk saham dan emas. Nak beli rumah baru, tunggu dulu, nanti dia akan jadi murah yang amat sangat. Masa tu belilah. Sekadar ingatan buat diri sendiri dan teman2 semua.*

  *Surat khabar berbahasa Melayu tetap mengatakan ekonomi negara konon nya maseh kuat stabil dan berkembang, begitu juga berita2 radio dan TV. Janganlah tertipu dengan propaganda kerjaan yang dah teruk tu.*

  BalasPadam
 3. Misi Nautical Aliya lebih kepada matlamat politik domestik

  satu untuk keluarga mangsa kena sembelih, satu untuk tukang sembelih ?!?!
  1. 3 Febuari 2017 berlayarnya Kapal Nautical Aliya dengan misi 'Flotila Malaysia' ke Myanmar. Dalam perjalanan mereka rakyat dimaklumkan melalui media mereka hanya akan ke Pelabuhan Teknaf di Bangladesh untuk menurunkan bahan bantuan yang dibawa. Dari awal pengumuman ini mengundang senyum bagi yang biasa dengan misi kemanusiaan dan geografi Asia Selatan. Saya sendiri pernah terlibat misi bantuan kemanusiaan ketika Tsunami 2004 ke Chittagong, Bangladesh tersenyum kerana Teknaf ialah perbauhan kecil mana mungkin kapal kargo sebesar Naitical Aliya mampu berlabuh.

  2. Tiba - tiba baru dibuat pengumuman kononya baru tahu, Nautical Aliya tidak dapat kebenaran berlabuh di Teknaf, soalnya adakah mereka ini tidak membuat kerja rumah yang baik atau sengaja menimbulkan elemen dramatik supaya lebih kelihatan 'heroic'. Dengan tiba - tiba barulah kononya dirundingkan dengan Kerajaan Myanmar. Permohonan untuk berlabuh di Swittwe, Negeri Rikhine, Myammar pula diajukan. Kemudian seperti dijangka elemen dramatik dimunculkan lagi permohonan berlabuh di Swittwe oleh Myanmar kononya atas alasan keselamatan. Ini sudah dijangka sebab sememang dari awal Myanmar tidak membenarkan pun. Kemudian muncul pula pengumuman semua bantuan diturunkan di Perlabuhan Ranggon.

  3. Sekali lagi mengundang senyum sinis, bukan satu rahsia sulit bahawa konflik, kezaliman malah pembersihan Etnik Rohingya ini berlaku atas restu regim Myanmar termasuk tentera mereka. Maka kita pun kumpul orang , kumpul bantuan, konon ketepi kepentingan politik mengundang penyatuan Pas - Umno dan buat himpunan penuh beremosi kononya nak jihad. Malangnya tiba tiba bantuan yang dibawa diserahkan kepada pihak yang merestui malah terlibat dengan kezaliman.

  4. Untuk mereka ini saya perturunkan maksud Flotilla, iaitu sekumpulan bot - bot sederhana atau kecil. Istilah ini mula porpular dengan misi Gaza Flotilla Mavi Marmara di mana sekumpulan aktivis dari perbagai negara dan agama nekad melanggar kepungan Israel sehingga ditahan malah misi Flotilla Gaza juga ada yang terkorban. Namun adakah misi ke Myanmar dengan Nautical Aliya ini boleh disamakan dengan itu ?

  5. Dengan 2,000 tan makanan, 200 aktivis (berdasarkan pengumuman Utusan Malaysia) apa ertainya semua ini jika hanya nak serahkan 'bantuan' kepada pihak yang terlibat menzalimi ?

  6. Beberapa tahun lepas SAMM pernah membongkarkan mengenai perdagangan Malaysia - Israel khususnya penghantaran Minyak Sawit Mentah. Bila perkara ini dibangkitkan dalam Parlimen oleh SAMM melalui YB Er Teck Hwa, Ahli Parlimen Bakri, kerajaan menjawab dengan sangat memperbodohkan rakyat kerana menyatakan Minyak Sawit Mentah yang dihantar ke Pelabuhan Ashdod, Israel itu ialah untuk keperluan Palestin.

  6. 200 petugas nak bawa naik kapal untuk misi hanya menurunkan barang adalah juga satu yang nampak sia - sia. Kini rakyat menanti pembentangan hasil misi ini atau ia sekadar misisyok sendiri bagi tujuan politik domestik semata - mata. Rakyat mabhu tahu berapa kos semua misi, jumlah bahan makanan dan ubatan, jumlah nilai terbelanja kerana logistik, sumbangan siapa dan dari mana ? Adakah ia derma atau peruntukan dari kerajaan Malaysia. Belanja makan 200 orang kononya sukarelawan selama berbelas hari atas kapal pula berapa ?

