Ahad, Mei 10, 2020

17 ulasan:

  1. Poodah bodoh belake..doh abis abis politik bosan jelek jemu benggong untk awaok awok ni..tadbir negara pun gagal tin kosong belake

    BalasPadam
  2. Pakatan Harapan yang tiada harapan lagi.Selamat tinggal PH . Tiada lagi undi untukmu....

    BalasPadam
  3. Hang yg bodoh...dh blog politik cerita politik lah.takkan nk cerita pasal kajicuaca..basa bodoh bertingkat tingkat hang ni..

    BalasPadam
  4. Parodi By Najib Razak

    Pegawai Kit Siang dan MoF Lim Guan Eng tak cerita betul betul ni.

    Macam ini cerita sebenarnya....

    PH sewa rumah untuk 5 tahun.

    Tinggal satu keluarga besar BERSATU duduk bilik store, PKR bilik study room (sbb dolu waktu malam sllu buat kerja dengan Sukma dlm bilik study), PAN bilik utility dan DAP master bed room, tinggal mereka dan PH kotorkan rumah.

    Sofa ditanggal, lantai tak cuci. Kipas siling tercabut sampai robek bumbung, pingan mangkok berterabur, berak merata , kencing tembak dinding saja

    Siling pun bocor...

    Seluruh rumah bau hancing kencing merata, ada tak cebok main sental ajer. Tisu sental merata rata...Kencing lam pasu, kat laman, kat pokok bunga, kat lantai, kat beranda, kat tilam, pingan mangkok, kat baju , kat badan ketua rumah selamber depa kencing merata rata

    Bila tak cuci, berpusu-pusulah cencorot, tikus, musang, biawak malah cipan pun datang bawak kuman dan virus Covit19 import dari tetamu dari negara China berbondong bondong singgah

    Barang-barang yang ada dalam rumah pun dijual macam harta sendiri.

    Bukan tu jek, bil air bil api semua tak berbayar.

    Tambah hutang.

    Siang malam bergaduh buli sana buli sini buat kecoh dalam rumah. Mulanya jiran buat tatau atau tak ingat apa apa yg berlaku.

    Jiran-jiran akhirnya pun fed up bunyi bingit, maki hamun setiap hari tanya bila mereka walaun unta ni semua nak pindah keluar laahh

    Selepas 22 bulan, ketua keluarga duduk dlm bilik store kata kepada tuan rumah dia dah tak tahan hari2 kena buli dan sabotaj serik dah nak duduk situ dah.

    Dia pun angkat kaki blah bawak anak dan gang blah dari bilik store depa

    Ketua keluarga keluar, ahli keluarga lain terpinga-pinga dan tuan rumah pun tendanglah mereka keluar.

    Tuan rumah keturunan raja berdaulat pun datang inspection rumah sangat kecewa rumah sewa macam rumah sampah lalu batalkan perjanjian sewa.

    Lalu buat interview cari penyewa baru. Kali ini sesapa yang nak sewa kena undi dolu sebab ramai nak sewa rumah tu..

    Setelah seminggu puas mencari, penyewa baru pindah masuk rumah dan mula basuh dan baiki rumah yang tunggang langgang dek penyewa lama siap dua kali dijalankan proses penyahkuman Covit19.

    Bila dah kena tendang keluar, barulah PH nak kata menyesal, berkokok siang dan malam.

    Tiap-tiap hari duduk luar pagar rumah, tekan loceng beratus kali, ketuk pintu dan merayu masuk balik ke rumah. Tak ke cipan nama nya tu..!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lawak!!!
      Memang patut pon tuan rumah(raykat) tendang keluar!!!

