Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Sabtu, Oktober 06, 2018

Muka Anwar merah bila ditegur Abdul Rahman

Muka Anwar merah bila ditegur Abdul Rahman
iklan penaja : PUSAT JUALAN TONE EXCEL www.tonenilai3.com
Bekas guru kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, Tan Sri Dr Abdul Rahman Arshad berkongsi kisah bagaimana satu ketika dahulu beliau pernah membuat muka Anwar menjadi merah padam menahan marah.
Tanpa menyatakan tarikh yang tepat, Abdul Rahman berkata kisah itu berlaku ketika beliau memegang jawatan Ketua Pengarah Pelajaran sementara Anwar adalah Menteri Pendidikan di bawah pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad yang ketika itu bergelar Datuk Seri.
Beliau menceritakan perkara itu ketika mencelah semasa Anwar sedang menyampaikan ucapan pada majlis tersebut yang turut dihadiri warga pendidik dari sekolah sekitar Port Dickson. Ucapan ringkas Abdul Rahman itu seterusnya disambut tawa oleh mereka yang hadir.“Kalau dalam perbincangan saya tidak tegur dia (jika dia tersilap), sebab saya tidak mahu dia malu kepada orang lain yang ada dalam perbincangan, tapi saya masuk ke bilik dia dan saya kata apa saya suka, muka dia kadang-kadang merah padam,” katanya pada majlis pelancaran e-Tuisyen Percuma (pdtuition.com) untuk Murid-murid Daerah Port Dickson semalam, lapor Bernama.
Untuk rekod Anwar menjadi Menteri Pendidikan dari 1986 hingga 1991 manakala Abdul Rahman menjadi Ketua Pengarah Pelajaran dari 1985 hingga 1991.
Abdul Rahman yang kini adalah Pro-Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM), berkata Anwar juga seorang yang sangat menghormati gurunya dan sikap itu masih dimiliki Anwar walaupun memegang jawatan yang lebih tinggi.
“Ketika di Kementerian Pendidikan, bila saya masuk ke bilik dia, dia mesti berdiri. Bukan saya paksa dia tapi dia sendiri yang mahu berdiri,” kata Abdul Rahman yang pernah menjadi guru kepada Anwar ketika Ketua Umum PKR itu belajar di Kolej Melayu Kuala Kangsar (MCKK) antara 1960 dan 1966.
Sementara itu, Anwar dalam ucapannya berkata beliau mengundang Abdul Rahman ke majlis pelancaran tersebut kerana mahu menghargai jasa bekas gurunya yang disifatkan antara yang terbaik pernah mengajarnya.
“Beliau seorang guru yang tegas, tetapi beliau mendidik saya dengan baik dan beliau banyak berjasa kepada saya.
“Tanpa dijangka ketika dilantik sebagai Menteri Pendidikan, beliau (Abdul Rahman) pula dilantik sebagai Ketua Pengarah Pelajaran, jadi kami telah berkerja sebagai satu pasukan dan pengalaman di Kementerian Pendidikan pada waktu itu adalah yang paling menggembirakan dan menyenangkan bagi saya,” katanya.
Program e-Tuisyen adalah inisiatif Anwar yang diusahakan dengan kerjasama badan bukan kerajaan dan syarikat swasta bagi menawarkan tuisyen percuma dalam talian untuk murid Tahun Satu hingga Tingkatan 5 di daerah Port Dickson.
Anwar memperkenalkan program itu sebagai antara perkara yang dilaksanakannya jika terpilih sebagai anggota Parlimen pada Pilihan Raya Kecil Port Dickson 13 Oktober ini.
mdl

Picture

1 ulasan:

 1. Gabung Di Sini, Lebih Banyak Menangnya !!!

  Taruhan di internet dan berbagai macam keuntungan yang besar, dan menyenangkan apa bila mendapatkan bonus dengan nilai berkelipatan yang lumayan besar tak akan ada orang yang menolak hal seperti itu. Rasakan sensasi menjadi bandar dengan peluang kemenangan mencapai 80%.

  JAGODOMINO menyediakan banyak permainan, jadi para peminat tinggal menyesuaikan permainan yang disukainya. Seringnya bermain di Jagodomino, akan semakin tinggi Turnover kamu, dan semakin banyak bonus yang kamu dapatkan.

  Info lebih lanjut silahkan hubungi CS 24/7 melalui :
  * LIVECHAT Jago188(dot)net
  * PIN BBM : 2AF6F43D
  * WA : +855717086677
  * LINE : Jagodomino

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...