  BalasPadam
 4. Separuh niat untuk bantu rohingya...separuh lagi nak tunjuk prihatin kpd umat islam kununnye...dan pas dengan umno boleh bekerjasama untuk islam....walhal kena bagi dengan burma....seblm ni najib tunjuk berani kodem kerajaan burma...bila burma angkat muka terus hantar ketua askar runding mohon maaf...dengan penakut hadi nak kerjasama...asal dapat 90 juta hadi sanggup ikut najib..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bodoh ehh...
   Panglima tentera mmg dh dijadualkan ke negara pembunuh umat Islam tu atas urusan rasmi dan bukannya utk tujuan memohon maaf.
   Yang ko bawa fitnah nie sama ada ko nie tak ada agama atau penyembah api.Dgn kata lain kapir.
   Apa2 pon...bantuan slmt disampaikan hingga ke tangan pelarian rohingya.Yang dengki khianat cuba buatlah aktiviti yg sama.Mana tahu yg sembah api..yg sembah lgbt...yg sembah mamak kuku besi dan yg sembah kapir dapigs boleh buat lbh baik..mmm

   X-Reformis 98

   Padam
 5. Seblm 2008 hadi takut kpd arwah nik aziz kerjasama dengan DAP..selepas nik aziz meninggal barulah hadi dan olamak Pas berani kata DAP kafirun menentang islam...Hadi baru sedar najub dan umno terima hudud dan najib sanggup hulur 90 juta beli hadi dan olamak Pas...demi selamatkan najib yg hampir nak kena tenggelam...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bingai nyer kesimpulan...
   Klu tak kerana peliwat tua tu..tak akan berlaku kjsama pas dgn dap.Sayang sekali bila dah rasa hebat...kapir dapigs jd bongkak dan berlagak.Dulu bukan main lagi babi2 dapigs memuji dan menjilat demi undi pengikut2 pas.Setelah rasa mrk hebat..mrk jd maharaja tanpa peduli hati dan perasaan akar umbi pas.
   Semuanya dah ketentuan...dpd langkah kejang yg penuh dgn fitnah dan banjir besar yg jadi musibah dashyat mgundang simpati tanpa mengira fahaman politik memberi rahmat kpd para ummah.Percayalah...bijak mana manusia merancang..Allah swt lebih hebat perancanganNya.
   Maka tolak peliwat tua..tolak penyamun mamak kerala dan tolak kapir dapigs termasuk anjeng2 hambanya.Negara tak akan ke mana dgn ego sombong mrk....

   X-Reformis 98

   Padam
  2. Peliwat tua...berapa kali dah jubir ko kena liwat?

   Padam
  3. Kelantan dan pahang serta terengganu tak jena banjur besar?...sampai sekarang mangsa banjir di kelantan ade yg belum dapat rumah...
   Masa kerjasama dengan Dap dulu pemimpin Pas bodooh benar ikut cakap Anwar?

   Padam
  4. Madey penyamun...Najib bukan penyamun 1mdb...tapi jho lo yg disiasat AS singapore dan swiss ko ,umno dan pas takut nak desak supaya jho lo disiasat...cina jho lo kaye billion2 free...melayu takut...
   Najib tidak rompak 1mdb tapi takut nak saman WSJ dan SR...takut nak dedahkan laporan odit 1 mdb...Juruodit pun takut nak sahkan akaun tahunan 1mdb...Pas pun takut kpd umno...

   Padam
  5. Anon 3:01
   Jobor aku tak kena liwat...tapi otak aku puas kena liwat oleh peliwat tua tu....hehehe
   Skrg tak sanggup aku...lgbt ok kot
   kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

   X-Reformis 98

   Padam
  6. Madey penyamun...tapi dah 14 tahun madey tak ade kuasa pun semua takut nak siasat...berani cakap jer...

   Padam
  7. Habis tu mcm mana ko tahu anwar liwat?

   Padam
  8. Seifool yg lebih muda dan kuat dari nuar yg dah tua takut kpd nuar?kalo gitu nuar pun boleh liwat jubor ko...hi3

   Padam
  9. Anon 3:13
   Banyak dah negara yg diliwati oleh datuk bangkrap laki umi aida yg dh kaya bawa kes 1mdb.Madey pulak dah berjela2 mggunakan fakta sr n wsj tapi tulur dia tak ada nak bawa ke mahkamah.Iyalah...bukti mmg sah tak ada katanya.
   Benarlah kata org tua2...kdg2 kita kena biarkan para penfitnah nie menari hingga mrk rebah sendiri.Dilayan sgt sama ada kita jd gila atau dia makin gila.Lucu dan geli hati pon ada sehingga husam tugu ke USA bawa srt saman tanpa usul periksa.Sama ada gimik politik atau husam mmg buta fakta.Akhirnya doj USA kata mmg tak kes utk dijadikan saman...hehehe
   Lawaknya...berdegar2 husam tugu kata dia akan balik dgn kejayaan tapi rupa2nya dia hanya keldai mainan manusia....
   Mgkin husam tugu 15kali bermimpi rasanya...
   kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

   X-Reformis 98

   Padam
  10. Kalo najib ato ko yg perintah malaysia 30 tahun lepas ape yg ade dimalaysia?lagi banyak banyak duit yg kena balun...sekarang pun malaysia makin jauh tertinggal dibelakang singapork yg tak ade langsung hasil bumi..duit mesia jauh murah dari singdollar...rimau dah tewas kpd singa...rimau dah jadi pussycat....memalukan...

