Iklan Penaja 1

Isnin, April 02, 2018

Hot!! : 2 transaksi wang masuk ke akaun pilihan raya sebuah parti


Tulisan Sayuti dalam FB beliau turut mengulas dakwaan itu.
iklan penaja : PUSAT JUALAN TONE EXCEL www.tonenilai3.com
Selepas terdedah audio ‘Ana Tahu’, sebuah parti politik didakwa menerima sumbangan kewangan bernilai jutaan ringgit untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang.
Menurut tulisan dalam akaun FB ‘Ana Tahu’, akaun yang mendedahkan audio ‘Saya Tahu” itu, dua transaksi wang telah berlaku dari sebuah parti kepada parti berkenaan.
“Duit (parti) yang masuk ke akaun pilihanraya (parti lain) minggu lepas tu macamana?
“Duit yang masuk ke akaun 3 penama pemimpin parti itu Pantai Timur (pemegang Amanah) tu macamana? Amat jelas mari dari sumber parti….,” tulis admin akaun FB berkenaan.
Perkara ini turut diulas oleh penulis politik Mohd Sayuti Omar dalam akaun FB beliau pada 30 Mac.
“Satu tabung pilihan raya sebuah parti politik dianggotai oleh tiga penama telah menerima wang derma berjumlah jutaan ringgit.
“Yang jadi sedikit masalah penubuhan Tabung ini rahsia tidak telus kepada ahli dan sebahagian pemimpin parti yang lain.
“Katanya perkara ini telah jadi masalah kepada parti berkenaan.
“Cerita selanjutnya kita tunggu. Maklumat selanjutnya dikumpul. Dan jika ada sesiapa maklum mengenai perkara ini boleh dikongsikan untuk sama-sama kita tahu parti mana dan Tabung itu wujud di negeri mana,” tulis Sayuti.
mdl

Picture

21 ulasan:

  1. KAHKAHKAH! Artikel Sarawak Report mendedahkan pemimpin Pas ambil duit Umno untuk kerja jemaah parti yang sokong Kleptokrat Sial Najib Tun Razak.

    http://www.sarawakreport.org/2016/08/as-najib-denies-all-over-1mdb-lets-not-forget-his-many-other-criminal-connections-comment/

    Najib has worked to exploit the leaderless situation confronting the opposition ever since and BN/UMNO smugly talk of divisions faced by the party they deliberately decapitated. He has gone on to “woo” the PAS Islamic party away from the opposition coalition in the normal way he woos – RM90 million is widely reckoned to have flowed into the top echelons of PAS in recent months (BN veterans would tell them they came cheap).

    To sugar matters further for PAS, Najib has gone on a crusade to show himself ‘more holy than thou’ on every PAS religious agenda, stirring up extremism in Malaysia and undermining civil law and institutions, without turning a single hair over the destabilising, divisive and dangerous consequences to his country and his own party.

    He thinks it’s clever. If a man has no charisma to attract his followers he buys them, whatever it takes.

    KAHKAHKAH!

    This article is the subject of legal proceedings brought by Abdul Hadi Awang. Mr Awang says that he has not personally accepted nor personally approved the acceptance by anyone at PAS of money from Prime Minister Najib Razak to secure their political support.

    KAHKAHKAH!



    BalasPadam
    Balasan
    1. Rakyat dah sedar SR adalah media yg ditaja oleh tun klepet dlm usaha utk jadi penyamun tarbus kali kedua...hehehe

      Skrg SR tgh sesak nafas angkara keberanian PAS menyaman SR.Tggu jer sejauh mana kebolehan SR menyebar fitnah...hehehehe

      Kpd macai2 haprak yg taksub dgn media yahudi zionis tajaan tun klepet...hrp korang dpt sikit dedak dpd penyamun tarbus yg kaya raya tu.Dpt menginap atau menunggang kuda di salah satu rmh mewahnya pon kira ok lah...hehehehe

      Sekurang2nya merasa juga jadi org kaya hasil menyamun wang dan harta rakyat....hehehehehehe

      Padam
    2. Meroyan macai Kleptokrat Sial. Kekeke. Nak tempek Utusan ke macai? Kes bekas DAP yang meroyan tapi tak berani masuk court. Kahkahkah! Oit! Kalau Israel punya dana dah boleh masuk SOSMA macai. Keselamatan Negara samdol. Bekas DAP tu dakwa pakai air liur pun nak buat jadi berita. Apa low class sangat macai Kleptokrat Sial Najib Tun Razak bagi propaganda? Tak dapat bayaran upah lebih ke?

      Rajin sikit macai kalau nak komen. Buat research. Cari link website berita dunia. Baca artikel penulis antarabangsa dan dalam negara. Takkan nak terkucil memanjang macam Prof Kangkung UUM Sintok?

