PANAS!! : PAKATAN HARAPAN PERLU BERTINDAK PANTAS..

Khalid SamadKhalid Samad


Selepas lama berdiam diri, Parti Amanah Negara (Amanah) hari ini secara rasmi menyatakan pendirian bersetuju dengan hasrat DAP untuk mengadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) Pulau Pinang pada masa terdekat.

Dalam satu kenyataan hari ini, Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad berkata persetujuan itu bagaimanapun perlu dibuat atas nama PH setelah mendengar pandangan setiap parti komponen yang pastinya berbeza.

Mengakui Amanah sebagai sebuah parti baharu yang masih belum dikenali, Khalid berkata pilihan raya adalah salah satu medium terbaik untuk memperkenal dan menonjolkan parti.

"Ramai yang tidak mengikuti perkembangan politik, khususnya berhubung perpecahan Pas dan pembentukan Amanah. Pimpinan Amanah seperti Haji Mohamad Sabu, Salahuddin Ayub disangka  masih bersama Pas.

"Amat perlu untuk ditonjolkan kehadiran dan dasar-dasar perjuangan Amanah dan seterusnya PH. Tiada cara yang lebih berkesan untuk mencapai matlamat itu selain semasa pilihan raya," kata beliau sambil menegaskan keputusan itu dibuat pada mesyuarat parti itu 25 Julai lalu.

Di Pulau Pinang, Amanah kata Khalid tidak mempunyai sebarang kerusi dan jika menyertai PRN, parti itu berpeluang untuk menang sekalipun tipis.

"Dengan kata lain, Amanah bagaikan “nothing to lose and everything to gain” dalam pilihan raya nanti. Atas sebab itu tidak ada keperluan bagi Amanah membantah cadangan PRN tersebut," katanya lagi.

Selain Amanah, PRN Pulau Pinang ini juga kata Khalid, akan memberi peluang untuk membuktikan kepada rakyat bahawa Pakatan Harapan adalah gabungan parti politik yang telah bersatu secara kukuh dan mantap yang gagal dibuktikan semasa PRN Sarawak.

Katanya, walaupun PH bertindak lebih cermat dan mantap semasa Sungai Besar dan Kuala Kangsar tetapi masih banyak boleh diperkuatkan.

Sementara itu kata Khalid, BN sedang berusaha untuk merampas kembali Pulau Pinang dari Pakatan Harapan, dengan terbaru pendakwaan terhadap Lim Guan Eng atas alasan diada-adakan.

"BN akan melakukan berbagai tipu-helah dan manipulasi untuk menentukan matlamat mereka akan tercapai. Pakatan Harapan perlu bertindak pantas, sebelum segala perancangan BN selesai dilaksanakan, untuk Pulau Pinang terus kekal bawah Pakatan Harapan," katanya lagi.

Mengulas pertembungan tiga penjuru dengan Pas, Khalid berkata hakikat ini harus diterima kerana situasi serupa akan berlaku pada Pilihan Raya Umum ke-14 nanti selagi Pas tidak mahu berubah.
"Adalah lebih baik realiti ini dihadapi sekarang supaya rakyat memahami ‘fahaman baharu’ yang dianuti Pas.


"Implikasi fahaman baharu ini akan juga semakin difahami Pas dan dengan itu adalah diharap mereka akan berubah pendirian," katanya.

mdl

IKLAN BERBAYAR

Rahsia Mazelan Abas Menjadi Jutawan Simkad




Hanya melalui online internet Mazelan Abas boleh menjadi Jutawan. dengan wujudnya laman web www.toneexcel.biz, Mazelan Abas dapat menaja beribu-ribu ahli Tone Excel.

kini terbaru, Tone Amri Nor telah mewujudkan laman web www.kelabsimkad.com yang paling bestnya bukan untuk ahli tone excel sahaja..telco lain pun boleh join www.kelabsimkad.com ini..

ayuh jadilah ahli yang terawal…
Previous
Next Post »