   Padam
  11. Selagi datuk seri anwar bin ibrahim tak berani bersumpah laknat dan selagi mahdey tak mengaku isu liwat adalah fitnah....BAPAK NURUL LAKI WAN JIJAH AKAN DICOP PELIWAT!!!!

   Padam
  12. Ooo tak ade kes...kenape doj arahkan jet jho lo ditahan disingapore?...kenapa harta ansk tiri najib masih disita di US...kenapa ipic saman timbsngtara 1mdb?

   Padam
  13. Adekah jika anwar bersumpah maka dia dibebaskan dari tuduhan?hukum mana ko pakai?jahil ugama ato ustaz ko tipu ko...sumpah hanye untuk orang yg menuduh dia dianaya...kalo anwar sumpah bini ko tu bini dia habislah ko tak ade bini lagi laa...kalo sumpah diterima dlm perundangan islam...bodooh nak tunjuk pandai..

   Padam
  14. Hahahahahaha....tahu sgt bila pecinta lobang taik nie membela peliwat tua tu klu bab spin....
   Si babi nobody tak payah tukar identiti lar....ayat sundal tua ko tu tak dpt disembunyikan...
   kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

   Padam
  15. Ini bukan soal membela...ini soal hukum..kalo buta soal hukum jangan nak mandai2 cakap pasal hukum...pegi belajar dulu..ko ni golongan orang zalim..kikikiki

   Padam
 6. Please la x reformist, tak payah le menyibuk kat kalau isu ko tak ada lain drp liwat, liwat, liwat. Satu dunia tahu dsai tak bersalah. Cuba bawak sikit fakta yg kononnya bukti anwar bersalah. Kita fight. Ko bawak satu, aku sangkal satu. Nak juga tengok takat mana ko tahan.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Macai umno diupah untuk pusing fakta...

   Padam
  2. Utk makluman..
   Ust din pudu pon pernah bersumpah laknat...senyap dh penfitnahnya..
   Najib pon pernah 3 kali bersumpah laknat di 3 tmpat berbeza...ok jer
   PI Bala bersumpah laknat dgn kitabnya...kesian pulak dia
   Anwar bila lagi????
   Takut kena laknat ker....hehehe

   Padam
  3. Najib bersumpah...sekarang 1 dunia tahu dia merompak...najib terpaksa buat muka selamba menahan malu...

   Padam
  4. Jadi bahan ejekan ...hi3

   Padam
 7. Dah ramai x reformist mata duitan dah kena beli dengan najib tapi najib 2 penggal gagal tawan selangor dari pkr...

  BalasPadam
 8. X reformis mata duitan tidak bermaruah adalah pengkhianat anwar ibrahim dan pkr...orang2 seperti lokman adam,zahrain,ezam,roslan kassim dll lagi adalah pejuang hartabenda....penyakit ini telah menular kedalam jiwa olamak pimpinan Pas...yg keluar sikit tapi yg masuk tambah ramai...pengkhianat ini berjuang mengharapkan balasan hartabenda tidak takut menyebut kalimah Allah...konon perancangan Allah menyebelahi mereka...memutarbelit fakta dan menipu adalah perkara biasa..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Elehhhh...pgkhianat konon!!!
   Klu nak kejar harta..gaji skrg pon dh cukup.Buat apa nak kejar harta rakyat.
   Yang anwar gila berlakon dlm video besi..buat apa?!!!!Yang dia gila nak singkir tski...buat apa?!!!!Elok2 dia jadi mb..hanya krn tski tak bagi duit rakyat utk parti...dia difitnah dan dipecat.
   Yang anwat pulak berdegar2 kata gaji dia seringgit sbg punaisihat ekonomi slgor tapi buat tuntutan purata ratusan ribu ringgit sbln.Ingat rakyat tak tahu!!!!Apa pelaburan yg anwat bagi kat slgor?????!!!!!
   Udah2 ler menipu rakyat.Siang berkhutbah..mlm mendubur dan memuki.Mmg celaka bangsat!!!!

   X-Reformis 98

   Padam
  2. Ko masih ulang pasal video...kenapa polis tak ambik tindakan?...bukankah Rahim tamby kecik dah ngaku dia yg buat video tu...ko nak pusing lagi?...

   Padam
  3. Kes TSK ko tak tsu rupenye..tsk dah mesra umno...hutang bank juta2...

