PANAS!! : KENYATAAN USTAZ HADI SANGAT MEMALUKAN SEBAGAI SEORANG ULAMA.


Sheikh Omar AliSheikh Omar AliDAP menganggap seruan agar umat Islam sepakat menolak parti itu dengan menggunapakai hujah bersifat perkauman amat memalukan dan terlalu naif bagi seorang pemimpin ulama seperti Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Penolong Setiausaha DAP Johor Sheikh Omar Ali berkata, Abdul Hadi gagal memahami keutamaan apabila negara yang kini berhadapan dengan rasuah melibatkan pemimpin nombor satu negara, sebaliknya beliau menyeru orang Melayu melawan orang Cina dalam DAP.

"Beliau seakan-akan masih berada di bawah tempurung dan terus mengelamun dalam dunianya sendiri.

"Apa yang diserukan oleh Hadi agar umat Islam sepakat menolak DAP dengan meggunapakai hujah bersifat perkauman pada saya amat memalukan dan terlalu naif.

" Ini seolah-olah membawa makna, Pas kini telah menemui teori baru bahawa agenda paling utama untuk menyelamatkan Malaysia bukanlah lagi melawan skandal rasuah, korupsi dan pengkhianatan Najib terhadap rakyat sebaliknya melawan DAP.

"Nada seruan Hadi ini mirip sekali nada yang dilaung-laungkan selama ini oleh Umno dan NGO ultra rasis seperti Perkasa.

"Mereka telah lama menjadikan perkara ini sebagai senjata. Anehnya, dahulu (sewaktu bukan Hadi menjadi Presiden Pas) Pas bersama membantu menangkis serangan ini. sekarang berbeza, Pas turut serta memetik picu menembak DAP. ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.
Sheikh Omar merujuk kepada kenyataan Abdul Hadi pada Selasa lalu yang berkata, umat ​​Islam di Malaysia perlu bersatu menentang dan mengagalkan rancangan DAP yang dikategorikan sebagai parti sekular daripada memerintah negara ini.

Abdul Hadi dilaporkan berkata, majoriti orang Cina dalam DAP tidak mempunyai hak untuk membentuk kerajaan yang memerintah, kerana orang Islam melebihi bilangan orang Cina di negara ini

Sheikh Omar menganggap Najib dan angkatannya sudah kehilangan perisai untuk berselindung dari dihujani persoalan yang ditimbulkan oleh rakyat.

Ditambah dengan serangan bertubi-tubi Tun Mahathir Mohamad, Tan Sri Muhyiddin Yassin, kepimpinan akar umbi serta ahli Umno sendiri, langkah terbaik bagi Najib adalah membina skrip baru - menjadikan DAP sebagai musuh nombor satu negara demi menyelamatkan bahtera Umno yang diambang karam.

"Barangkali, jika pembangkang merasakan inilah masa paling ranum untuk membina 'grand coalition' dikalangan rakyat menolak Najib dan memperbetulkan semula sistem bernegara Malaysia, mungkin bagi Hadi inilah masanya untuk pulun suara orang Melayu-Islam berjihad menentang Cina-kafir DAP," ujarnya.

Tambah Sheikh Omar lagi, di pihak Umno pula peluang mensensasikan penampilan bekas Perdana Menteri Tun Mahathir dan pemimpin senior DAP Lim Kit Siang yang telah sama-sama menandatangani Deklarasi Rakyat pada 4 Mac 2016 lalu juga merupakan usaha untuk membantutkan gelombang kemarahan rakyat terhadap dirinya.

"Mendapatkan Hadi dan menjadikan Pas sebagai rakan sekutu (walaupun tidak sekapal) dapat mengukuhkan lagi skrip untuk menjadikan DAP sebagai musuh nombor satu negara dan 'parti kafir' yang wajib ditentang oleh umat Islam seluruh dunia!

"Najib tahu, menguasai Pas menerusi Hadi tidaklah sesukar berhadapan Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz. Jika tidak, masakan di era kepimpinan Hadi dalam Pas terbitnya 'seruan jihad' kepada umat Islam agar menolak DAP.