31 ulasan

Write ulasan
Tanpa Nama
AUTHOR
30 Julai 2016 11:20 PG delete

Rahsia hadi terletak pada kerisnya....pjg sedepa mampu digunakan utk memotong kek..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
30 Julai 2016 2:42 PTG delete

Yer betul tu Khalid, kurangkan bercakap banyakkan berkerja baru boleh bergerak pantas, setakat sembang kencang semua boleh sembang, nak bubar dun pun macam siput.....kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
30 Julai 2016 2:52 PTG delete

Btl tu bro.Sembang mcm nk tumbang.baik sembang kat krabi jer lagi baik.kihkihkih

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
30 Julai 2016 3:43 PTG delete

Krabi lagi dekat jarak dengan KL, belanja murah bro....sembang kencang aje pan tak berani dengan dap, terhangguk-hanguk tunggu dedak.....kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
30 Julai 2016 4:05 PTG delete

Kuikuikui....bongok punya macai pandap, dap ke singapura tiap2 minggu, pemimpin pkr ke penang 2-3 kali seminggu hanya kerana nak bubar dun....tak bubar jugak....bengap punya pakatan hampeh....PAS pergi ke krabi macai jadi susah hati sama dengan manusia sakit otak...kuikuikui

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
30 Julai 2016 4:36 PTG delete

Lantak korang lah...kami nk meeting kat krabi jgk...kuikuikui..lepas tu kami nk g german blh tgk video German. Kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
30 Julai 2016 7:01 PTG delete

Xkira org nk cakap apapun.tetap jg kami meeting di krabi..xblh meeting dikelantan..negeri busuk

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 12:38 PG delete

4.05 pulak bebal ke hapa...dap mmg nk bubar dun tp yg xsetuju si pkr je.apa masalah..ni kelantan ni umno cabar bubar dun tp nape xberani bubar.takut kalah ka.kahkahkahkah

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
31 Julai 2016 2:04 PG delete

Ketika memanjat pokok terjumpa lebah lalu disengat,
Ternyata Nelofa rupanya masih lagi solo,

Kalau kita nak tipu macai bebal mudahlah sangat,
Hanya bagitahu diaorang bhw org yg disolidariti tak pernah terlibat rasuah Banglo.

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
31 Julai 2016 2:17 PG delete

"Dalam satu kenyataan hari ini, Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad berkata persetujuan itu bagaimanapun perlu dibuat atas nama PH setelah mendengar pandangan setiap parti komponen yang pastinya berbeza."

Ada ciri2 munafik. Boleh pulak PAN terima perbezaan pendapat. Sdgkan masa mereka berada dlm PAS mereka memaksa pimpinan PAS agar tunduk kpd DAP sbg mana G18 tunduk namun mujurlah PAS tak ikut rentak para munafik.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 1:46 PTG delete

Pis ni parti org2 munafik..pemimpin2 chai dan presideng munafik ckp putar2 belit,jadi dewa cina dan tonton filem porno german ada hati bercakap pasal islam..kepala berserban berjubah terbarai tp hati munafik berfikiran yahudi..walaunta,walakerbo,walakeldai membabi buta sokong sbb butahati jahil.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 3:04 PTG delete

Lupakan saja bubar dun penang, lge sembang je kencang sama mcm pandir, tiada telur, riuh satu Malaysia acah nak bunar dun konon, itulah sifat sebenar hipokrit perasuah....pencacai pandap kat sini tertipu lagi.....kahkahkah....ditipu perasuah dah bersolidariti bersama perasuah...kahkahkah....habuk pun tarak woooiiii....sembang je...kahkahkah..