      Padam
    2. Ini pula kisah penyewa sebelum penyewa 22 bulan. Penyewa sebelumnya duduk rumah ni dah 60 tahun. Ketua rumah dari umno duduk master bedroom, mca duduk bilik bibik, mic bilik store, geng msia timur ni tidur selerak je. Asalnya makmur je rumah ni.makan pakai cukup walau adala sekali sekala ikat perut. Selepas berganti beberapa ketua rumah, ketua rumah terakhir ni mula senyap senyap kumpul kesenangan sendiri. Bilik dia di master bedroom aircond 24 jam, tv 60in tukar setiap bulan, hias hias bilik dgn mcm mcm brg mewah malah peti sejuk besar dan stove peribadi dah ada di master bedroom. Ketua rumah ni zahir nampak perihatin la kpd penyewa lain. Dapur dirumah ada lagi. Mca la sibuk masak. Mic la tukang basuh mcm mcm kat rumah tu. Kalau tuan rumah sakit urat geng malaysia timur la urut urut badan. Ketua rumah nampak perihatin. Bila beli 2 ekor ayam ingatkan makan sama sama tapi seekor dia bawak masuk ke master bedroom bilik dia simpan dalam peti ais masak senyap senyak dgn stove elektrik. Bila ayam yg sekor lagi tu mca dah masak ketua rumah turun mkn juga join kawan kawam penyewa dia. Kebelakangan ni ada bau sate dirumah tu. Kat dapur takde. Ada nampak lidi sate. Bila tanya ketua rumah kata itu lidi baca quran.kadang kadang gas habis, air paip takde, ketua rumah buat buat kalut supaya nampak perihatin..yang tentu master bedroom yg dia duduk makin sedap. Tilam makin empuk.utk nampak cakna ketua rumah mula bawak keluar sikit sikit gula gula hacks, ikan temenung kari kongsi dgn penyewa lain dan marhaein hakikatnya ketua rumah dlm bilik dia dok mkn coklat hersyes, cadbury, ikan salmon, sate. Yg lain dapat sikit sikit ni rasa syukurnya dgn ketua rumah perihatin konon.pernah satu kali berlaku rumah tu banjir sebab sistem paip mgkn tak selanggara. Penyewa semua basah kuyup, nak masak tak boleh dan serba serbi susah..tp ketua rumah takde kat rumah time kejadian. Dah 3-4 hari tak balik katanya gi visit kawan kat daerah lain gi main hoki. Setelah kecoh dia dpt tahu rumah huru hara Alhamdulillah balik gesa gesa...tp naik cab?? Mana kereta bmw yg kita semua bayar ansurans tu? Oo dia bgtau tgh masuk workshop..apa saja la..itu antara bobrok ketua rumah dari umno yg duduk master bedroom yg penuh dgn kenikmatan dia yg lebih rasa nikmatnya..bila ada yg tanya dan pertikai di halaunya keluar orang tu. Org taman dah warning ketua ni..udah udah la...banyak sangat sate dpt sapa bagi?utk tutop mulut yg bising dpt la secucuk dua..takde kuah pun...so itu la yg terjadi nak cerita panjang lagi..skrg lepas kena humban keluar dia kata penyewa slps dia keluar kononnya buat taik, kencing merata...22 bulan budak budak muda tu sedang perbaik segala kerosakan yg dia tinggal 60 tahun..ya lah takde siapa senpurna cuma jgn makan senyap-senyap..skrg baru kata kena aniaya la sedangkan dok dabik dada dia la ketua rumah yg paling bijak dan trampil. Org cekap paling trampil kena tipu dgn budak gemuk hingusan?pelik...

      Padam
  5. Syarat sokong PH ialah Bodoh. Apa tak bodohnye, PH(DAP)kata duit negara dah abih dan perlu jual harta negara. Duit untuk rakyatpun ditarik balik. PM MY naik terus bagi duit rakyat.tadak bising kata duit tadak.DAP diam tika ni beri peluang 2 mangkuk hayun tu berebut jawatan PM.Macamlah malaysia ni hak dia,ikut suka nak dan tolak jawatan PM. Dah 20 tahun 2 makhluk ni menyusahkan malaysia.Berapa PRK diadakan kerana makhluk Anuwar.Bye2 PH atuk dan Anuwar serta khadam DAP,iaitu PAN

    BalasPadam
  6. Nak jadi bangang...sokong tun mangkuk dan anwar!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak jadi pengemis di tanah air sendiri...sokong dapigs

      Padam
    2. Nak bangsa dan agama dihina...sokong PANxxx

      Padam
  7. bukan takat pmmpin je meroyan..
    macai yg dh tua bngka sakit nk mmpos kat sepital pun dh gila..
    bukak ceramah phancing kuat2 dlm wad smpai gnggu org..
    mmng bodoh bebal la macai2 phancing ni..
    btul la org ckp klau xbodoh mmng xbleh jd macai phancing..

