Khamis, Mac 22, 2012

Semua pemimpin Islam patut tinggalkan Umno - TGNA


KOTA BHARU, 21 Mac: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berpendapat, semua pemimpin Umno beragama Islam sepatutnya sudah lari meninggalkan Umno sebagaimana Tan Sri Kadir Sheikh Fadzil.

“Sepatutnya semua orang Umno yang beragama Islam lari dari menyertai perjuangan kebangsaan,”ujarnya.

Bagi beliau, setelah Umno semakin menyimpang dari perjuangannya, amat wajar lebih ramai pemimpin Umno keluar parti itu dan bukan hanya Tan Sri Abdul Kader sahaja.

Nik Abdul Aziz berkata sepatutnya pemimpin Umno telah ramai dan sudah lama keluar dari parti itu untuk menyertai PAS.

Tambahnya, ini kerana perjuangan PAS  sendiripun ditubuh oleh  Biro Agama Umno yang  menyedari perjuangan parti itu tidak selari dengan kehendak Rasulullah.

Menyentuh tentang penarikan diri Kadir sebagai ahli Umno oleh Datuk Kader, beliau menyifatkan tindakan itu sebagai sudah terlewat.

Ini kerana katanya  Umno sudah pecah serta berbau busuk menembusi hidup seluruh rakyat di negara ini Kader baru berbuat demikian.

“Ketika suasana begini baru istihar keluar Umno, jadi rasanya sudah tidak begitu strategik lagi,”ujarnya.

Katanya, rakyat juga sepatutnya sudah lama tidak menyokong Umno dan BN dengan gejala buruk seperti rasuah, penculikan kanak-kanak, penyalahgunaan wang zakat dan berbagai lagi.

Sambungnya, gejala itu berlaku berikutan pemimpin salah mentadbir negara seumpama memandu sebuah kereta yang tidak mempunyai ‘break’, akibat kerosakan.

Sambungnya, tidak ada perkara yang boleh menyekat golongan itu dari melakukan perkara mungkar ekoran break (iman) yang telah rosak.

Katanya lagi, pengertian maksiat juga telah disempitkan oleh manusia yang hanya melihat pada perbuatan zina sahaja, sedangkan derhaka pada Allah juga sebagai maksiat.

“Apa sahaja perbuatan yang derhaka kepada Allah, zina, tak solat, rasuah, culik manusia dan berbagai lagi adalah perbuatan maksiat,”ujarnya.

Tambahnya, ini kerana manusia sudah tidak ada lagi kuasa radhi’ (kuasa menyekat) dari mereka melakukan kejahatan./HarakahDaily

Untuk Peminat Kopi Sahaja...Klik Sekarang!!

3 ulasan:

  1. Hello Bro..
    hang ni duk bodoh lagi sokong Bapak Gay Malaya merangkap Ejen Israel ni lg??
    Org tkmau dh beruk tau GAY ni..taklau dh modalk dia..

    sudah sokong Israel dlm mcm2 dasar bercanggah Islam, skrg dia berbaik2 pula dgn Salman Rushdie-Satanic men!
    korang masih bodoh lg ke xfhm perangai SIAL Nuar?

    Korang ingt semua bnda dlm dunai ni UMNO kontrol? baiklah UMNO kontrol bg PR mampos PRU12 dlu kalau lah power sgt..
    Tak malu betul ko menjilat org2 sesat dan busuk mcm Nuar dan Pakatan Haram nya..Anwar Brahi ni sebnrya dajjal bertopeng manusia.. tipu helah dna petah menipunnya byk perdayakan org2 bodohd dn lembik otak mcm ko dna balaci2 PR.

    Sbbtulah modalnya hanyalah DEBAT!..bodoh seklai lagi..utk apa DEBAT dgn si GAY tua ni? DEBAT utk org yg xde keja..skrg ni Najib jd PM..kedudukan tinggi dna mulia.. buat apa layan si GAY tua yg low class kotor tu? buang masa layan pembohong yg xde keja.

    Sepatunta..Pok Nikcy Najis kena ckp.. SEMUA PEMIMPIN DAN RAKYAT BERAGAMA ISLAM WAJIB TINGGALKAN PAAKATAN HARAM - PAS PKR DAP!

    Inilah PAKATAN PUAK MUNAFIQ DAN KAFIR perosak Islam dan negara!

    Sedar dirilah wei pencacai PR, skrg ni PR yg akan tumbang teruk..usah le buat perang saraf utk backfire UMNO BN konon tipu undi..bila PR mampos nnt...rakyat dh muak dgn demo bodoh, retorik2 ceramah2 air liur.. keje utk rakyat tk buat..

    TUMBANGKAN PAKATAN RAKYAT LAKNATULLAH!!

    INSYA ALLAH UMNO-BN TEGUH MENANG BESAR PRU13..AMINN!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. aloo mamat tak dak nama......
      kalo hang nak jadi pencacai umporno pun....taruh laa nama hang....hang nie laa pencacai bangang...sendiri ada penyakit...hari hari dok garu...pasai apa kata orang lain sakit....hang pi beli ubat gatai mulut hang tuh....

      ABU.....asal bukan umnuuuuuuu....

      kah kah kah

      Padam
    2. Kesian pencacai umno kah kah kah kah kah kah dah la bosnya seorang penakut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak ada telor!!!!!!!!!!!!

      Padam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Senarai Blog...Geng