Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Isnin, November 29, 2010

Anwar: Calon Kalah Tidak Dipinggir

PETALING JAYA 28 NOV: Semua calon-calon yang kalah dalam pemilihan PKR termasuk naib presiden PKR Mustaffa Kamil Ayub tidak akan diketepikan oleh parti, ujar Ketua Umumnya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Jelasnya semua mereka akan diberikan peranan tertentu dalam dalam kepimpinan parti sebagai usaha memperkuatkan PKR.

"Mengapa beliau (Mustaffa Kamil) harus diketepikan. Beliau adalah orang yang teruji... Kita akan panggil semula rapatkan kepimpinan," katanya ketika menyampaikan ucapan dalam kongres PKR di Petaling Jaya.

Menurut Anwar antara yang akan dipanggil ialah calon Ketua AMK Badrul Hisham Shaharin dan Ahli Parlimen Teluk Kemang Datuk Kamarul Baharin Abbas.

Anwar berkata beliau akan berbincang dengan kepimpinan baru yang dilantik untuk memberi kepada pihak yang tewas dalam pemilihan baru-baru ini.

Dalam ucapan juga, Anwar menjanjikan peranan yang penting kepada pemimpin daripada Sabah dan Sarawak dalam memperkuatkan barisan kepimpinan parti itu.

Berkenaan kelemahan pengurusan pemilihan, Anwar berkata perkara itu akan diperbaiki termasuk memberi jaminan bahawa partinya akan menjawab segala aduan yang dikemukakan.

Terdahulu dalam ucapan penangguhan, Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail mengingatkan kepada perwakilan supaya tidak rasa tergugat dengan serangan yang dilemparkan kepada Anwar dan PKR.

Azizah turut  mengungkap kembali apa yang dihadapinya sejak suaminya dipecat daripada jawatan timbalan perdana menteri, beliau menegaskan tidak rasa tergugat dengan semua itu.

"Saya pergi kemana-mana, ada orang pandang hina kepada saya. Saya tidak terasa apa-apa, sebab saya percaya kepada keadilan. Peduli apa orang kata," katanya.

TVSNEWS
    

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...