    BalasPadam
  8. Tajuk besoo Laman Reformasi dan Blog Bodin Barua Bang Non... fuyoooo..!!

    "SETELAH TIADA LAGI PENGKHIANAT, ADU DOMBA, BODEK, GANDINGAN ANWAR DAN MAHATHIR PASTI LEBIH KUKUH"

    Sebahgian dlm Boku Doc In The House...

    Dr M tak mau Anwar Ibrahim menjadi PM. Jangan lupa kata-kata Dr M dalam buku A DOCTOR IN THE HOUSE:

    “I MAY HAVE MADE MANY MISTAKES BUT REMOVING ANWAR WAS NOT ONE OF THEM.”

    Mat Sabu kan dah kata dulu yang Dr M ni Bapak Pelingkup Negara. Gobind Singh Deo kata Mahathir No 1 Hantu di Malaysia.

    Tapi mereka sokong Dr M untuk lawan Najib. Okaylah. Sekarang, selepas dah kena game dengan Dr M, depa masih tak faham-faham lagi, masih sokong Dr M lagi.

    Sebab itu saya tanya, penyokong-penyokong PH ini makan taik kah apa?

    Haahh topukkk...!!

    Ini pula dari sumber Bossku bersama wartawan Reuters

    Najib: PN dah dibincang berbulan-bulan - Laporan

    Diterbitkan 6 Mar 2020, 5:04 am
    Dikemaskini 6 Mar 2020, 5:08 am

    Perbincangan mengenai pembentukan Perikatan Nasional telah dilakukan lebih awal, menurut bekas perdana menteri Najib Razak, lapor Reuters.

    Najib dipetik Reuters pada Rabu berkata "perbincangan mengenai gabungan baru telah berlangsung selama berbulan-bulan."

    Reuters turut melaporkan perancangan politik yang membawa kepada Dr Mahathir Mohamad meletak jawatan sebagai perdana menteri telah bermula beberapa bulan dahulu dengan 'pengetahuan' beliau@atok kau orang faham tak..!! ) yang juga pengerusi Bersatu.

    Rancangan itu menyasarkan untuk menyekat Presiden PKR Anwar Ibrahim daripada menjadi perdana menteri, menurut ramai sumber yang memberitahu Reuters.

    Lu Fikir la Sindrii..Makan taik walaun PKR@PH..!!

    Haahhh topukkkk...!!!

    BalasPadam
  9. Kenyataan bersama Anwar & Tun yang dikeluarkan hari ini sempena memperingati ulangtahun kedua kemenangan Pakatan Harapan (PH) dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 pada 9 Mei 2018, kedua-duanya tegas menyatakan:

    “Kerajaan Perikatan Nasional (PN) hari ini tidak sah kerana dibentuk tanpa mendapat mandat daripada rakyat.”.. kikikiki..!! Nitezen dah celik bukan buto..!!

    Bagi sebahagian besar rakyat Malaysia yang kini cerdik berpolitik, apa lagi para netizen yang acap kali bertindak sebagai wartawan alam maya, tentu tersenyum mendengarnya. Kami tak bodoh 22 tahun dolu maklumat dikawal

    Siapa yang merampas mandat rakyat sebenarnya? Bila kena pada orang lain, boleh buat tak tahu saja.

    Tapi bila kena batang hidung sendiri pandai pula bercakap. Lidah bercabang sungguh

    Rakyat tak buta dalam buat penilaian.

    Pasti kita semua tidak lupa bila sekutu PH, Parti Warisan Sabah (WARISAN) diketuai Datuk Seri Shafie Apdal mengumumkan pada 11 Mei 2018 yang enam ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) UMNO dan UPKO menyertai WARISAN.

    Enam ADUN itu terdiri daripada empat ADUN UMNO dan dua ADUN UPKO. ADUN UMNO terlibat adalah Abdul Muis Pichu (Sebatik); Hamisa Samat (Tanjong Batu); Osman Jamal (Balung); dan Jamawi Jaafar (Kemabong).

    Sementara ADUN UPKO terbabit adalah Ewon Benedick (Kedamaian) dan Abidin Madingkir (Paginatan).

