Senarai Blog...Geng

Sabtu, Julai 29, 2017

Tun M berpeluang yang mampu kalahkan Umno, kata Salahuddin

Tun Dr Mahathir Mohamad
Polemik berhubung kehadiran Tun Mahathir Mohamad dalam pakatan pembangkang sehingga menimbulkan rasa kurang senang segelintir pihak yang menyokong idea reformasi sistem negara dirungkaikan timbalan presiden Amanah, Salahuddin Ayub.
Mengambil contoh perumpamaan Inggeris, "Hanya berlian yang mampu memotong berlian" (Only diamond can cut diamond) Salahuddin berkata, peluang Tun Mahathir sahaja yang boleh mengalahkan Umno.
Dalam satu kenyataan media semalam, beliau mengakui menerima banyak pertanyaan yang mempertikaikan sama ada Tun Mahathir boleh dipercayai untuk memimpin Pakatan Harapan (PH) dan rekod 22 tahun mantan presiden Umno itu sebagai perdana menteri dalam berhadapan musuh politik.
"Beginilah, Parti Amanah Negara (Amanah)  bukan sebuah mahkamah yang akan berperanan menghukum segala kesalahan dan jenayah perilaku manusia. Amanah adalah sebuah parti politik bernuansa Islam yang menawarkan sentuhan rahmat dan kasih sayang kepada sesiapa jua yang bersedia menyantuni setiap manusia dengan dakapan lembahyung 'rahmatan lil 'alamin'.
"Menghukum manusia sekaligus berhias diri dengan dendam kesumat, biarlah menjadi ajaran terlarang dalam Amanah khususnya di kalangan pimpinan utamanya. Amanah sentiasa mendepakan tangan untuk menyuburkan kebersamaan demi memperjuangan kepentingan rakyat seterusnya negara," ujarnya.
Bagi beliau, Tun Mahathir adalah manusia biasa yang juga ahli politik seperti mana yang lain dan beliau ada sejarah masa silam yang panjang.
"Di antara kita bebas membaca masa lampau beliau dan membuat keputusan sama ada bersetuju atau tidak dengan sikap serta pendirian politik terkini beliau khususnya terhadap urustadbir negara. Tiada sesiapapun yang boleh merampas hak dan kebebasan ini daripada sesiapa," ujarnya.
Menurut naib presiden PH itu, pakatan pembangkang menentang Najib kerana kesalahan yang dilakukan pemimpin Umno itu kepada rakyat dan negara.
Sehubungan itu, tambah beliau permusuhan di kalangan rakyat termasuk dengan Tun Mahathir hanya akan menjadikan Najib semakin bermaharajalela di tampuk kuasa.
Amanah, PKR dan DAP, tambah beliau bersedia memberikan kepercayaan kepada Tun Mahathir dalam konteks dan senario gawat negara hari ini.
"Kami saling mempercayai dan dengan kekuatan inilah kami berjaya membina Pakatan Harapan (PH). Inilah mercu tanda yang kami bina sebagai cahaya harapan (Beacon of Hope) bagi rakyat dan negara. Kami berusaha memudahkan rakyat untuk membuat pilihan sama ada memilih PH atau BN," jelas beliau.
Salahuddin menambah, pemimpin agung dalam peradaban manusia berjiwa besar, pemaaf dan tidak berdendam.
"Itulah akhlak mulia Nabi s.a.w., demikian pula negarawan kelas dunia seperti Nelson Mandela, Mahatma Gandhi dan Martin Luther King Jr yang membuktikan bahawa mereka berjaya membuang jauh sentimen kaum, warna kulit, peribadi dan dendam demi mengangkat kemulian insan di maya ini.
"Hanya Jauhari yang mengenal Maknikam. Ianya selari dengan peribahasa Inggeris yang berbunyi 'only diamond can cut diamond'.
"Tun Mahathir adalah 'diamond' yang mampu menghancurkan kekebalan Umno yang telah berusia lebih 60 tahun, InsyaAllah," katanya.
mdl


6 ulasan:

 1. Matlamat menghalalkan cara kini dah berjangkit kpd PH.. ntahlaa..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Manusia hipokrit je yang percaya pada Mahafiraun.

   Padam
  2. Ramai dah para otai reformasi meluat dgn gelagat pemimpin2 bangang haprak yg dulunya mengutuk mahdey dan skrg menjilat habis2an najis mahdey.
   Memang sah tiada pendirian dan prinsip perjuangan.Dgn kata lain..dah dikaburi dgn janji2 manis manusia2 kaya raya yg puas menjarah harta rakyat.Siallah korang!!!

   Padam
  3. Prinsip mereka lama dah tergadai kepada DAPigs semenjak mereka mengkhianati PAS!!!!!

   Sekarang mereka mana ada prinsip lagi nak gadaikan pada Madey!!!!!

   Terpaksalah mereka telan walaupun mereka tahu Madey adalah mahafiraun lagi mahazalim!!!!!!

   Itupun mereka yang gelar!!!!!

   Kelakar betul!!!!!........Kahkahkahkahkah!!!!!!

   Padam
 2. Salam sejahtera!
  Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

  Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh Ibu Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada ibu Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

  Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

  Nota: Tiada yuran insurans, yuran pendaftaran atau yuran pemindahan.

  Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan Ibu Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Puan Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan

  BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...