Jumaat, Mei 22, 2020

8 ulasan:

  1. Dpd 1998 asyik kena tibai dari belakang oleh mamak kerala. Yang terakhir kena tibai adalah pada 22feb2020.

    Kalau tak sedar2 lagi memang sah bangang lah!!!

    Inilah bahananya bila masing2 kuda memperkuda antara satu sama lain. Mandat diberi rakyat dilayan mcm bangsat.

    Dah tahu org tua tu penuh tipu daya dan cakap tak serupa bikin tapi masih juga nak bercomolot. Konon nak selamatkan malaysia.
    Entah...mcm rakyat rasa makin tak selamat.
    Cubalah berjuang penuh prinsip dan jangan bergantung sgt dgn manusia yg tibai belakang ko berkali2.

    BalasPadam
  2. Langkah Rawang - Patut lah ramai yang keluar PKR

    Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Armand Azha Abu Hanifah mendakwa wujud usaha untuk mengangkat Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai menteri besar Selangor bagi menggantikan Datuk Seri Amirudin Shari.
    Armand yang memuat naik kenyataannya kepada sebuah media di Instagram mengakui menerima maklumat tersebut daripada sumber dalaman PKR.

    Jelasnya, usaha yang dinamakan sebagai ‘Langkah Rawang’ itu berkemungkinan besar akan dilakukan selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri nanti.

    ‘Langkah Rawang’ akan menyaksikan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Chua Wei Kiat terpaksa melepaskan kerusi kawasan itu kepada Anwar.

    “Persoalannya, apa pendirian Menteri Besar Selangor Datuk Seri Amirudin Shari berhubung ‘Langkah Rawang’ ini.

    “Bagaimana pula dengan kesediaan Adun Rawang Chua Wei Kiat untuk melepaskan jawatan yang baru disandangnya selama 24 bulan untuk memberi ruang kepada Anwar bertanding di sana,” katanya.

    BalasPadam
  3. Parodi Idul fitri Bossku

    Pegawai Atok dan Kit Siang tak cerita betul betul ni.

    Macam ini cerita sebenarnya.... Apa apa Selamat Hari Raya.

    Kisahnya PH sewa rumah untuk 5 tahun. Penyewa acah acah power nak sewa rumah walau duit sewa ciput. Maklumlah tak cukup korum bila buat keputusan sewa bangunan kena toleh ke belakang samada tokong setuju atau tidak.

    Nak ubah kabinet dapur dan mangkok ayon pun kena tengok tokong on ke tak on tapi atok tetap nak acah acah power pada suma penghuni rumah...!!

    Tinggal satu keluarga besar BERSATU duduk bilik store, PKR bilik study room (sbb dolu waktu malam sllu buat kerja dengan Sukma dlm bilik study), PAN bilik utility dan DAP master bed room, tinggal mereka dan PH kotorkan rumah.

    Sofa ditanggal, lantai tak cuci. Kipas siling tercabut sampai robek bumbung, pingan mangkok berterabur, berak merata , kencing tembak dinding saja

    Siling pun bocor...

    Seluruh rumah bau hancing kencing merata, ada tak cebok main sental ajer. Tisu sental merata rata...Kencing lam pasu, kat laman, kat pokok bunga, kat lantai, kat beranda, kat tilam, pingan mangkok, kat baju , kat badan ketua rumah selamber depa kencing merata rata

    Bila tak cuci, berpusu-pusulah cencorot, tikus, musang, biawak malah cipan pun datang bawak kuman dan virus Covit19 import dari tetamu dari negara China berbondong bondong singgah

    Barang-barang yang ada dalam rumah pun dijual macam harta sendiri.

    Bukan tu jek, bil air bil api semua tak berbayar.

    Tambah hutang.

    Siang malam bergaduh buli sana buli sini buat kecoh dalam rumah. Mulanya jiran buat tatau atau tak ingat apa apa yg berlaku.

    Jiran-jiran akhirnya pun fed up bunyi bingit, maki hamun setiap hari tanya bila mereka walaun unta ni semua nak pindah keluar laahh

    Selepas 22 bulan, ketua keluarga duduk dlm bilik store kata kepada tuan rumah dia dah tak tahan hari2 kena buli dan sabotaj serik dah nak duduk situ dah.

    Dia pun angkat kaki blah bawak anak dan gang blah dari bilik store depa

    Ketua keluarga keluar, ahli keluarga lain terpinga-pinga dan tuan rumah pun tendanglah mereka keluar.