" Solidariti for Perasuah "

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 3:28 PTG delete

Jap2...nk g krabi jap.kahkahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 3:30 PTG delete

Adui..xjadi plak bubar pinang...kalau x mesti pas menang besar kan...mau pas kuasai pulau pinang.kahkahkah..ujar walaun.kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 3:34 PTG delete

Ciri munafik ialah menfitnah.mana video matsabu tolak hudud ya??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 4:12 PTG delete

Kahkahkah....kuikuikui....pencacai pandap bunyinya macam kuciwa ditipu pandap....kahkahkah...kuikuikui....pakatan hampeh....kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 5:13 PTG delete

Ntla dulu.kami nak meeting kat krabi dulu lepas tu brla blh buat prn penang.kahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 6:12 PTG delete

Meeting kat mana2 pun boleh, kat krabi ke, US ke, Jepun ke asal jangan lakukan rasuah yang keji lagi terkutuk....kahkahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
31 Julai 2016 9:22 PTG delete

Olamak rompak balak lagi keji...olamak meeting kat krabi jap.lepas ni rompak balak lagi.yahuuuu

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
1 Ogos 2016 6:23 PG delete

Pak Tam belajar ilmu kebal,
Belajar dari Mahaguru Yahya,

Mudah sungguh aku nak tipu penyokong2 bebal,
Hanya kata tiada rasuah banglo di PP mereka terus percaya.

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
1 Ogos 2016 6:23 PG delete

Video Mat Sabu sudah lama diberi,
Tapi sampai sekarang masih tak mahu mengakui,

Mungkinkah kerana kebangangan sudah menguasai diri,
Lantaklah kalau dah memang sejak lahir bangang aku peduli apa.. Kui kui kui.

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
1 Ogos 2016 6:47 PG delete

Nak buat PRN PP rancangan si kerajaan harbi,
Khadam ditempik Tuan Besar terus terdiam,

Memang benar kerajaan Kelantan pergi bermesyuarat di Krabi;
Bukannya bersolidariti bersama perasuah Siam.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
1 Ogos 2016 10:00 PG delete

Ntla dulu.xpaham bhs melayu ke wanrosli woi..kami tgh best meeting kat krabi nk.lepas ni br komen.kahkahkahkah

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
1 Ogos 2016 10:49 PTG delete

Sorong papan tarik papan,
Monyet bermain bersama tapir,

Kadang2 kasihan juga pada si PAN,
TGHH masih kekal; terkontang2 pula si kuali leper.

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
1 Ogos 2016 11:00 PTG delete

Nak buat PRN PP rancangan si kerajaan harbi,
Khadam ditempik Tuan Besar terus terdiam,

Memang benar kerajaan Kelantan pergi bermesyuarat di Krabi;
Bukannya bersolidariti bersama perasuah Siam.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
1 Ogos 2016 11:22 PTG delete

Wow.begitu hebat pas sampai meeting pun kat krabi.ph pun xhebat mcmtu.tp bila prk pas kalah jugak.kahkahkahkajkah

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
2 Ogos 2016 9:21 PG delete

PAS pergi ke Krabi PAN amatlah kecoh,
DAP pergi Singapore setiap minggu PAN buat2 bodoh,

Walaupun sebenarnya PAN memang asalnya bodoh,
Patutlah mudah dijadikan khadam oleh si tokong kaki kepoh.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
2 Ogos 2016 9:46 PTG delete

Ntla dulu.kami tengah best meeting kat krabi ni.best kami meeting guna duit rakyat...nt lepas meeting kami nk tgk video German lak.kahkahkah

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
3 Ogos 2016 8:25 PG delete

Dah takde fitnah UG lagi ke?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
11 Ogos 2016 11:10 PTG delete

Laaa mana pantun2 bodo wanrosli...kena gasak terus ilang pantun ya.kahkahjahjag.ni ada pantun baru..

Dua tiga kuceng berlari
Mana nak sama wanrosli xdak tulurrrrr


Kahkahkahkah

Reply
avatar
Ir Anonymous
AUTHOR
14 Ogos 2016 12:43 PTG delete

Turun ke sungai menjala ikan,
Ikan yang dibakar pastilah sedap,

Kasihan PAN masih mengharapkan agar PAS dimalukan,
Sebagaimana PAN dimalukan bila di'tanggapanmeluas'kan sebagai khadam DAP.

Reply
avatar

Komenlah dan berhujahlah dengan baik... EmoticonEmoticon

Senarai Blog...Geng

Iklan Penaja

Blog Pilihan

iklan penaja.

dana-100-all

Senarai Blog @ Bisnes