"Namun pada saya seruan Hadi adalah suatu kesilapan besar yang mencalarkan imej beliau sendiri dan parti Islam. Ia seolah-olah memperlihatkan Islam sebagai suatu agama yang menyeru kearah prejudis dan menyemarakkan api perkauman sempit antara rakyat.

"Lebih malang lagi, beliau sebagai seorang individu yang berstatus ulama gagal menyeru rakyat khususnya umat Islam agar menjadi agen kepada kerukunan negara yang sebenar berteraskan roh kebenaran, keadilan dan silaturrahim tanpa mengenal warna kulit sepertimana yang digagaskan oleh Islam.

"Tidak perlulah kita ungkapkan kembali dosa dan kezaliman yang telah dilakukan oleh Umno terhadap tokoh-tokoh pejuang tanah air, termasuklah ahli-ahli parti Hadi sendiri yang pernah dipenjara, ditembak mati dan sebagainya.

"Semoga kita dapat melihat sesuatu yang benar itu sebagai kebenaran dan diberi kekuatan untuk mengikutinya. Dan melihat sesuatu yang batil itu sebagai kebatilan dan dikurniakan kemampuan untuk menjauhinya." jelasnya.

 mdl

IKLAN PENAJA

Anda adalah di antara 43 JUTA pengguna telefon di Malaysia. Tahukah anda pengguna telefon di masa kini sedang menikmati komisen serta bonus yang dibayar kepada mereka setiap bulan?

Telefon bukan lagi alat untuk berhubung, telefon kini telah terbukti dapat dijadikan alat untuk menjana pendapatan yang tidak putus setiap bulan. Anda nak tahu?

Kami membina sistem yang lengkap untuk anda hasil dari perbincangan, pengalaman serta ilmu pemasaran yang kami ada. Untuk menjadi salah seorang daripada pengguna telefon yang menjana pendapatan pasif setiap bulan, anda hanya perlu memahami :

Faham Sistem AutoDownline & AutoPlacement

Hadam ilmu yang kami sediakan Praktik teknik yang disediakan Apabila elemen hebat ini bergabung,maka bersiap sedialah untuk menerima pendapatan yang tidak masuk akal hasil dari bantuan sistem kami ini. Harapan kami dengan bantuan sistem kejayaan ini dapat membantu anda menjadi seorang usahawan online yang berinovasi, berdaya saing dan tidak mustahil, seorang Jutawan atau Multi-Jutawan Semoga anda sukses dan menambah nilai dalam hidup orang ramai.

 klik link sini : http://autod9.com/army


 
 http://iklanviral.blogspot.my
 
http://www.kelabsimkad.com/
Previous
Next Post »

34 ulasan

Write ulasan
Tanpa Nama
AUTHOR
25 Mac 2016 12:00 PTG delete

Pas xbwk islam pun.pas bawak ajaran sesat

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
25 Mac 2016 12:21 PTG delete

Timbalan parti ikatan kata kalau pas bwk hudud,depa akan keluar drp gabungan. Kahkahkahkah. Apa komen wanrosli???

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
25 Mac 2016 2:38 PTG delete

Ulasan aku pendek ajer.. TGHH serang DAP bermakna termasuk Tn Sheikh Omar Ali ni la.. aku tak tahu lah plk dia ni cina.. kini br aku paham.. wpun nama nmpk mcm melayu atau arab tapi rupa2nya CINA..

Bangang tak boleh diajar..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
25 Mac 2016 5:08 PTG delete

Kau tu yg bangang...plmbagaan kau tak ajar pun assobiah tpi kau langgar gak.org citer lain lain yg kau ulas bodoh piang...

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
25 Mac 2016 6:47 PTG delete

Ohh maknanya DAP confirmed semua cina lah ni.. serang DAP mcm serang Cina?? Setahu aku serang DAP mvm serang PAN jer..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
25 Mac 2016 8:50 PTG delete

Lgi nk putar belit si bangang ni..lahir ke dunia ni utk jadi pasik..kahkahkah..putaralam..confirm bangang..