    Tuan rumah keturunan raja berdaulat pun datang inspection rumah sangat kecewa rumah sewa macam rumah sampah lalu batalkan perjanjian sewa.

    Lalu buat interview cari penyewa baru. Kali ini sesapa yang nak sewa kena undi dolu sebab ramai nak sewa rumah tu..

    Setelah seminggu puas mencari, penyewa baru pindah masuk rumah dan mula basuh dan baiki rumah yang tunggang langgang dek penyewa lama siap dua kali dijalankan proses penyahkuman Covit19.

    Bila dah kena tendang keluar, barulah PH nak kata menyesal, berkokok siang dan malam.

    Itu lah atok selama ini nampak garang, tak takut sesiapa, nnpk hebat bertaring rupa rupa nya atok cuma acah acah power saja, acah power sana, acah power sini, sanun ke baroh ke hulu hilir suma nya atok 'acah acah power'

    Sekali Tokong DAP jeling atok u turn balik. Atok nak sabotaj semua usul di parlimen nanti nak tanya 'Bring It On Atok' jangan 'acah acah power' kali ini.. just bring it on.. !!

    Tiap-tiap hari duduk luar pagar rumah, tekan loceng beratus kalu, ketuk pintu dan merayu masuk balik ke rumah.

    Tak ke cipan nama nya tu..!!

    BalasPadam
  4. DAP dah benci sangat dah tuhh .. sedar sedar lah diri itu sikit..!!

    Jangan jadi bacol..!!

    Dr Mahathir Mohamad digesa berhenti bermain tarik tali dengan parti tamak haloba DAP berikutan sudah terbukti bahawa mereka membenci bekas Perdana Menteri itu dan hanya mahu mempergunakan beliau sahaja.

    Presiden gerakan Islam, Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Haji Aminuddin Yahaya mendakwa, kenyataan Ronnie Liu semalam mendedahkan perasaan yang terpendam pemimpin DAP yang sejak sekian terhadap Dr Mahathir, dan mungkin khabar angin bahawa DAP dan Ahli Parlimen Langkawi itu sering ‘bergaduh’ adalah benar.

    “Selepas saya membaca kenyataan pemimpin DAP (Ronnie Liu) ini, saya rasa maruah Dr Mahathir sendiri dipijak-pijak kerana baru sahaja beliau menulis panjang lebar untuk ‘mensucikan’ DAP dan yang lebih perit lagi ialah, beliau sanggup menghina bangsa Melayu hanya kerana mahu ‘mensucikan’ DAP.

    “Maka, terbukti dan terbongkarlah bahawa DAP sendiri tidak menghargai Dr Mahathir pun

    Sedar diri lah sikit.. jangan jadi bacol

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak jilat bontot dap...hina org melayu.
      Menghina dan memecah belahkan rakyat adalah kaedah mangkuk tua tu bertahan lama.

      Tak tahulah cina dap sayang sgt ke tidak dia skrg?
      Yg pasti majoriti melayu dah menyampah memandang muka mangkuk tua tu!

      Bekerja bukan utk raykat...semuanya demi legasi sialnya!!!

      Padam
  5. Terkini Bossku tunggu masa untuk dibebaskan dari pertuduhan 1 MDB

    Tunggu masa untuk dibebaskan dari pertuduhan fitnah jijik.. di USA ada VVIP Malaysia sudah membayar sejumlah wang pada Peguam Lorreta Lynch dlm kes DOJ dan Yayasn Soros untuk memulakan fitnah dari USA, kemudian di sambut oleh News Straits Times Singapore utk spinn lagi dan baru di sambut pula oleh media walaun unta dng terkinja kinja riuh rendah sahut menyahut oleh DAP PKR dan sang fitnah jijik lidah bercabang.

    Begitu lah kitaran pusat fitnah kerajaan Malaysia yg berpusat di Singapork

    BalasPadam
  6. Anwar nie dah jelas dengar audio tun mangkuk tak suka dia. Kalau masih berangan nak comolot mangkuk tua tu...tak tahu lagi.
    Ph dah ada kekuatan sendiri dan masih ada yg terhegeh2 nak jilat bontot tua tu...sah bangang!!

    BalasPadam
  7. Love is an ice cream sundae, with all the marvelous coverings. Sex is the cherry on top. Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

    BalasPadam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Senarai Blog...Geng