   Padam
 9. Macai umno ni berani cakap pas tak boleh kerjasama dengan dapigs kerana dapigs musuh islam...tapi macai ni takut suruh pas lepaskan kerusi exco diselangor..masih sanggup kerjasama dengan dap diselangor...pas dan umno sama kaki belit2...nak perbodohkan orang melayu konon..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Jangan cakap banyak...
   Suruh jer mb aiskrim tu pecat semua exco pas..kalau dia berani dan bertulur!!!!
   Hadap sgt ker mrk dgn jwtn tu!!!
   Rasa2 nyer kapir dapigs dan pgayR tak akan berani.
   Yg pasti mrk bekerja pon krn rakyat slgor atas titah sultan.
   Pecatlah kalau mb aiskrim dan kapir dapigs berani!!!

   Padam
  2. Pas yg kena letak jawatan kerana dah tak boleh kerjasama dengan dapigs lagi..gentleman laa..bukan pkr suruh pas jangan kerjasama lagi dengan dapigs...
   Kes aiskrim heboh...tapi kenapa polis tak ambik tindakan sedangkan kata ade bukti..Sultan pun tak percaya...kalo mb tak bermoral dah lama tuanku pecat mb...ini permainan bodoih macai umno kerana tak mampu nak jatuhkan mb...hi3

   Padam
  3. Dapigs pun pernah gesa exco pas lepaskan jawatan kerana ini bukan kerajaan PR lagi...mb dan dapigs nak tengok pas ni cakap serupa bikin ato tidak...hi3..

   Padam
 10. Pelik betul.. kenapa nak suruh PAS lepaskan kerusi exco? Nak bagi PAN pulak ke kerusi tu? Kenapa tak suruh semua adun lepaskan kerusi then buat PRU negeri! Aku memang dah tak sabar nak tengok PKR bertanding tanpa PAS. Kalau PAN kita tak perlu risau sebab mereka akan dibantu oleh DAP sebagai barua DAP!

  BalasPadam
 11. Yang mahfuz pulak boleh dia kata PAS sejak kecil dah diajar benci UMNO! Sebenarnya dia sendiri yg diajar begitu.

  Kami dlm PAS cuma diajar benci kpd perbuatan mungkar tak kira oleh sesiapapun termasuk UMNO, PKR , DAP, PAN dan PAS (G18).

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kenapa pas tskut buang mahfuz dan sslleh man...otang ni dah bertentangan dgn pimpinan pas

   Padam
 12. Kan pas tak boleh bersama drngan dap lagi..belit ape ni...pas pun bukan rakan ph ..cabut laa...undi cina dah tak bagi kpd pad lagi...kawasan umno pas tak de peluang nak menang..
  Sejak kecil lagi pas kena kutuk dengan umno..utusan dan tv jadi ajen umno kutuk pas...siapa yg marah dan boikot utudan dan tv kalo bukan pas..sejak baik dengan umno dan tiada kutukan lagi dah lupe kisah lama plak..masa umno lemah dia cari pas...bila kuat fia tendang fan kuyuk pas..umno ni parti orang nak kaye mudah...pas sekarang tak hirau lagi kenaikan harga barang
  ..penyelewengan umno...semua dah halal
  .hudud pun entah kemana..felda dan fgv rugi pun tak dipedulikan..

  ..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yang kuat kutuk pas adalah mahdey dan anwat brahim yg ada dlm haprak.Tak kan dh lupa kot...
   Dulu sipondan rapiji fitnah tabung haji...pas dtg bertanya face 2 face.Selesai
   Bukan spt para kapir dapigs....kutuk dan fitnah di belakang jer.

   Padam
  2. 6:48 atau MOHD NASIR,

   Setakat ini UMNO kutuk2 PAS sebab mereka jahil. Bukan spt ada satu puak lain yg kutuk2 PAS kerana puak itu munafikun yg tunduk kpd kafir harbi.

   Padam
  3. Sekarsng umno fah slim setrlsh pss dan hadi rembat 90 juta..bila umno dah kust nanti umno akan jshil semula..yg alim songlap duit..

   Padam
  4. Najib tak kutuk pas kerana najib perlu bantuan pas dlmn pru nanti....umno dah lemah..kalo umno kalah najib akan dihantar ke sungai buloh inn daa...bila anwar kutuk pas...mahdey jer kutuk pass...orang2 umno tak kutuk?dari cawangan hingga ke MT..dlm paper dan tv madey jer kutuk pas?...hi3...ape punyer belit ko ni..

   Padam
  5. Masa pru 13 najib tak kutuk pas?anuar musa dan lain2 pemimpin umno tak kutuk pas?...Pas jer bodooh kerana pimpinan pas nak rembat 90 juta dari umno dan najib...hi3

   Padam
 13. Satu kapal dengan umno lebih afdal dan kapal nih penuh dengan muslimin dan muslimat, mukminin dan mukminat yang bernakhodakan ulamak menuju mencari keredhaan Allah SWT.