Reply
avatar
25 Mac 2016 9:21 PTG delete

Sejak termakan atau terlangkah "AZIMAT" yang di panggil "CHAI" yang di ilhamkan oleh "MAULANA" Mokhtar Senik bekas tahanan ISA dan pelari anak dara orang(aanak muridnya), saya perhatikan dan merasa hairan bagaimana PAS kelihatan "SASAU" walau pun telah berjaya mengugurkan setandan yang terdiri dari 18 orang manusia yang tak di sukai nya. Sepatut nya PAS gembira dan bukan saperti se seorang yang gila talak.

Kenyataan yang "TERKELUAR" dari mulut para pemimpin mereka tak sekata. Datuk TITM menyuruh bubar kan saja PAS kalau masih mengidam untuk menyertai UMNO. Adi pula menyuruh orang Islam bersatu untuk menghalang kemaraan DAP. Ada kah Adi sudah lupa bahawa kini sudah ramai orang Melayu(ISLAM) yang menjadi ahli DAP. Malah ada yang berjaya menjadi wakil rakyaat. Contoh nya ada lah Dato' Sabri(RAUB).

Kalau di katakan DAP anti HUDUD, bagaimana dengan UMNO yang kebanyakaan para ahli nya Melayu dan Mamak?

Elok juga kalau di imbau kehidupan orang Melayu dulu dulu dan hari ini, Kebanyakaan mereka terikat dengan buku 555(buku hutang lah tu)untuk kelangsungan hidup. Tau kah Adi siapa pemilik kedai yang memberi hutang tersebut? Lihat sahaja tanah tanah di tepi jalan raya. Setelah pemilik nya(Melayu&Arab)meninggal anak cucu mereka berebut rebut menjual tanah tanah tersebut, siapa yang membeli nya? Di Pulau Pinang para pemimpin UMNO sanggup menipu orang orang Melayu untuk menjual tanah tanah mereka dengan pelbagai pembohongan. Setelah berjaya dan tak lama selepas itu tanah tanah tersebut di jual kepada pemaju. Melayu kah para pemaju tersebut?

Dengan sedikit pencerah itu, saya ingin bertanya kepada Adi apa kah yang beliau telah laku kan agar ritual agama ISLAM benar benar mengikut sunah Rasulullah SAW, tidak sebagaimana sekarang, berkecamuk malah turut di ada ada kan yang baharu. Bukan kah Rasulullah SAW sudah mengingat kan bahawa barang siapa yang mengada ada kan benda yang baru dalam ibadah maka dia bukan umat nya, Tempat nya ada lah NERAKA. Yang terbaru adalah "TAZKIRAH" sebelum azan Juma'at, ada kala nya(Kerana seronok)ia nya tersasul hingga kewaktu(azan). Bukan kah perbuatan itu menganggu mereka yang beriktikaf. Semasa beriktikaf para jema'ah memerlulan ketengan, tak gitu. Itu belum di ambil kira upacara "NIKAH KAHWIN", "AKIKAH", "PENGURUSAN JENAZAH" dan "TAHLIL". Di dalam bab bab yang saya nyatakan ini kelihatan banyak pembaharuan, malah ritual agama agam lain juga turut di adun sama. Kalau benar lah bahawa perlembagaan PAS itu menurut Al-Qur'an, dan Al-Sunnah elok lah Adi dengan geng nya yang mengaku "ULAMAK MUDA" memperbetul kan akidah umat Islam yang kelihatan sudah terkeluar dari landasan dari pada mengeluarkan statement yang berbau perkauman itu.

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
25 Mac 2016 9:48 PTG delete

Sejak termakan atau terlangkah "AZIMAT" yang di panggil "CHAI" yang di ilhamkan oleh "MAULANA" Mokhtar Senik bekas tahanan ISA dan pelari anak dara orang(aanak muridnya), saya perhatikan dan merasa hairan bagaimana PAS kelihatan "SASAU" walau pun telah berjaya mengugurkan setandan yang terdiri dari 18 orang manusia yang tak di sukai nya. Sepatut nya PAS gembira dan bukan saperti se seorang yang gila talak.
(BUKANKAH SUDAH BERULANGKALI AKU SEBUT KAMI DALAM PAS MMG AMAT GEMBIRA BILA DPT MENYINGKIRKAN G18 DARI SAF KEPIMPINAN.. SUDAH JG AKU CERITAKAN YG MENJADI SASAU IALAH PAN SENDIRI SDGKAN KAMI GEMBIRA ATAS APA JUA TINDAKAN TGHH TERMASUK YG TERKINI AGENDA MENYERANG DAP! SILA BACA ULASANKU YG LEPAS2)

