PANAS!! : MAT SABU SEKOLAHKAN USTAZ HADI [WAJIB BACA]

Mohamad SabuMohamad SabuPresiden Amanah Mohamad Sabu membidas kenyataan  Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menuduh himpunan Bersih 5  pada November,  bakal menyebabkan kemusnahan dan pertumpahan darah seperti 'Arab Spring' yang berlaku di negara timur tengah.

Beliau yang juga dikenali sebagai Mat Sabu berkata tindakan mengaitkan Bersih dengan Arab Spring adalah sesuatu yang bodoh dan bersifat kepura-puraan kerana Bersih telah bermula seawal 2007 iaitu sebelum Arab Spring.

"Tidak ada kena mengena dengan Arab Spring yang berlaku dalam tahun 2011. Terlalu bodoh orang yang mengatakan himpunan Bersih meniru atau lanjutan daripada Arab Spring.

"Kita tetap komited dengan demokrasi dan pilihan raya untuk mengambil alih kuasa bukan dengan cara yang lain.

"Mereka yang mengatakan himpunan Bersih ala Arab Spring adalah suatu kebodohan dan berpura-pura serta suatu alasan yang diada-adakan oleh mereka yang tidak mahu menyertai himpunan Bersih 5 ini," katanya.

Hadi sebelum ini berkata, pembangkang perlu insaf serta mengambil iktibar daripada ‘Arab Spring’ yang kini diibaratkan buah beracun sehingga meragut nyawa tanpa batas.

Ianya sekaligus menjelaskan pendirian tegas Pas yang tidak akan menyertai himpunan kali ini walaupun bersama-sama selaku penganjur pada himpunan Bersih yang pertama hingga ketiga.

Mohamad yang juga ketua mobilisasi untuk himpunan sebelum ini berkata, demonstrasi di Malaysia berlangsung dalam keadaan aman dan tenteram walaupun kadang kala ada sedikit kekecohan yang berakhir dengan pendakwaan di mahkamah.

"Kita tetap komited dengan demokrasi dan pilihan raya untuk mengambil alih kuasa bukan dengan cara yang lain," kata Mohamad seperti dilaporkan.

mdl

IKLAN BERBAYAR
 Image result for satu peluang hebat IKLAN DAPAT DUIT
Previous
Next Post »

53 ulasan

Write ulasan
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 11:11 PG delete

Hadi Awang dijangkiti wabak sindrom 2D. Dedak dan Dendam.

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
15 Oktober 2016 11:32 PG delete

https://www.facebook.com/aren.ghaziah/videos/156546074804990/

Kalau berani sila lihat video di atas.. kasihan mat sabu.. jom bersolidariti bersama beliau dan penyokong LGBT di Bersih 5..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 11:58 PG delete

Kahkahkah.wanrosli xmodal ker..okla sekurang2 nya matsabu xda rompak balak kelantan.xda fitnah pil kuda,xsa fitnah larang azab pastu tarik balik,xda melahap dedak 90juta...boleh pun kasi link video... Dulu yg kata matsabu tolak hudud tu smpu skrg xda video nya?MANA VIDEO MATSABU TOLAK HUDUD???

Reply
avatar
JawaHill PM
AUTHOR
15 Oktober 2016 12:29 PTG delete

Suka hati kat orang tak mahu joint bersih 5 yang dok terhegeh hegah pujuk dan ajak tu apahal...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 12:31 PTG delete

Takat org kat situ tak hadir pun brsih 5 tak jadi kudis,di tempat lain masih ada lgi yg dtg..itu yg nk walakontol jdi kn ukuran,utk pngetahuan kau undi ahli pas akn brpaling pd pru 14 nti...

Reply
avatar
JawaHill PM
AUTHOR
15 Oktober 2016 12:31 PTG delete

Suka hati kat orang tak mahu joint bersih 5 yang dok terhegeh hegah pujuk dan ajak tu apahal...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 12:34 PTG delete

Yg pigs dok halang org nk bgi bantuan kat org asli klantan tu pe pulak,siap guna jbtan prhutanan lgi.apa takut tembelang pigs pecah ker.bodoh punya org..