      Kena jadi GLOKAL. Macam 1MDB Kleptokrat Sial Najib Tun Razak. Dalam negara sapu habis, luar negara sampai lebih 10 negara siasat money laundering.

      https://ms.wikipedia.org/wiki/Pembunuhan_Altantuya_Shaariibuu

      Contoh GLOKAL Kleptokrat Sial. Tibai awek Mongolia di Perancis dan Singapore. Letupkan sampai berkecai di Hutan Simpan Puncak Alam. Wow! "You bastard, come out I want to see." "You bastard, come out I want to see." "You bastard, come out I want to see." Seram sial.



      Padam
    3. Jgn meroyan cai...hehehehe

      Ko nak baca media luar dan yahudi zionis...tiada paksaan...hehehe

      Yg rakyat tahu...najib dah bersumpah laknat 3 kali di 3 tempat yg berbeza tidak terlibat dgn pembunuhan altantuya.Hasil siasatan polis pon sah tidak terlibat...hehehe

      Heran 1 perkara jer...kenapa plot pembunuhan tu dah keluar dlm blog2 haprak sedangkan siasatan belum bermula dan memyeluruh....hehehehe

      Sama dgn serangan lanun sulu lahad datu....blog2 haprak lebih tahu sblm keluar tv dan media massa.
      Dan kenapa banduan liwat asyik menyanyi lagu sabah akan hilang sblm berlakunya serangan tersebut????

      Pelik kan...hehehehe
      Kes altantuya...blog2 haprak lebih tahu plot pembunuhan..
      Serangan lahad datu...blog2 haprak lebih tahu siap mengatakan klu anwar peeM dah mati sekor2 lanun tersebut

      Musykil...atau puak haprak yg rancang dan jadikan org lain sbg kambing hitam....hehehehe

      Bgmana haprak lakukan trhdp tski dlm langkah kejang...hehehehe

      Hrplah tak berlaku keja kotor lagi hanya nak rebut ke putra jaya..hehehe

      Padam
    4. KAHKAHKAH! Macai Kleptokrat Sial Najib Tun Razak awat panas sampai meroyan-royan macai? Kekeke.

      Baru share satu link Misteri Pembunuhan Altantuya macai dah terlompat-lompat selamatkan Kleptokrat Sial Najib Tun Razak. Kekeke.

      Kalau Nik Bedoh bagai agen CIA harga paling murah dan mudah terkucil dikerumun Ustaz level menantu dan tentera RTI,
      Macai Kleptokrat Sial Najib Tun Razak pula terkucil terkincit hanya sebab satu komen sahaja. Kekeke.



      Padam
    5. Hehehe...dah gagal bawa cerita 1mdb ko nak bawa cerita altantuya pulak...
      Udah2 ler...cukuplah tun klepet tua nyanyuk tu buat dosa fitnah...hehehe
      Kesian...hrp ko tak terbabit sekali...hehehehe

      Kesian dgn ko cai...ko cuma dpt bunga dan taik jer....hehehehe
      Pemimpin2 besar mcm kit sial..wan jijah..mat sabun...mrk dpt dedak mewah.Bukan main berdegar2 mrk nak penjarakan tun klepet...akhirnya sekor2 termasuk banduan liwat mencium tapak kaki dan bontot tun klepet....hehehehe
      Hebat kan tun klepet!hehehehehe

      Cuma dgr2 peringkat akar umbi haprak dah senyap2 berkempen sesama sendiri akan ramai2 menentang sesiapa yg menyokong perasuah dan diktator pencen menjadi peeM....hehehe
      Klu benar...ada yg mati meroyan slps pru14 nanti....
      Hehehehehehe....

      Padam
    6. altantuya mati ditembak sirul polis atache najib,di C4kan oleh kol heryati...ini REAL 1MDB pun REAL.

      Padam
    7. Semua tahu sirul pernah bersumpah laknat bhw najib tidak bersalah dlm kes bunuh altantuya.
      Skrg atas arahan siapakah mendiang dibunuh dan siapakah dalang sebenar??

      Adakah lawan kpd najib yg mempunyai hbgn yg erat dgn pihak terbabit dgn melakukan plot tersebut???
      Atau ada dedak mewah sebagai habuan??
      Semoga dalang sebenar dihakimi...tidak di dunia biarlah di akhirat.

      Padam
  2. KAHKAHKAH!

    (BN veterans would tell them they came cheap).

    Ulang tayang lagi dengan terjemahan. KAHKAHKAH!

    Veteran politik BN akan maklum harga mereka (PIMPINAN PAS) memang murah (DIBAYAR OLEH NAJIB).