Kenyataan yang "TERKELUAR" dari mulut para pemimpin mereka tak sekata. Datuk TITM menyuruh bubar kan saja PAS kalau masih mengidam untuk menyertai UMNO. Adi pula menyuruh orang Islam bersatu untuk menghalang kemaraan DAP. Ada kah Adi sudah lupa bahawa kini sudah ramai orang Melayu(ISLAM) yang menjadi ahli DAP. Malah ada yang berjaya menjadi wakil rakyaat. Contoh nya ada lah Dato' Sabri(RAUB).
(INI BARU BETUL.. SETUJU DAP ADA JGK MELAYU.. JADI BETULLAH TINDAKAN TGHH MENYERANG DAP SERANG BUKAN CINA.. KAMI SOKONG 100% TGHH YG DIKASIHI)

Kalau di katakan DAP anti HUDUD, bagaimana dengan UMNO yang kebanyakaan para ahli nya Melayu dan Mamak?
(DI KELANTAN DAN TERENGGANU ADUN2 UMNO DAN PKR MENYOKONG HUDUD.. DAP PULA TEGAS MENOLAK HUDUD HATTA UTK NEGERI KELANTAN SENDIRI.. MALAH MAT SABU PUN DAH MENGAKU UTK MENOLAK HUDUD JIKA DAP MENOLAK HUDUD.. NAK BUKTI APA LAGI..!)

Elok juga kalau di imbau kehidupan orang Melayu dulu dulu dan hari ini, Kebanyakaan mereka terikat dengan buku 555(buku hutang lah tu)untuk kelangsungan hidup. Tau kah Adi siapa pemilik kedai yang memberi hutang tersebut? Lihat sahaja tanah tanah di tepi jalan raya. Setelah pemilik nya(Melayu&Arab)meninggal anak cucu mereka berebut rebut menjual tanah tanah tersebut, siapa yang membeli nya? Di Pulau Pinang para pemimpin UMNO sanggup menipu orang orang Melayu untuk menjual tanah tanah mereka dengan pelbagai pembohongan. Setelah berjaya dan tak lama selepas itu tanah tanah tersebut di jual kepada pemaju. Melayu kah para pemaju tersebut?
(MMG BETUL PEMAJU CINA DAN UMNO LAH KENA BERTANGUNGJAWAB.. SEBAB TU PAS SEJAK DULU MENENTANG UMNO DAN YG TERKINI MENYERANG UMNO DALAM ISU2 YG SELAIN UTK KEBAIKAN ISLAM.. INI PUN AKU SOKONG TGHH 100%)

Dengan sedikit pencerah itu, saya ingin bertanya kepada Adi apa kah yang beliau telah laku kan agar ritual agama ISLAM benar benar mengikut sunah Rasulullah SAW, tidak sebagaimana sekarang, berkecamuk malah turut di ada ada kan yang baharu. Bukan kah Rasulullah SAW sudah mengingat kan bahawa barang siapa yang mengada ada kan benda yang baru dalam ibadah maka dia bukan umat nya, Tempat nya ada lah NERAKA. Yang terbaru adalah "TAZKIRAH" sebelum azan Juma'at, ada kala nya(Kerana seronok)ia nya tersasul hingga kewaktu(azan). Bukan kah perbuatan itu menganggu mereka yang beriktikaf. Semasa beriktikaf para jema'ah memerlulan ketengan, tak gitu. Itu belum di ambil kira upacara "NIKAH KAHWIN", "AKIKAH", "PENGURUSAN JENAZAH" dan "TAHLIL". Di dalam bab bab yang saya nyatakan ini kelihatan banyak pembaharuan, malah ritual agama agam lain juga turut di adun sama. Kalau benar lah bahawa perlembagaan PAS itu menurut Al-Qur'an, dan Al-Sunnah elok lah Adi dengan geng nya yang mengaku "ULAMAK MUDA" memperbetul kan akidah umat Islam yang kelihatan sudah terkeluar dari landasan dari pada mengeluarkan statement yang berbau perkauman itu.
(ITU SEMUA SUDAH LAMA BERLAKU MALAH OLEH MAJORITI UMAT ISLAM DI MALAYSIA.. AKU SARANKAN KAU CARI LAH TEMPAT2 LAIN YG TAK DE PERKARA2 YG KAU SEBUT DI ATAS.. KALAU TAK SUKA TOK SAH BUAT TAK PAYAH NAK PERTIKAI.. SPT PAN LANGGAR SUMPAH BAIAH DAN HARTA WAKAF.. KITA ORG PUN TAK SUKA DAN KITA TAK NAK LA BUAT!)