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
15 Oktober 2016 1:28 PTG delete

Salam En. Ir Anonymous,

Yang Encik teruja sangat dengan LGBT apa hal???

Dulu sekolah Tahfiz ya???

Sekarang ni banyak cerita berkenaan budak sekolah tahfiz jadi songsang akibat dipaksa senior!!!

Encik ni pernah dipaksa senior ke??? Tak boleh Encik, haram!!! Nauzubillah!!!

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
15 Oktober 2016 1:34 PTG delete

Salam En. JawaHill PM,

Agaknya kita ni dudk dalam negara yang suka-hati kot???

Jadi suka-hatilah orang nak ajak pergi kenduri kahwin???

Suka-hatilah Legoland iklan ajak pergi berhibur di Legoland???

Suka-hatilah orang nak ajak joint Bersih 5???

Suka-hatilah Kerajaan Kelantan gondolkan balak di Kelantan sebab tak ada duit, kalau nak suruh berhenti suka-hatilah beri royalti minyak kepada Kelantan???

Suka-hatilah orang nak melawat Kampung orang asli yang balaknya kena rogol di Kelantan???

Suka-hatilah Kerajaan Kelantan halang masuk ke kwasan balak kena rogol di Kelantan???

Habis tu, negara suka-hati???



Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
15 Oktober 2016 1:34 PTG delete

Just imagine.. tu dekat penang tempat kelahiran mat sabu, presiden PAN pulak tu.. mungkinkah ini bukti kukuh spt yg didakwa oleh Wan Rahim Lebung yg ahli PAS telah meninggalkan parti secara beramai2 utk join PAN? Kalau inilah dia buktinya memang patutlah bersih licin lantai tmpt mat sabu berceramah!!

Reply
avatar
15 Oktober 2016 2:06 PTG delete

Aku respek dgn abg mat. Dari dulu ( masa pas) smpi skrng ( amanah) consistent berjuang menegak keadilan, berprinsip, dan paling rajin bekerja untuk rakyat ( dalam pas gak). Pas senang2 buang abg mat mcm tu je. Pasai dia bukan ulamak hang ketepikan dia. Aku tgk yg naik dlm pas ni( yg baru) langsung aku tak berapa tau. "Mungkin dok nak jawatan je?..malas nak buat keja" tak rajin turun padang...hahaha, tu yg tak kenal.taubat la pas...betulkan balik nawaitu korang...matlamat tak menghalalkan cara

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 2:40 PTG delete

Wanrosli...dah beribu kali aku minta...mana video matsabu tolak hudud????

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 2:41 PTG delete

Jawahill mmg sesuai nama.mmg jahillll. Kahkahkah.bodoh nak mampos si jawahilll ni...kahkajkah

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
15 Oktober 2016 3:27 PTG delete

En. Ir. Anonymous,

Just imagine acara anjuran YADIM dan PIGS menyokong RUU 355 Haji HAdi Presiden PIGS ceramah yang datang 20 orang!!! Presiden Ikatan pun tak datang!!!

MAt Sabu puya kes tak apa lagi kerana belum acara Bersih 5 yang sebenarnya!!!

Yang di YADIM tu bukan cobaan, ini betul-betul!!!

Dah terdesak sangatlah tu sampai sanggup berlutut kepada Parti Ikatan ahli 79 orang je!!!!

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 3:45 PTG delete

Ir Anon, setuju dengan kenytaan kamu, pada mulanya ianya bersih sekarang dan bercampur dengan LGBT.

Mereka nak pilinraya yang adil dan disamping itu juga mereka memperjuangkan ajaran songsang LGBT.

Kalau rasa pilihanraya lepas tak bersih kenapa Selangor dan Penang gabungan pembangkang boleh menag? Pelik kan?

Sebelum terpekik terlolong eloklah Mat Sabu suruh semua adun dan mp gabungan pembangkang pulangkan balik kerusi yang mereka menang, pasal SPR menipu. Tidak sah kerusi yang dimenangi dengan penipuan.

Bila masa pulak TGHA mengatakan bersih 5 bakal menyebabkan kemusnahan pertumpahan darah, sukanya mereka menabur fitnah.