    KAHKAHKAH! 200 million. Cheap Agent CIA Nik Bedoh. KAHKAHKAH! Ana tahu. Ana sumpah enta jadi abu. Kalau jadi abulah! KAHKAHKAH!



    BalasPadam
    Balasan
    1. Cai...cerita ko belum terbukti lagi...hehehehe

      Apa kurangnya PANxxx....hehehehe
      Dgr kabar berebut dgn dedak lebih rm100juta pemberian parti klepet utk melaksanakan kempen parti...hehehehe

      Rakyat tak kesah pon dgn dedak mewah dpd org kaya penyamun tarbus tun klepet tu....hehehehe
      Cuma kesian...ada yg bertelagah dgn abg mat sabun ttg pengagihannya.Maklumlah bukan tak tahu besar mana pon kantung PANxxx.Kantung pelir pon sah kecik...hamba lah katakan....hehehehehe

      Belum lagi dedak utk melobi org2 kuat dlm dapigs.Bukan sikit jumlah dedak tun klepet melabur utk mendapat sokongan bagi kerusi peeM.

      Kpd pemimpin2 haprak...dulu korang ingin penjarakan tun klepet.Mgkin krn dedak..korang jadi hilang akal.
      Alang2 tun klepet nak bagi dedak yg dia samun 22tahun...kaut dan ambil sampai kenyang...hehehehe

      Padam
    2. AKAN TERBUKTI, DAH CONFIRMED AUDIO TU,AUTHENTIC OLEH PAKAR..Nik abduh buatlah laporan polis...dan sebulan lebih dah..

      Padam
    3. Bagi link n siapa pakarnya????

      Adakah tun klepet..mat sabun..husam tugu..kit sial atau aiskrimin...hehehe

      Padam
  3. Duit dana pilihanraya dari Israel ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tanya puak haprak...hehehehe

      Termasuk banduan yg bertekad mempertahankan kedaulatan dan keselamatan negara haram yahudi zionis....hehehehe

      Dan pemimpin2 haprak yg ada perjanjian sulit nak bina pengkalan tentera yahudi zionis di negara kita....hehehehe

      Jgn marah..cai
      Hehehehe

      Padam
    2. Kekeke. Meroyan ke macai? Mana link berita macai? Kekeke. Link air liur basi ke? Kekeke. Fake news tak main chai. Upin upin punya level. Kekeke.



      Padam
    3. Hehehe...konon nak saman yg pecahkan rahsia...
      Sampai skrg tak ada pon saman dibawa ke mahkamah....hehehehe
      Takut makin terbongkar rahsia kerrrr...hehehehe

      Padam
  4. Parti lain dana datang dari mana? Mung dok sibuk pulok MSO?

    BalasPadam
    Balasan
    1. mung sebuk...terima dana dari penyamun.

      Padam
    2. Mung terIma dana dari pembunuh umat islam

      Padam
  5. Apakah PAS suruh MP istihar harta? - AMANAH 'Itu urusan dalaman kami'

    https://www.youtube.com/watch?v=SOea9htu6LY

    Kekeke. Dosa orang Ularmak Pas berkira sangat. Sampai dah jatuh hukum terus masuk neraka, tanam jirat, wajib dihapuskan dan mati kafir. Kekeke.

    Tapi?
    Dosa Ularmak Pas yang pegang jawatan awam dan berurusan dengan orang / wang awam tapi enggan isytihar harta nak letak di mana? Takkan letak dalam AUDI Q7 bini nombor dua Ularmak? Kekeke.

    Setiap orang yang berurusan dengan Kerajaan dan terlibat dengan pentadbiran Kerajaan sepatutnya istihar harta. Sebab apa? Why? Mengelakkan berlaku rasuah, berjoli guna duit Kerajaan, ambil duit haram yang bukan hak, curi harta @ kleptokrasi dan pecah amanah. Ini bukan pasal parti datuk kau, parti aku Islam atau itu aku punya pasal. Kekeke.

    Pelik MP Kuala Nerus Parti Islam konon. Mengapa MP Pas semakin takut nak isytihar harta secara terbuka? Adakah sumber harta yang haram sudah masuk akaun peribadi? Adakah duit Umno dah masuk untuk PRU14? Bila Ularmak Pas nak isytihar harta? Kekeke.



    BalasPadam
    Balasan
    1. " DONT WORRY BE HAPPY "....kahkahkahkah

      Padam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Iklan Penaja 2

Popular Posts

Senarai Blog...Geng

Blog Pilihan

Senarai Blog @ Bisnes

Iklan C

http://www.gajimasyuk.com/user/toneexcel

Blog Archive