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
25 Mac 2016 9:50 PTG delete

Hujah bernas x de ke.. UG mana UG.. sudah U turn la tuh..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 12:10 PG delete

Kejenya kopi n tampal..kahkahkah ingat pas,ingat pasik...kahkahkah ambik kat blog placur politik..kahkahkah dasar pasik..kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 12:59 PG delete

Tuhan x beza2kan melayu cina india

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 1:00 PG delete

Wanrosli lagi mau pusing2... Hudud mana hudud??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 1:01 PG delete

Pemalas punya wanrosli. Patut la bodo bertingkek tingkek. Kahkahkah

Reply
avatar
26 Mac 2016 6:56 PG delete

udah udah la rasa hebat sangat tu..tak perlu kata orang lain langgar sumpah..
aruah tgna pernah kata.pas takkan di patuk dua kali di lubang yg sama..setelah menninggal.. presiden sendiri masukkan kepala dalam lubang minta di patuk. hebat kan?

Reply
avatar
26 Mac 2016 6:56 PG delete

udah udah la rasa hebat sangat tu..tak perlu kata orang lain langgar sumpah..
aruah tgna pernah kata.pas takkan di patuk dua kali di lubang yg sama..setelah menninggal.. presiden sendiri masukkan kepala dalam lubang minta di patuk. hebat kan?

Reply
avatar
26 Mac 2016 7:16 PG delete Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
avatar
26 Mac 2016 7:38 PG delete

udah udah la rasa hebat sangat tu..tak perlu kata orang lain langgar sumpah..
aruah tgna pernah kata.pas takkan di patuk dua kali di lubang yg sama..setelah menninggal.. presiden sendiri masukkan kepala dalam lubang minta di patuk. hebat kan?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 7:45 PG delete

Sesiapa yang masuk DAP akan jadi cina, DAP adalah cina, cina adalah DAP.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 7:50 PG delete

Masuk DAP kena tinggal Islam kat luar, jangan sekali-kali menyebut atau berbincang pasal Islam terutama hudud yang boleh mengamcam rumahtangga DAP.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 8:00 PG delete

Komen yg bodoh..nk ltak an anon malu..letak la tnpa nma kahkahkah..walakontol2

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 8:11 PG delete

Nak terima ke tak nak terima itulah kenyataan. Kamu boleh ketepikan saja kenyataan ini atau letak diluar kotak pemikiran kamu, tiada siapa yang ambil peduli.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 9:16 PG delete

Nak tanya parti mana yg terima hudud?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 9:18 PG delete

Sian wanrosli selalu kene bantai.. Korg puji la sikit...cthnye.."wow hebat nya wanrosli, pemikiran terlalu hebat hingga menjilat hadi"-br la wanrosli gembira sikit.kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 10:38 PG delete

Ada yg pduli bro...kahkahkah..klau mcm kau org taji trus disebabkn fakta lawak kau..kat blog mna pun kau prgi tetap kena punya walaupun kau tukar nama kahkahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 10:44 PG delete

Kerusi Parlimen ada 222. Kalau Dap bersama calon Melayunya menang semua sekalipun cuma 70 Kerusi. Boleh ke Dap perintah Malaysia, kalau amanah bantu.... ada peluang ke Amanah menang lagi 52 kerusi. Camana otak lebai boleh terfikir DAP akan perintah Malaysia.
Tak kan lebai pun nak jd PM kalau Pas tak boleh menang 112 Kerusi walau bergabung dgn parti tolak hudud Ikatan.

Labai-lebai.... ilmu agama memanglah tinggi tapi ilmu politik hampas, kosong, kolimotek. Yg herannya macai Pas percaya dan walak buta....mcm tak sekolah tinggi langsung.