    Bersatu tolak sertai semula Pakatan Harapan – Dr .Radzi Jidin
    Marzuki sangkal Mohd Radzi, Bersatu tak pernah keluar Pakatan Harapan
    Dengan itu boleh WARISAN ketawa memanjang membentuk kerajaan negeri pintu belakang bersama sekutunya PKR dan DAP dengan memiliki 35 kerusi berbanding BN cuma 25 kerusi.

    Siapa yang menangis waktu itu? UMNO.

    Tapi bila timbul isu membabitkan pembentukan PN, boleh pula Dr Mahathir dan Anwar pura-pura lupa insiden di Sabah.

    Politikus lusui usang otak berkarat tak diperlukan lagi. Kami mahu politik segar dan matang

    BalasPadam
  10. MANA DAP?

    Pertama, baharu sahaja Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilonggarkan, nampaknya tidak sabar-sabar pemimpin Pakatan Harapan (PH) mahu merebut kuasa. Malah mereka tidak menyoroknya. Mereka mahu memberitahu bahawa untuk kesekian kalinya, Tun Dr. Mahathir Mohamad akan bergandingan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menumbangkan kerajaan PN pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

    Hairannya, kali ini tiada pula pemimpin DAP di dalam gambar. Amanah pun entah ke mana. Bagi penganalisis politik, ia jelas menunjukkan `perang seterusnya’ ialah memenangi undi orang Melayu yang disedari PH tidak akan berjaya, jika mereka memaparkan wajah DAP.

    Menurut penganalisis lagi, semasa pentadbiran PH selama 22 bulan, DAP telah berjaya menjarak-jurangkan orang Melayu daripada terus menyokong PH dengan segala keputusan dan perbuatan.

    Persoalannya, apakah `sudah terlambat’ atau `masih sempat’ untuk Mahathir dan Anwar menyakinkan rakyat bahawa mereka berdua adalah sebaik-baik gandingan untuk menyingkirkan Muhyiddin sekarang ini?

    Sejak itu, Mahathir terus-menerus enggan mengesahkan bila hendak melepaskan jawatan seperti dijanjikan, menyebabkan Anwar semakin membara, konco-konconya di dalam PH sama membara. Itu rakyat tahu. Pada zaman digital ini, benda-benda tak puas hati mana boleh disorok.

    Atok rakyat bukan bodoh atok. Hari pertama tertebuk muka sendiri, atok mula pertikai jumlah undi yang Muhyuddin dapat, sekarang atok kata mungkin sekarang jumlah undi akan berubah sebab ada pemimpin atok yg kononya disogok dengan jawatan. Atok jangan jadi bodoh masa atok jadi PM berapa ramai pemimpin UMNO diugut dan disogok dengan jawatan untuk tinggalkan UMNO. Sekarang pemimpin yg diugut dan disogok belah atok atau Mahyuddin..!?

    Atok dah nyanyok, balik lah dari meratib berzikir 'asyik kena tikam belakang' elok bulan puasa ni atok meratib zikir 'subahanallah' banyak banyak.

    Netizen sekarang dapat maklumat celah jari ajer bukan 22 tahun dulu suma berita darang dari celah kroni atok...

    Sudah sudah la atok... mungkin ini ramadhan atok yang terakhir.. sudah sudah lah tu..!!

    BalasPadam
  11. Anwar bin Ibrahim...
    Tak perlu pening ko nak rebut jawatan pm. Ko dan parti keadilan diwujudkan adalah utk menentang dan memusnahkan legasi tun madey sejak 1998.Legasi yg korup dan menyalahgunakan kuasa demi kuasa dan harta.

    Jika itu pegangan asal...teruskan krn tun madey memang tiada keikhlasan utk ko selama ini. Keutamaan tun madey adalah legasinya. Mazslee simpang renggam sanggup dikorbankan krn melanggar legasi tun mahdey.

    Cukuplah ko sokong mana2 organisasi dan bersama utk tibai tun madey dpd belakang seperti mana dia tibai ko sejak dari dahulu lagi.
    Ko sembah dia...memang ko bodoh lah!!!

    Otai reformasi 98

    BalasPadam
  12. Love is an ice cream sundae, with all the marvelous coverings. Sex is the cherry on top. Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

    BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Senarai Blog...Geng