Senarai Blog...Geng

Popular Posts

Isnin, Julai 09, 2018

Kerajaan buat pilihan tepat lantik Mujahid Menteri Agama

Nik Omar menyampaikan kuliah Jumaat di Wisma Tok Guru
iklan penaja : PUSAT JUALAN TONE EXCEL www.tonenilai3.com
Semua pihak diminta menghormati suara rakyat yang memilih Pakatan Harapan (PH) menerajui negara dengan hasrat melakukan yang terbaik.
Penasihat panel syariah AMANAH Kelantan Ustaz Nik Omar Nik Abdul Aziz berkata, tidak perlu pihak tertentu membuat desakan-desakan yang tidak munasabah terhadap kerajaan baru yang sedang menyusun langkah-langkah membina semula negara.
“Barisan Nasional (BN) telah diberi peluang 61 tahun mentadbir, akhirnya rakyat menilainya sebagai gagal.
Dalam Pilihan Raya Umum 14 (PRU14) baru-baru ini, rakyat memberi keyakinan kepada PH untuk membawa perubahan ke arah lebih baik,” katanya ketika menyampaikan kuliah Jumaat di Wisma Tok Guru Salor semalam.
Menurutnya, pembentukan kerajaan baru jelas berbeza dengan cara pentadbiran kerajaan BN yang telah membawa negara terjebak dalam pelbagai masalah.
“Kerajaan pimpinan Tun Mahathir kini jelas merombak asas-asas kerosakan negara dan meletakkannya di landasan yang betul.
“Rakyat kini bebas menegur kerajaan tanpa rasa takut dan pihak kerajaan pula kelihatan sedia berubah keputusan-keputusan semata-mata memenuhi kehendak orang ramai.
“Ini bukan perkara mudah dan sesuatu yang tidak mungkin berlaku di zaman pemerintahan BN,” katanya.
Menurutnya dalam konteks pembangunan Islam, penambahbaikan akan terus dibuat berdasarkan keperluan dan kesesuaian.
“Ada pihak yang mahu kita mencontohi negara seperti Arab Saudi, Mesir atau negara-negara Timur Tengah yang lain.
” Malangnya, jika kita perhati amalan-amalan Islam yang ada di negara-negara itu, ia jelas berbeza dengan apa yang ada dalam Al Quran dan As Sunnah,” katanya.
Syukur katanya, pihak kerajaan membuat pilih tepat apabila melantik Datuk Dr. Mujahid Yusuf sebagai menteri di Jabatan Perdana Menteri yang akan mengendalikan hal ehwal Islam di negara ini.
“Bila kita meletakkan orang yang betul di atas insya Allah segalanya akan menjadi elok hingga ke bawah.
“Kita akan meneruskan segala yang baik yang telah jadi amalan selama ini dan akan menambahbaik apa yang masih kurang betul,” katanya.
Beliau yakin kerajaan baru yang kini bukan lagi dimonopoli oleh mana-mana parti akan mampu membuat perubahan berdasarkan kebenaran dan aspirasi rakyat.
mdl

Picture

8 ulasan:

 1. Apabila ditanya oleh wartawan baru2 ini berkenaan perjanjian air dgn singapura jwpn tun klepet bercanggah dgn lim gone end.

  Perjanjian 1962 membolehkan singapore membeli air dgn rega 3sen bagi seribu liter dan jual balik dgn malaysia dgn rega 50sen seribu liter.Singapore juga dibenarkan membeli tanpa had...untungnyer

  Slps 25 tahun kita dibenarkan membuat semakan pd perjanjian tersebut tetapi tidak dilakukan oleh tun klepet pd tahun 1987.Alasan ketegangan dan keTOLolan hrp tidak dijadikan modal menipu rakyat.
  Kenapa tidak dikaji dan disemak semula???
  Ada perjanjian tepi tanpa pengetahuan rakyat ker???hmmmmm

  Jgn ada penipuan dan manipulasi spt negara bangkrap dan hutang trillion utk mnjwb persoalan sbnr kenapa tidak dikaji dan disemak perjanjian tersebut???!!!!
  Klu nak tggu berakhirnya perjanjian tersebut rasa2nya tun klepet..gone end..najib..dh tak ada lagi di dunia krn ianya tamat pd 2061.Ketika itu baru nak disemak dan dikaji semula.
  Hrp macai2 haprak membantu tun klepet dan gone end mgkaji dan berunding semula dgn singapore dlm perjanjian air....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sebelum kita bercakap pasal air tolong jawab soalan...ni rakaman audio Nik Abduh cakap PAS rembat duit UMNO ni apa hal. Yang kedua bila nak saman Husam Musa yang tuduk PAS tedarah duit sogokan dari MDB 90 juta lebih...bila bila ..bila???

   Padam
  2. Duit sudah kena beku sebab itu tak berani nak saman. Rafizi, Husam dan Mahfuz mana Singa Pas nak saman? Dah jadi kucing kurap Pas. HAHAHA.

   Padam
 2. hadi & nik amar sujud kat TUN! Ada dengar cerita tak? mereka berdua belasah tun,seperti yg mereka berdua buat sebelom pr14?

  thn lepas nik amar sujud kat najib,nak byr gaji kakitangan awam negeri.

  mb terengganu dah sound awal,budget bn buat dah nak abiss...

  cuba bayangkan TUN buat DEK ajerr selama 5 thn!.


  kelantan hutang persekutan lebih 1billion!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kelantan juga popular dengan LGBTP. Lesbian, Gay, Biseksual, Transeksual dan Pedophile.

   Padam
  2. Gangbang sampai 20 lebih lawan satu pun Kelantan juara.

   Padam
  3. Negeri pemimpin Ulama. Hmmmmm.

   Padam
  4. Parti mengaku Islam. Hmmmmmmmm.

   Padam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...