YB Husam : Rakyat akan jatuhkan Pas Kelantan

Husam menyampaikan kuliah di Wisma Tok Guru Salor

Iklan : www.gajimasyuk.com

Rakyat Kelantan sudah cukup hujah untuk menjatuhkan Pas dalam pilihan raya akan datang dan Amanah hanyalah berusaha mengganti bagi meneruskan pentadbiran Islam yang diasaskan oleh almarhum Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dahulu.
Naib presiden Amanah Datuk Husam Musa berkata demikian ketika mengulas dakwaan kononnya beliau mendapat dana dari seorang Cina untuk menjatuhkan Pas Kelantan.
"Seorang pengguna facebook yang menggunakan nama Wan Zawawi W Ismail telah memfitnah saya dalam status yang dimuatkannya.

"Ini satu fitnah dan saya sedang menyiasat akaun sebenar pemilik fb ini walaupun ramai memberitahu akaun ini milik ketua eksekutif PKINK, Datuk Wan Zawawi." katanya ketika menyampaikan kuliah Jumaat di Wisma Tok Guru, Salor, semalam.

Menurut Husam, pelbagai tindakan yang dilakukan kerajaan Pas sekarang sudah cukup untuk ditolak rakyat dalam pilihan raya akan datang.

"Pengendalian pembangunan dibuat dengan cara merugikan rakyat dan begitu menyebelahi pihak pemaju.

"Di Lembah Sireh perjanjian untuk kemudahan rakyat dilupuskan begitu saja.

"Di Kampung Laut, rakyat tidak dirundingi dahulu sebelum tanah mereka diambil.

"Kini di Lembah Binjai pula kerajaan terang-terang menipu apabila memberitahu tuan-tuan tanah telah bersetuju tanah mereka diambil sedangkan sebenarnya mereka tidak pun diberitahu di peringkat awal," katanya.
Kerajaan juga katanya gagal merancang untuk menjaga kebersihan dan alam sekitar.
"Pengurusan sampah begitu teruk dan keluhan orang ramai tidak dipeduli malah diancam kononnya mereka yang mempersoalkan hal sampah akan masuk neraka.
"Orang Asli dilayan dengan buruk semata-mata cuba mempertahankan hutan sekitar mereka dan air sungai yang bersih untuk meneruskan kehidupan.
"Pemerintahan yang jadikan rakyat musuh seperti ini tentu akan jatuh dan jangan salahkan parti seperti Amanah.
"Sebagai parti Islam Amanah memikul tanggungjawab untuk memastikan pentadbiran Islam berdsarkan al-Quran dan memihak kehendak rakyat terus kekal di negeri ini selepas pilihan raya nanti," katanya.

mdl

Picture
Previous
Next Post »

4 ulasan

Write ulasan
An Anonymous
AUTHOR
10 Jun 2017 8:31 PG delete

Gamaknya dia lupa bahawa dia sendiripun tidak dipilih oleh almarhum utk jadi mb kelantan! Kini nak ajak rakyat kelantan menolak pula kerajaan yg dipimpin oleh pas kelantan yg bermenteri besarkan pemimpin yg dipilih oleh almarhum sendiri..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
10 Jun 2017 10:30 PG delete

Manusia hipokrik Husang didarab dengan 10 ditambah dengan mimpi 15 kali jumpa ATGNA dan akan sentiasa menggunakan nama ATGNA.

Bukan setakat 15 kali je guna nama ATGNA untuk kepentingan politik PANgan bahkan mereka akan menjual nama ATGNA selagi ianya menguntungkan.

Tapi apabila IDOLA mereka dikeji dan dihina oleh mahafiraun, mereka PANgan yang mengaku menyanjung ATGNA diam membisu macam tunggul kayu, kelu dan terpinga-pinga macam golongan manusia yang takutkan FIRAUN satu ketika dulu.

Beginilah sikap hipokrik dan bacul pemimpin PANgan seperti yang dijelaskan oleh Dr Kamarul Azman. Ptttuuuuiiihhhhh......kotor seperti najis.

Reply
avatar
aku
AUTHOR
10 Jun 2017 1:26 PTG delete

Gempak! Robot ini akan penuhkan akaun m2u anda.


Klik sini >> http://tinyurl.com/JutawanRobot2017

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
12 Jun 2017 7:37 PG delete

Bukan ke husang ni salah seorang penganjur Seminar Pemikiran TGNA?? Nampak tak kehipokritan beliau.. Of course PAN tak nampak tapi PAS nampak!

Reply
avatar

Komenlah dan berhujahlah dengan baik... EmoticonEmoticon

Senarai Blog...Geng

Iklan Penaja

Blog Pilihan

iklan penaja.

http://www.gajimasyuk.com/user/toneexcel

Senarai Blog @ Bisnes