Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Rabu, November 14, 2012

Panas!! Mufti Perlis Letak Jawatan

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Perlis telah mendapat berita dari sumber yang dipercayai bahawa Sahibus Samahah Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya telah meletakkan jawatan sebagai Ahli Jawatankuasa Baitulmal.SAMM Perlis juga difahamkan perletakan jawatan Dr Juanda dalam agensi pengurusan zakat negeri adalah ekoran daripada sikap pemimpin negeri yang telah berkali-kali membelanjakan wang zakat tanpa mengikut prosedur sebenar dan mengarut antaranya ialah pergi melancong tanpa terlebih dahulu dibawa berbincang dalam mesyuarat Baitulmal.

Malah, perbelanjaan wang zakat oleh Baitulmal Perlis tidak meletakkan keutamaan yang saksama kepada pecahan – asnaf dan dalam banyak keadaan ia nampak lebih menjurus kepada agensi perniagaan berbanding kebajikan.Apakah Baitulmal Perlis hanya membuat keuntungan di sebalik kutipan zakat yang diperolehi?

SAMM Perlis di sini ingin mendedahkan Laporan Audit Negara tahun ini telah meletakkan Majlis Agama Islam Perlis di tahap paling rendah berstatus hanya 2 bintang dari kalangan agensi-agensi dan jabatan-jabatan kerajaan Perlis. Ini satu pencapaian dari pentadbir yang tidak cekap dan mungkin tidak amanah.

Saban tahun rakyat Perlis yang beragama Islam ikhlas membayar zakat kepada Baitulmal pastinya akan berasa kecewa melihat siri-siri penyelewengan wang zakat yang sepatutnya disalurkan kepada asnaf-asnaf yang ditetapkan mengikut hukum Islam. Bagi anak muda SAMM Perlis, menyalah-guna wang zakat untuk kepentingan sendiri adalah sangat keterlaluan dan wajib disiasat.

Nampaknya, tidak banyak dapat diperkatakan lagi apabila Mufti sendiri pun sudah sampai ke tahap kehabisan toleran tidak sanggup untuk berkompromi sehingga meletakkan jawatan. SAMM Perlis memuji tindakkan Dr Juanda Jaya yang mengelak untuk bersubahat, namun menggesa Mufti Perlis membuat aduan agar wang zakat negeri Perlis selamat diagih kepada yang sepatutnya.

Baitulmal sebagai agensi di bawah MAIPs, justeru Kerajaan Negeri Perlis tidak dapat lari dari menjawab dakwaan penyelewengan wang zakat ini. Kertas Putih wajar dibentangkan di dalam sidang Dewan Undangan Negeri Perlis.

Asrul Nizam Abd Jalil
Penyelaras SAMM Perlis/sumber : SINI

KUMPULAN BAKAL JUTAWAN ONLINE.. BERMINAT DAFTAR SEKARANG!!  
 
    

3 ulasan:

 1. Halo semua, nama saya Ibu Arya Theresia, Saya dari Indonesia, saya minta media MENGGUNAKAN ini kepada Berbagi Untuk kesaksian SAYA tentang Bab bagaimana SAYA Mendapat Pinjaman SAYA dari MRS CHRISTY MORRIS LOAN FIRM karena Begitu pilkada pemberi Pinjaman Kredit Palsu here di internet dan Juga Untuk membiarkan Anda Tahu bahwa Saya adalah korban dari penipu internet Selama 6 kali, jadi SAYA Kehilangan harapan TIDAK sampai Seorang teman SAYA merujuk SAYA Ke pemberi Pinjaman Yang Sangat Handal disebut MRS. CHRISTY MORRIS Yang meminjamkan Pinjaman Tanpa jaminan dari Rp850,000,0000 dalam waktu seks dari 48 jam Tanpa tekanan, Saya sarankan CHRISTY MORRIS LOAN FIRM Adalah Yang Terbaik dan SAYA berdoa Tuhan Akan memberkati Acha dan Menjaga Bisnis Acha ke Laman utama, Amin
  Jika Anda memerlukan saran tentang Bab bagaimana SAYA Pergi Melalui DENGAN ITU, SAYA wil senang Untuk menempatkan Anda Melalui, anda yang boleh membebaskan menghubungi SAYA Melalui Email: aryatheresia750@gmail.com
  Anda yang boleh membebaskan menghubungi Perusahaan langsung Mulai Pada Pinjaman Acha
  E-mel: christymorrisloanfirm@gmail.com
  Terima kasih
  Arya Theresia

  BalasPadam
 2. Hello Semua orang,
  Nama saya Ahmad Asnul Brunei, saya menghubungi Encik Osman Loan Firm untuk jumlah pinjaman perniagaan sebanyak $ 250,000, Kemudian saya diberitahu tentang langkah Meluluskan jumlah pinjaman saya diminta, selepas mengambil risiko lagi kerana saya begitu banyak terdesak untuk menubuhkan sebuah perniagaan untuk kejutan terbesar saya, jumlah pinjaman Telah dikreditkan ke akaun bank saya dalam tempoh 24 jam perbankan Tanpa sebarang tekanan untuk mendapatkan pinjaman saya. Kerana saya Telah terkejut i adalah yang pertama untuk menjadi mangsa penipuan! Jika anda berminat untuk mendapatkan apa-apa jumlah pinjaman & anda yang terletak di mana-mana negara, saya akan memberi nasihat boleh menyentuh Mr Osman Loan Firm melalui e-mel osmanloanserves@gmail.com

  BORANG MAKLUMAT PERMOHONAN PINJAMAN
  Nama pertama ......
  Nama tengah .....
  2) Jenis Kelamin: .........
  3) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .........
  4) Tempoh Pinjaman: .........
  5) Negara: .........
  6) Alamat Rumah: .........
  7) Nombor Telefon: .........
  8) Alamat e-mel ..........
  9) Pendapatan Bulanan: .....................
  10) Pekerjaan: ...........................
  11) Yang laman web adakah anda di sini tentang kami .....................
  Terima kasih dan salam mesra.
  E-mel Derek osmanloanserves@gmail.com

  BalasPadam
 3. = Kami menawarkan berbagai layanan keuangan yang meliputi: Perencanaan Bisnis, Komersial dan Pengembangan Keuangan, Properti dan Hipotek, Pinjaman Konsolidasi Utang, Pinjaman Bisnis, Pinjaman Swasta, Pinjaman Pembiayaan Kembali Rumah dengan suku bunga rendah per tahun untuk perorangan, perusahaan dan badan hukum . Dapatkan yang terbaik untuk keluarga Anda dan miliki rumah impian Anda juga dengan skema Pinjaman Umum kami. Pelamar yang tertarik harus Hubungi kami melalui BBM INVITE: {D8980E0B}
  Hanya WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
  Tel .... (+ 44) 7480 729811
  Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...