  Satu kapal lagi penuh dengan munafikun, kafir harbi, golongan LGBT, G12, ketua perompak pun ada, peliwat pun ada, perasuah pun ramai, rasuah seks pun ada dan yang paling ramai ialah munafikun yang tunduk pada kafir dan kapal nih bernakhodakan kafir harbi, arah tujuannya entah kemana.

  Kepada umat Islam yang beriman yang mana satukah bahtera yang akan dipilih, ada akal gunakanlah sebaik-baiknya.

  BalasPadam
 14. Kapal yg ramai perompak dan lanun..olamak plak bernakhoda ketua lanun yg dah terkenal diseluruh dunia...takut nak saman wsj..duit fgv boleh lesap 4.3 billion...ketua lanun geng dengan cina jho lo yg pas dan olamak takut nak desak supaya disiasat...seronoklah cina kapir jho lo kaye free bila pas dan olamak pun takut...ketua olamak takut nak saman pempuan mat salleh SR..atas kapal semua penakut..
  .peliwat plak ditakuti oleh seifool yg lebih muda dan kuat..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sebenarnya dalam kapal kedua yg ada munafikun dll itu ada juga para ulamak yg cukup digemari oleh para penumpang yg lain.

   Jadi jika mengikut panduan Imam Syafei, pastilah kita patut tahu mana satu yg patut jadi pilihan iaitu kapal yg pertama.

   Jadi menurut panduan

   Padam
  2. 1 mdb pinjam bank yahudi AS golden Sachs..Najib lencong bilions keakaun Cina kapir Jho Lo untuk pelaboran 1 mdb dengan petro saudi..jho lo pusing balik keakaun najib melalui bank di singaporr 2.6 billin...dalih derma raja arab..najib hulur plak kpd Hadi dan Pas 90 juta..Najib dan Hadi sama2 takut nak saman wsj dan SR...Hadi bernakhoda ketua lanun bugisman aras satu kapal..saoe nak ikut?..laporan odit 1 mdb najub sorok dlm bilik jebal OSA..Pas danHadi tak berani cakap pasal 1mdb dan lain2 penyelewengan najib...najib jual edra dan tanah kpd china kominis pun hadi olamak pas bisu..mana ade brani bila sudah hantam 90 juta duit haram..ini kapal jena tibut laa...cepat mampos lah perompak dan penyokong perompak...hutang 1 mdb rakyat mesia yg kena bayar sekarang..

   Padam
 15. Kesian...meroyan pengikut lgbt membela ketuanya..hehehe
  Sila buang ke sungai jer...pilih org lain.Biawak hidup tu beban jer...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kena batang hidong ko ...ko tuduh orang meroyan laa...tak nampak ape2 pun lgbt kat mesia ni..pondsn2 di kl umno dan pad biarkan...

   Padam
  2. Tapi di penang...pertandingan transgender diiktiraf...
   Haprak sokong Bershit...bershit iktiraf lgbt....eeeee dashyat
   Patut pon bewak hidup tu disanjung lgbt....hehehe

   Padam
  3. Isu besat ke?

   Padam
  4. Kan mereka semua tu satu kapal, macam-macam ada maaa, ulamak PAN mana ada kuasa nak jadi nakhoda, tukang baca doa je lah.....

   KAHKAHKAH

   Padam
  5. Pertandingan transgender yang disaksikan oleh ketua penyamun, ketua rasuah tanpa kolam(bukan ketua menteri), golongan lgbt, G12, munafikun PAN, peliwat, kafir dan ulamak PAN jadi pengadil.....

   KAHKAHKAHKAHKAH

   Padam
  6. Kan umno berkuassa buat undang2 di mesia..kenapa tak nasihatkan umno bentang undang2 anti lgbt dan transgrnder?...dinegeri sembilan bila jabatan ugams tangksp trangeder,puak2 ni cabar kerana bertentangan dengan perlembsgaan..umno dan pas diam jer..

   Padam
  7. Ketua penyamun najib daa...

   Padam
 16. Banyak beno mencarut walauns ni. Tak reti berhujah ke?

  BalasPadam
 17. Ruu buku tiga lima boleh bentangk...kenapa ruu anti lgbt da trsnsgender tak mau bentangkan..asik kokok jer kuat...kokok madey lanun tp nak siasat takut walhal madey dah 14 tahun tak ade kuasa...kokok jer kust telo tak ade...hi3...madey dah beberapa kali cabar suruh siasat...haaa3

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ruu 355 ni untuk seluruh umat Islam patut la kita dahulukan, yang lgbt nih sejemput je dari sebahagian umat Islam yang rosak akhlaknya.

   Nak perbetulkan mereka bukan perkara mudah, mereka ni keras hati, kalau sekapal dengan mung dikhuatiri mung pulak yang terikut-ikut perangai mereka.