Kalau PH menang calon PM mestilah dari keadilan. Kalau tidak tak kan Adun Pas masih melukut dalam kerejaan negeri Selangor.
Teruskan belajar ilmu politik tp di institusi bukan di pondok atau markaz

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 10:55 PG delete

Mat Sabu tidak mampu untuk membawa pulang kafir DAP ke pangkal jalan, penyembah berhala yang nyata yang diketuai oleh syaitan, hanya Allah SWT saja yang mampu mengubahnya.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
26 Mac 2016 11:02 PG delete

Semua orang Islam wajib terima hudud, bukan tanggungjawab parti dan ulama saja, kalau orang Islam sendiri yang tolak hudud ulama tidak rugi, yang rugi mereka yang menolak.

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
26 Mac 2016 3:43 PTG delete

Kerusi Parlimen ada 222. Kalau Dap bersama calon Melayunya menang semua sekalipun cuma 70 Kerusi. Boleh ke Dap perintah Malaysia, kalau amanah bantu.... ada peluang ke Amanah menang lagi 52 kerusi. Camana otak lebai boleh terfikir DAP akan perintah Malaysia.
Tak kan lebai pun nak jd PM kalau Pas tak boleh menang 112 Kerusi walau bergabung dgn parti tolak hudud Ikatan.
(BLOK KE 3 AKAN JADI PENENTU ANTARA BN DAN PH.. BILA KAU NAK PAHAM ENTAH AKU PUN X TAHU..
SEKIRANYA PH MENANG TANPA BANTUAN BLOK KE 3, DAP MMG BOLEH MEMERINTAH DGN MENDOMINASI PKR DAN TERUTAMA PAN YG MMG DAH PUN DLM GENGGAMAN DAP.. PKR JE YG AGAK LIAT SIKIT.. TAPI TANPA ANWAR LEBIH MEMUDAHKAN DAP..)

Labai-lebai.... ilmu agama memanglah tinggi tapi ilmu politik hampas, kosong, kolimotek. Yg herannya macai Pas percaya dan walak buta....mcm tak sekolah tinggi langsung.
(BILA BERCAKAP PASAL AGAMA ISLAM MANA BOLEH DIPISAHKAN DGN POLITIK.. SO KALAU BEGINILAH PANDANGAN PAN YG BOLEH PISAH2KAN, MAKA MMG TEPATLAH TINDAKAN MENYINGKIRKAN G18 TAHUN LPS .)

Kalau PH menang calon PM mestilah dari keadilan. Kalau tidak tak kan Adun Pas masih melukut dalam kerejaan negeri Selangor. 
Teruskan belajar ilmu politik tp di institusi bukan di pondok atau markaz
(SUDAHPUN DI JAWAB DI ATAS.. KALAU AKU ULAS LAGI MALU BESAR PAN NANTI..)

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
27 Mac 2016 7:34 PG delete

Tak malu pun,,apa pun yg kau ulas sumer hampeh..kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
27 Mac 2016 5:36 PTG delete

Sama gak..tuang presideng tak mampu nk brenti mkan pil kuda kcuali sndri yg brnti

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
28 Mac 2016 12:01 PG delete

sheikh omar ali budak mentah dia org dap memg cakap mcm tu tak heran org pun taknak percaya. suruh dia bertaubat dap dan umno sekata seiya melawan islam.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
5 April 2016 10:39 PG delete

Kata budak mentah,ajak hadi debat kecut telo..

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
5 April 2016 2:39 PTG delete

Apa hal nk kena berdebat.. pulak tu dgn org berketuakan pemakan khinzir.. buang masa..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
6 April 2016 12:01 PG delete

Debat la hujah fakta, ops...wanrosli mana ada fakta2 ni asyik2 ulang2 swimming pool dan perlembagaan aje yg dia tau.lain apah xtau...kahkahkahkah

Reply
avatar

Komenlah dan berhujahlah dengan baik... EmoticonEmoticon

Senarai Blog...Geng

Iklan Penaja

Blog Pilihan

iklan penaja.

http://www.gajimasyuk.com/user/toneexcel

Senarai Blog @ Bisnes