Itulah PAN.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 4:11 PTG delete

Mat Sabu sebenarnya kecewa dengan sambutan hambar bersih 5, terutama kat Penang sendiri.

Untuk melenyapkan rasa kecewanya, sekarang Mat Sabu menyeru semua ahli dan penyokong PAS turut serta kembali merasa water canon, cota, gas pemedih mata dan dilokap yang mana kami telah merasainya sebelum ini.

Mat Sabu lebih tahu PAN tidak mempunyai ramai keahlian, terpaksa mat sabu menyanggah kenyataan TGHA dengan perkataan bodoh.

TGHA hanya menyarankan supaya pembangkang insaf dan mengambil iktibar dari Arab Spring bukan menyamakan bersih 5 dengan Arab Spring.

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
15 Oktober 2016 4:24 PTG delete

En. Tanpa Nama,

Saya pun setuju dengan Encik sebab kalau En. Ir ANonymous teruja sangat tu mesti ada sesuatu!!!

Kalau dia teruja dengan LGBT tu berkemungkinan dia dulu sekolah tahfiz yang dipaksa senior buat .....!!!! Nauzubillah!!!

Hahahha!!!

En. Tanpa Nama,

Kalau saya cakap En. bodoh Encik jangan marah ya!!!

Sistem pilihanraya dibuat di Malaysia supaya pembangkang boleh menang tetapi tak sampai boleh menguasai negara bahlol!!!

Sampai bila-bila Kerajaan Pusat tak tukar!!!

Kalau dah tongong sangat, dalam undang-undang siapa yang buat salah kena hukum!!!

Kalau SPR menipu SPRlah yang kena hukum bukan pembangkang kena pulangkan kerusi!!!

Sebab tu, kau ni ajar budak tadika pun tak layak!!!

Kau nak ajar budak-budak ni jadi bodoh ke???

Kau tanya bila masa pulak Haji Hadi mengatakan bersih 5 itu dan ini serupa macam kau mengatakan bila masa pulak Haji Hadi menyokong penyatuan Sunni-Syiah!!!

Ataupun serupa macam kau kata bila masa PIGS tu para babi dan bukannya PAS + Ikatan = Gagasan Sejahtera!!!

Apasallah kau ni bengap sangat??? Bila kau ni nak jadi cerdik!!!

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
15 Oktober 2016 4:29 PTG delete

En. Tanpa Nama,

Mat Sabu berasa kecewa tak apa baru cubaan, belum betul-betul!!!

Kita all-out lagi lepas ni. Usaha tangga kejayaan!!!

Haji Hadi kecewa ceramah dia orang datang 20 orang je terus masuk IJN Hahahhahah!!!

Dah berbakul-bakul kena sumpah seranah dengan orang, sampai seluruh masjid di Selangor menyanggah Haji Hadi dengan berkhutbah mengenai penyelewengan Syiah!!!

Dr Yusuf Al-Qaradhawi pun menyanggah Haji Hadi juga!!!

Yang sokong ulama daripada PIGS sahaja HAHHAHAHA!!!

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 6:00 PTG delete

Yg tnpa nma tu pun wan rosli juga..kononnya ada yg sokong dia..kami kat sini dh masak dgn game dia en nobody..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 6:04 PTG delete

Dh mmg hj hadi bab politik ni dia mmg bodoh pe,yg dia pandai kapirkn org,mkan dedak je..

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
15 Oktober 2016 6:47 PTG delete

Kalau mat sabu pandai sekolahkan org kenapa ceramah sepenting Bersih 5 hampir kosong org yg hadir utk dengar kelentongan beliau?

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
15 Oktober 2016 6:51 PTG delete

Salam EN. Ir Anonymous,

Kalau Haji Hadi betul-betul ulama, kenapa yang hadir ceramah dia berkenaan RUU 355 20 orang je di YADIM pulak tu???

