Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Sabtu, Mac 08, 2014

Umno BN tetap akan kalah di Kajang- Anwar Ibrahim


 SHAH ALAM 8 MAC: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, Umno BN tetap akan tewas dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) N25 DUN Kajang, meskipun beliau tidak dapatbertanding susulan keputusan mahkamah rayuan mensabitkan beliau bersalah dalam kes Fitnah 2.

Katanya, strategi kerajaan untuk mensabitkan beliau bersalah jelas dilihat ekoran keputusan tergesa-gesa mahkamah rayuan. Sementara Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pula menetapkan tempoh yang lama untuk PRK Kajang selepas kerusi itu dikosongkan.

Manakala peguam beliau, Karpal Singh pula didapati bersalah oleh mahkamah pada Februari lalu atas kesalahan menghasut di bawah Akta Hasutan.

“Jelas kita nampak mereka gunakan mahkamah untuk perkara sebegini, tapi Umno BN tetap akan tewas di kajang.” jelasnya dalam sidang media selepas perasmian Konvensyen Pakatan Rakyat kali ke 5 di Shah Alam, hari ini.

Mengulas lanjut, beliau berkata tindakan tersebut tidak mampu meraih undi penduduk kajang, sebaliknya mengundang kemarahan rakyat seluruhnya.

“Ini bukan soal saya atau Karpal, tapi saya menyeru kepada rakyat semua untuk bangkit menuntut keadilan dan tolak penindasan,” tegasnya.

KeadilanDaily

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...