   KAHKAHKAHKAHKAH

   Padam
  2. Kalo belit memang macai umno bijak...dah tak bokeh hujjah lagi...bertempik pasal lgbt bukan main kuat..hi3 sibodoh...

   Padam
 18. Yang paling penting kita perlu pandai menilai ulamak jenis mana yg perlu kita ikuti berdasarkan panduan Imam al Syafei!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulamak mcm nik aziz yg mesti di ikut...Ularmak pas dah makan duit haram tak boleh diikuti...ularmak dulu masuk neraka...
   .

   Padam
  2. Kalo ulamak makan duit haram boleh ke dipanggil ulamak?

   Padam
  3. Agak2 si kafir yg pengerusikan mesyuarat exco gemar ulamak yg mana? ulamak PAS atau PAN?

   Padam
  4. Orang kapir tak perlu gemat mana2 ulamak..malaysia ni bukan diperintah oleh dap...kuasa ada pada melayu...dap ade berapa kerusi jer di parlimen..

   Padam
  5. Ularmak pas bukan cina saje tak suka...melsyu pun ade tak suka...belit2 sejak rembat duit haram 90 juts dari najib...macsi umno yg siang mlm bela najib dapat ciput jer...senang2 ularmak pas yg dulu muduh umno dapat juta2 beli kereta mewah...

   Padam
 19. Memang pemimpin PAS telah memilih kapal yg 'betul'. Betul sebetul betulnya. Tiada lain selain drp betul.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ha3... Kapal bugis yg dah rabsk memang pilihan tepat pimpinan pas..3 penjuru pru pas yg mampos...tengok prk kk dan sungai besar..

   Padam
  2. Kita tgk siapa yg kena.. kini PAS boleh juga bertanding di kerusi PKR.. salah ke?

   Padam
  3. Sape kata salah...dipantai barat pas bukan kuat sangat...pru dulu menang ato dapat undi banyak kerana tiket PR..undi cina bantu pas...tapi kali ni dah lain kerana pas rasa dah kuat...di pantai timot pun pengaruh pas dah merosot kerana ularmak makan duit haram...hi3

   Padam
  4. Pru 13 boleh hilang kedah...perlis yg kecik pun tak pernah menang...kelantan dah mula goyang..kalo pas nak menang buang olamak yg makan duit haram..

   Padam
  5. Pemimpin2 umno tak mau berkongsi kekayaan dengan pas...najib perlukan bantuan pas untuk selamatkan dia dari sungai buluh inn....pemimpin umno jenis tamak....selepas pru pas tidak akan dipedulikan pemimpin umno yg nak kaye dengan geng2 dia aje...ahli2 pas patut sedar...Arwah tok guru nik aziz dah pesan jerat lanun umno...jangan jatuh dlm lubang yg sama sampai 2 kali..ade pimpinan pas ambil berat kemiskinanan ahli2 pas?...olamak pas sedang khayal bila dapat duit haram 90 juta...dosa pahala entah kemana daah...janji dapat kereta mewah dan rumah baru...

   Padam
  6. Pru 13 pas dapat sokongan kuat kerana aura Tuan guru Nik Aziz dan kebencian kpd bn hingga kerusi bn bawah najib merosot...Areah nik aziz disanjung tinggi kerana seotang ulamak yg tawwaduk dan tiada kepentingan diri..hidup sederhana dan tiada desas desus belit sana belit sini seperti olamak pas sekarang..orang kapir pun hormat pas dan !ik aziz...selepas kematian arwah tok guru pas punah ranah...tapi masih rasa kuat...peminat nik aziz dah lari dari pas kerana pas dah rosak dibawah olamak baham duit haram...

   Padam
  7. Kerajaan pas kelantan sekarang berhadapan isu balak...masalah perumahan mangsa banjir 2014 blm dapat diselasaikan oleh pas tapi pemimpin bermewah2...orang asli dihulu kelantan bersumpah tak akan bagi undi kpd pas...pas masih lena bermimpi..

   Padam
  8. Pru 13 jugak pas bertanding di 7 buah kerusi pkr...akibatnye bn yg nenang...persetujuan pkr yg tanding...pas khianat dengan tuduh pil kuda laa,ahli pas mau calon pas laa..akibatnye ade calon pas hilang wang pertaruhan...memang bodoh pas ni...elok pas jangan join PH...join perompak lebih baik supaya pas kena rompak..

   Padam
  9. Persoalan yg dibangkitkan berulangkali di atas; semua aku dah jawab berulangkali dgn mengemukakn hujah2 yg mantap.

   So aku tak nak buang masa aku lgi.. Diharap seluruh parlimen dan dun gombak PAS akan bertanding dan juga mana2 kawasan melayu islam majoriti.

   Terima kasih kerana tuduhan rekaan PAS bersama UMNO kerana ianya fitnah dan telah dibuktikan bhw majoriti org beriman tak percaya. Ini dapat dilihat akan kehadiran majoriti mereka Himpunan RUU 355 berbanding ramai penyertaan kafirun pada Bersih 5. Siapa pun tak boleh menafikan fakta ini. Syukur Alhamdulillah..