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 8:43 PTG delete

Terus kecut telur...Org tanya ni fitnah lama tu.Mana video matsabu tolak hudud?cer buktikan wanrosli ada telur...selalu tgk xdak telurr jek.kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 8:45 PTG delete

Matsabu xdak plak fitnah pil kuda spt haditaik lakukan.kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 9:47 PTG delete

Bersih 5 ternyata hebat tidak seperti sebelum ini, mereka mampu memberi ketenangan kepada PDRM dan FRU.

Bersih 5 juga mampu mengurangkan kos yang perlu ditanggung oleh kerajaan, semuanya telah disediakan tetapi ternyata perkara yang berlaku sebelum Bersih 5 tidak berlaku lagi.

Satu perkembangan yang positif buat Bersih 5, tahniah.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
15 Oktober 2016 9:52 PTG delete

ada la......makhlus halus yang tak boleh nampak dengan mata kasar......ada mata hati baru nampak....kahkahkah

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
15 Oktober 2016 11:28 PTG delete

Jom bersolidariti bersama penyokong LGBT dan penyokong solat jumaat pd hari sabtu!

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 8:24 PG delete

Jom belajar memfitnah dan memaki hamun dgn tuan guru Hadi dan ostad2 Pas, parti penunggang agama.

Takbirrr

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 8:27 PG delete

Tuan guru kencing berdiri, walaun ir anon kencing berlari..kahkahkah

Pas parti penunggang agama dipimpin lebai pembohong bersiri..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 11:20 PG delete

Eleh.dah bagi konon.mula kasi balik alasan bodoh.kan dah kepanasan.tu br kepanasan dunia.nt rasalah pulak kepanasan neraka wanrosli oi....jgnla lari tajuk.mcm pondan pengecut je wanrosli ni.MANA VIDEO MATSABU TOLAK HUDUD?????

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 12:52 PTG delete

Alasan lapuk lama eh bukn dh bagi..asik mlebong je

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
16 Oktober 2016 2:33 PTG delete

Salam En. Tanpa Nama,

Bersih 5 akan menjadi lambang kembalinya PAS kepada tektik bongok dan bongkak Haji HAdi dan amanat Hadi!!!

Zaman menang di Kelantan, Perak, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang kepada zaman menang parlimen sebanyak 1 kerusi sahaja!!!

Zaman pembangkang menang undi popular 51% dan UMNO/BN menang undi popular 47% kepada PAS menang undi popular 5% je hahahha!!!

Tahniah Bersih 5!!!

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
16 Oktober 2016 3:11 PTG delete

Dah bagi dah hari tu..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 4:53 PTG delete

Xkan nk ulang lagi wanrosli.buat2 bodoh pulak.mungkin wanrosli sememangya bodoh.baiklah aku ulang..wanrosli kecoh2 kata matsabu tolak hudud ada bukti video. Bila aku minta dgn laju wanrosli kasi video dan melompat2 kegembiraan kata dah kasi bukti jelas.kemudian aku teliti video tersebut, aku lihat gambar matsabu bsama barisan pakatan rakyat.xda sepatah pun suara matsabu.ulasan video dr macai pas dan komen2 dr iskandar samad.suara matsabu sepatah pun xda dlm video tersebut.hanya suara macai pas shj tuduh matsabu tolak hudud..kemudian aku kata ini bukan bukti. Tp ini fitnah.matsabu xckp apapun tp macai pas beria2 fitnah matsabu tolak hudud.begini kah pas menghukum??mcm tu ke hukum islam wahai wanrosli??pastu aku minta video lain dan wanrosli mengelak mcm cacing kepanasan smpi sekarang xda bukti video jelas..so skrg aku tanya lg.MANA BUKTI VIDEO MATSABU TOLAK HUDUD???!Kalau ikut cara tuduhan bangang pas tu aku pun blh letak gmbr hadi sebelah ppuan dan aku komen sendiri buat video kata Hadi telah melanggan pelacur tiap hari hadi melanggan pelacur,jgnkan pelacur, pondan pun hadi sapu.kahkahkahkahkah...

