Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Sabtu, Disember 02, 2017

‘Kubu Umno mulai pecah’ di Tebrau

‘Kubu Umno mulai pecah’ di Tebrau
Selain Felda, kubu Umno dan Barisan Nasional (BN) adalah di kawasan Program Perumahan Rakyat (PPR) yang selama ini menjadi kubu Umno-BN telah mulai pecah di Negeri Johor.
Menurut Pengerusi Pusat Peduli Rakyat N41, Puteri Wangsa Suhaizan Kaiat berkata, dalam program Jelajah Keadilan Peduli Rakyat yang diadakan di PPR Desa Mutiara, Tebrau menampilkan Menteri Besar Selangor Datuk Seri Mohamad Azmin Ali selaku undangan khas mendapat sambutan yang luar biasa.
Menurut Suhaizan yang merupakan Naib Pengerusi Parti Amanah Negara (AMANAH) Negeri Johor itu lagi, kehadiran luar jangka itu telah membuatkan Umno bersama sekutunya menjadi resah.
“Kehadiran cukup memberangsangkan di mana selama ini kita ketahui PPR adalah tempat yang menjadi kubu Umno sudah mulai pecah mengikut gambaran hadirin yang hadir.
“Selain itu, tindakan yang dikenakan ke atas penganjur program Jelajah Keadilan Peduli Rakyat memuncak sehingga kehadiran Menteri Besar Selangor dihalang dari memasuki kawasan PPR Desa Mutiara oleh pihak Umno Cawangan di situ.
“Ia menandakan ketakutan mulai menjelma dalam Umno sehingga tindakan yang tidak bertamadun sebegitu diambil ke atas program yang meraikan masyarakat setempat di kawasan PPR Desa Mutiara, Tebrau” ujar Suhaizan Kaiat.
Dalam pada masa yang sama, Suhaizan menyatakan rasa kesal dengan tindakan menghalang program jelajah tersebut kerana para hadirin yang hadir terpaksa berjalan kaki kira-kira sejauh satu kilometer untuk menghadirkan diri ke tapak program berkenaan.
“Tindakan Umno itu dilihat seperti tidak berperi kemanusiaan apabila mereka sanggup membiarkan penduduk di PPR yang mahu menghadirkan diri ke ceramah itu terpaksa berjalan kaki keluar dari kawasan PPR Desa Mutiara sejauh kira-kira satu kilometer dari kediaman mereka.
“Ternyata ketakutan yang memuncak ini mulai dirasai oleh pihak Umno bukan setakat halangan menjalankan program di kawasan PPR itu sahaja malah bendera parti Pakatan Harapan terutamanya Parti Keadilan Rakyat (PKR) turut diturunkan dan dirampas.
Program itu turut dihadiri oleh Presiden ANAK Peneroka, Mazlan Aliman dan pimpinan-pimpinan dari parti-parti dalam Pakatan Harapan.
Orang ramai yang hadir dan kebanyakkannya adalah penduduk PPR Bukit Mutiara.
mdl
Picture

6 ulasan:

 1. Rakyat Johor akan beralih kepada Gagasan Sejahtera, syabas rakyat Johor

  BalasPadam
 2. PH ada rancangan untuk menghapuskan institusi raja-raja Melayu, rakyat Johor amat menyayangi Sultan mereka, mereka akan jauhi PH

  BalasPadam
 3. Nanti habis semua pasir dan batu di Johor dikaut oleh kroni2 PH, pemimpin kayu raya, rakyat akan terhimpit, selamatkan Johor daripada dikuasai oleh PH, demi Raja, Pasir dab Batu

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
 4. Admin, malu la sikit dgn PANdir

  Kahkahkah...perkahwinan ghaib

  BalasPadam
 5. هل تريد الحصول على افضل خدمات التنظيف بالرياض نقدم لكم افضل شركات التنظيف بالرياض شركة ركن الاندلس الافضل الامثل فى الرياض لتقديم جميع خدمات لتنظيف بسعر مناسب وبشكل يناسب الجميع لمزيد من المعلوامات يرجى الدخول من خلال الرابط التالى شركة تنظيف بالرياض
  لدينا ايضا شركاتاخر تقدم جميع خدمات التنظيف بالرياض اليكم اقدم وافضل شركات التنظيف فى الرياض اليكم الرابط الرئيسى لشركة لتحصل على المعلومات الكافية حولةالخدمة التى نقدمها وبعضروابطالخدماتالاخرى مثل شركة تنظيف بالرياض
  شركة تنظيف منازل بالرياض

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...