   Padam
  10. Pas blm bersama umno tapi pemimpinnye tidak pernah menentang kemungkaran umno...diam dan bisu...umno pun tak kutuk pas lagi...yg hadir 355 berapa ramai yg paham apebenda 355...elok pas tanding disemua kerusi diseluruh malaysia...memang mantap pas sekarang...

   Padam
 20. Jgn le bantai PAS. Mazhab baru tu.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ha3..belit kuat sangat...tak sedar diri...cakap perlembagaan islam...nak guna islam untuk kepentingan diri..hukum hakam untuk orang lain kononye diri sendiri dikecualikan dari dosa..

   Padam
 21. Wan rosli kata kita mesti pandai pilih ulamak yg mahu diikut berdasarkan panduan imam shafie. Ulamak PAS menyertai kezaliman UMNOBN terhadap rakyat. Ulamak PAS hidup bermewah mewah sedangkan rakyat sedang sengsara. Ulamak PAS nak tegur salahguna kuasa dan harta negara pun tak bertelo. Ulamak PAS kata DAP perlu ditentang kerana menolak RUU355 sedangkan MCA, GERAKAN, MIC, sabah, sarawak dan ramai dalam UMNO sendiri yg menolak RUU 355, ulamak PAS buat tak nampak. Ulamak PAS kata semua yg org ramai ttg keburukan PAS adalah fitnah tapi tidak pula cuba membersihkan diri sedangkan banyak saluran ada kalau betul2 mahu. Ulamak PAS kutuk, maki hamun, seranah pemimpin AMANAH yg dulu juga dibuat begitu semasa masih bersama PAS. Dihalau, Dah keluar di cerca pula (overkilled). Ulamak PAS membentuk satu team baru dalam kepimpinan PAS dgn cara mengeCHAI. yg menentang diburuk burukkan siap guna suratkhabar UMNOBN lagi. Ulamak/Pemimpin PAS jadi bisu kat parlimen Mcm Tak sedar dan Tak tahu kenapa mereka dipilih rakyat. Ulamak / pemimpin PAS senang2 je fitnah orang, cthnya azan tidak lg dibenarkan berkumandang di Pulai pinang. Alamak PAS pada peringkat awal dulu sengaja kelirukan rakyat dgn menyatakan RUU355 adalah HUDUD. Kesannya smpi sekarang masih ramai menganggap ianya adalah hudud. Ulamak PAS mengkhianati setiakawan semasa pakatan rakyat masih wujud dgn meletakkan calon ditempat yg telah pun dipersetujui sebagai tempat rakan sepakatan. Dan lagi, dan lagi, dan lagi...
  Kemudian WAN ROSLI claim semua yg PAS buat adalah mengikut panduan imam shafie. Woiii..Tak malu ke

  BalasPadam
  Balasan
  1. Itulah putar belit olamak Pas...orang alim yg menggunakan ilmunye untuk menipu akan lebih dulu dimasukkan kedalam neraka oleh tuhan.....kalo olamak ini hidup dizaman saidina omar nescaya muka olamak ni ditampar oleh saidina omar..

   Padam
 22. Wan Rosli, cuba ko senaraikan salahlaku pembangkang kat sini
  Bagi yg ada kualiti punya le. Jangan ambil yg jenis agak2 atau cakapdengar.
  X reformist pun boleh Walaupun dia ni jenis low class dan kuat mencarut.

  BalasPadam
  Balasan
  1. X reformasi ni macai upahan najib untuk serang blog penyokong PH..ramai macai umno kakitangan JASA yg berja#a kpd najib..macai umno bila tak boleh bethujjah akan nerapu dan mencarut..

   Padam
 23. Simple je MOHD NASIR!

  Buat survey siapakah antara TGHH dan ustaz ahmad awang yg paling dibenci oleh kafirun dan munafikun.. dah dapat hasil survey nanti kamu rujuk pula kpd panduan Imam Al Syafei.. Simple..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bezanya tghh melahap 90juta dedak smpi skrg xberani saman.kahkahkahkahjag

   Padam
  2. Tak payah menyamar lah Mat Nasir. Daripada menyamar kan lebih baik Mat Nasir mintak Husang Musang bagi video PAS terima RM 90 juta tu! Keh Keh

   Padam
  3. pasal plak nak Mintak husang.. Xplak sesiapa sebut husang ada video 90juta.alahai.napa la bodoh sgt wanroslimatnasir ni.kahkahkahjah.dah la tu kalau nk kalih isu guna la cara bijak sikit.ni alahai cara budak tadika. Kahkahkahkah. Mana Video matsabu tolak hudud tu?????