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
16 Oktober 2016 5:34 PTG delete

Ishh rasa dah bagi.. cukuplah sekali..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 5:52 PTG delete

Walaun Hadi pemfitnah tegar

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 7:17 PTG delete

Hahahaha.tgklah jwpn bodoh seekor walaun.korang tgklah betapa bodohnya mrk..mcm ni nk ckp soal islam , hudud...lebong jee lah...tu sbb dgn SR pun xberani nk saman...kahkahkahkah...JGNLA KASI ALASAN BODOH TU WANROSLI...MANA VIDEO MATSABU TOLAK HUDUD!!!!!Buktikan anda bukan pondan tua yg pengecut.kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 7:20 PTG delete

Hahahaha.kalau ikut cara wanrosli tu secara x langsung la die mangaku hadi melanggan pelacur..ish ish ish...siannya walaun...presiden kaki pelacur...pondan pun dia sontot sekali...ntah2 wanrosli pun die sontot sekali.kahkahkahkahkah

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
16 Oktober 2016 8:40 PTG delete

Istighfar byk2 tuan..

Lain kali tengoklah kalau org bagi..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 9:05 PTG delete

Dahla kasi alasan bodoh tu.MANA VIDEO MATSABU TOLAK HUDUD????!!

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 9:06 PTG delete

Fitnah matsabu tolak hudud, fitnah larangan azan,fitnah org Kristian mati,fitnah pil kuda xyah istigfar ya..bijak2 kepala otak walaun wanrosli.kahkahkahkahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 9:10 PTG delete

Wanrosli xkasi bukti pun video matsabu tolak hudud...maknanya Wanrosli akui hadi langan pelacur Dan pondan letew...aku ikut cara pas...tuduh xyah bukti btl x....

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
16 Oktober 2016 9:31 PTG delete

Semoga Allah merahmati tuan hendaknya..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 11:12 PTG delete

Berlakon je krjanya..dh tak mpu brhujah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
16 Oktober 2016 11:28 PTG delete

Insafla wanrosli.bdosa besar fitnah matsabu tolak hudud...sebelum mati kalo ko xminta maaf maka ko akan masuk neraka kerana dosa fitnah tu.paham ke wanrosli

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
17 Oktober 2016 8:09 PG delete

Insaflah wan rosli...... marilah kita sama-sama berjuang dengan bersih.... mari lah kita sama-sama mewarnai kekuningan dengan warna-warna kehidupan, iaitu warna-warna pelangi lambang hak lgbt, Insaflah wan rosli....sama-sama kita berjuang agar jumaat ditukar pada sabtu...sama-samalah berjuang mempertahankan hak peribadi dan jika berdua-duaan dgn bukan muhrin dirumah jangan diganggu.....insaflah wan rosli.....kahkahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
17 Oktober 2016 2:12 PTG delete

LGBT
L:LEBAI
G:guru hadi
B:Bangang
T:Taik...

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
17 Oktober 2016 6:13 PTG delete

https://m.youtube.com/watch?v=OL7VTlOFKok

Husam yg sebenar.. tak payah nak jual lagi nama ATGNA.. kami tak pernah pun terhegeh2 nak jual nama TGAA korang tu..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
18 Oktober 2016 9:12 PG delete

Istigfar lah wahai wanrosli.Istighfar oleh diri sendiri dari terus melakukan dosa fitnah itu lebih baik tuan..

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
19 Oktober 2016 12:56 PG delete

Salam En. Ir Anonymous,

Korang kan PIGS. Mana boleh nama Almarhum Nik Aziz dikaitkan dengan benda-benda yang haram betul tak???

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
19 Oktober 2016 9:57 PTG delete

Semoga husam tidak lagi menjual nama org yg dah meninggal dunia..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
20 Oktober 2016 3:15 PTG delete

Kalau ada org cakap hadi ni kaki botol pun aku tetap percaya..asyik ckp acam org mabuk tuak saja.. malanglah pas pilih pemimpin yg bodoh dan tolol mcm ni...BERSIH bukan perkara baru dan dah kerap diadakan dan tak pernah huru hara kecuali diprovokasi oleh pihak luar@ polis @ umno.

Reply
avatar

Komenlah dan berhujahlah dengan baik... EmoticonEmoticon

Senarai Blog...Geng

Iklan Penaja

Blog Pilihan

iklan penaja.

dana-100-all

Senarai Blog @ Bisnes