   Padam
  4. 1. Tak payah menyamar lagi lah Mat Nasir Keh Keh! Daripada menyamar kan lebih baik Mat Nasir mintak Husang Musang bagi video PAS terima RM 90 juta tu! Keh Keh

   2. Bagi je video PAS terima RM90 juta tu Mat Nasir! Lembam lah Mat Nasir ni Keh Keh!

   3. Ada ke nama Mat sabu disebut dalam doa aku tu Mat Nasir lembam oi? Jawab le jawab Keh Keh!

   4. Maka dgn itu marilah kita berdoa lagi dan lagi:

   Semoga Allah ampunkan dosa kita semua wahai MOHD NASIR! Keh keh..

   Juga semoga Allah ampunkan dosa sesiapa yg pernah berkata jika majoriti parti (DAP dan PKR) dalam PH menolak hudud, kami tidak akan teragak2 menolak hudud juga! Astaghfirullah!
   Dasar barua DAP! Keh keh

   Padam
  5. Aku rasa wanrosli ni xreti membaca tu sbb senang kena perbodohkan dek umno. Atau baca br sikit dah tersilap baca xreti baca balik terpaksa merangkak balik baca satu2 huruf...sian jg aku tgk wanrosli ni xreti membaca. So aku post byk kali supaya memudahkan wanrosli membaca. Kalau tertinggal baca blh baca bwh lagi supaya blh baca pelan.xyah laju2 baca pelan2 pun xpa.kami faham dan simpati pd org2 mcm wanrosli wajib dibantu membaca

   Wanrosli walataik oooo wanrosli walataik. nape la bengap sgt. Brp kali aku nk ulang.mana ada video rm90juta tu.tak ada dan tak ada sbb xda siapa kata ada video rm90juta. Husang pun xda kata ada bukti video 90juta. Kalau xreti baca huruf kecik baca huruf besar ni.XDA VIDEO 90JUTA, XDA XDA DAN XDA XDA DAN XDA XDA VIDEO 90JUTA TUU SBB XDA SAPA KATA ADA VIDEO RM90JUTA TU. Wanrosli buat cerita konon ada video rm90juta tu pastu wanrosli minta vvideotu.kahkahkahkah.kebodohan apakah ini.kahkahkahkah....tp wanrosli ngaku ada video bukti matsabu tolak hudud tu mana bukti video nya??????bertahun dan berjuta kali aku minta....xkan bengap kot xfhm2 soalan lg.kahkahkahkahkah

   Padam
  6. Tahniah Mat NASIR kerana percayakan alQuran juga. Cuma mintak kamu tlg bgtahu husang musang akan bahaya fitnah tu! Dan kita bagi masa kpd husang utk videokan bukti yg dia ada (kunonnya)..

   AlQuran ada menyebut kewajiban melaksanakan hudud. LKS pula ada menyebut kewajiban menolak hudud. Jadi MOHD NASIR boleh tak tolong bgtahu mana satu pilihan PH? Samada beriman kpd alQuran atau LKS?

   Padam
  7. Laaaaaa.kan dah kata xda video. Astaga ulang balik.ok xpa kami fhm tahap IQ wanrosli. So kamu ulang balik supaya wanrosli blh membaca perlahan2
   Baca pelan2 wanrosli. Kami fhm wanrosli lmbt nk membaca so xfhm isi kandungan. Kami post lg supaya wanrosli blh baca perlahan2
   Aku rasa wanrosli ni xreti membaca tu sbb senang kena perbodohkan dek umno. Atau baca br sikit dah tersilap baca xreti baca balik terpaksa merangkak balik baca satu2 huruf...sian jg aku tgk wanrosli ni xreti membaca. So aku post byk kali supaya memudahkan wanrosli membaca. Kalau tertinggal baca blh baca bwh lagi supaya blh baca pelan.xyah laju2 baca pelan2 pun xpa.kami faham dan simpati pd org2 mcm wanrosli wajib dibantu membaca

   Wanrosli walataik oooo wanrosli walataik. nape la bengap sgt. Brp kali aku nk ulang.mana ada video rm90juta tu.tak ada dan tak ada sbb xda siapa kata ada video rm90juta. Husang pun xda kata ada bukti video 90juta. Kalau xreti baca huruf kecik baca huruf besar ni.XDA VIDEO 90JUTA, XDA XDA DAN XDA XDA DAN XDA XDA VIDEO 90JUTA TUU SBB XDA SAPA KATA ADA VIDEO RM90JUTA TU. Wanrosli buat cerita konon ada video rm90juta tu pastu wanrosli minta vvideotu.kahkahkahkah.kebodohan apakah ini.kahkahkahkah....tp wanrosli ngaku ada video bukti matsabu tolak hudud tu mana bukti video nya??????bertahun dan berjuta kali aku minta....xkan bengap kot xfhm2 soalan lg.kahkahkahkahkah

   Padam
  8. Laa.. tapi mana video RM90 juta tu MOHD NASIR? Fitnah macam husang le tew!

   Padam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...