Kenapa Umno takut saya bergabung dengan Mahathir, tanya Anwar

Kenapa Umno takut saya bergabung dengan Mahathir, tanya Anwar
iklan penaja : PUSAT JUALAN TONE EXCEL www.tonenilai3.com
Bekas timbalan perdana menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hairan dengan sikap para pemimpin Umno yang khuatir dengan kerjasama yang terjalin antara beliau dengan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.
“Saya tidak tahu mengapa pimpinan Umno menganggap kerjasama saya dan Tun Mahathir sebagai satu perkara yang janggal kerana kami telah bermusuhan begitu lama.
“Pernah saya jelaskan bahawa kesediaan Tun Mahathir menjalin persahabatan telah saya terima dengan baik dengan semangat bersilaturrahim.
“Saya musykil mengapa Umno begitu takut dengan gabungan Tun Mahathir dan Anwar,” ujarnya dalam satu kenyataan media.
Setelah menjadi seteru politik lebih satu setengah dekad, Tun Mahathir yang memecat Anwar dari jawatan timbalan perdana menteri pada 1998 kembali menjalinkan persahabatan dengan Anwar.
Tun Mahathir bertemu Anwar beberapa kali di mahkamah membawa kepada pertautan kembali hubungan antara dua tokoh negara itu.
Anwar yang kini menjalani hukuman penjara dipilih sebagai ketua umum Pakatan Harapan (PH) yang menggabungkan PKR, DAP, AMANAH dan PPBM manakala Tun Mahathir dilantik sebagai pengerusi pakatan pembangkang itu.
Menurut Anwar, muafakat yang terjalin antara beliau dan Tun Mahathir bersandarkan tekad bersama untuk menjana perubahan kerana negara kini menjadikan rasuah dan penyalahgunaan kuasa sebagai budaya.
“Skandal skala besar saperti 1MDB dan Felda cuba dilindungi. Maka hanya dengan perubahan kuasa, negara dapat dikemudi berdasarkan Perlembagaan dan hukum,” katanya.
PRU14, tambah Anwar adalah kesempatan terbaik bagi rakyat menentukan masa depan negara, menghentikan kezaliman dan membebaskan rakyat dari segala bentuk penindasan.
mdl
Picture
Previous
Next Post »

6 ulasan

Write ulasan
Tanpa Nama
AUTHOR
13 April 2018 11:41 PG delete

Kekeke. Rakyat patut takut dengan gabungan mantap Jho Low Taek - Riza Aziz - Altantuya yang merasuk dalam perjuangan Umno Be End sekarang. Kekeke.Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
13 April 2018 12:19 PTG delete

Takut sangat....hehehehe

Mana tak takut...isu fitnah liwat tak setel2 lagi nie....hehehehe

Tun klepet kata anwar meliwat sambil melancap butuh pasangannya.
Anwar pulak kata...tun klepet fitnah dan sengaja jatuhkan dia.

Sebagai rakyat tentu rasa amat takut klu isu tersebut tak setel....hehehehe

Rakyat nak percaya pada siapa????
Tun klepet atau anwar?????

Macai2 haprak dan macai2 doj...hrp tuan2 dpt selesaikan segera kemelut tersebut takut rakyat hilang kepercayaan....hehehe

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
13 April 2018 2:54 PTG delete

Budaya rasuah dah bersarang dari era Madey lagi, diera Madey Coke beratus billion perasuah pelahap harta rakyat kini disambung pula oleh anak didik Madey iaitu Najib Pepsi, Pepsi dan Coke sama2 membina sarang rasuah...kehkehkeh

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
13 April 2018 2:54 PTG delete

Kekeke. Kesian macai meroyan tak habis lagi. Kekeke. Rakyat dah serbu AEON sampai berselerak rabak. Bekas Menteri Umno yang sokong GST dah jadi penjual ikan harga murah melelong di pasar malam. Rakyat makin tersepit dicukai GST. Harga barang tak pernah turun sejak Kleptokrat Sial Najib Tun Razak naik. Kekeke. Malangnya, Macai fakenews belum lagi habis meroyan. Kekeke.Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
13 April 2018 2:55 PTG delete

Dua-dua tak boleh percaya, campur dgn Najib jadi tiga-tiga pun tak boleh percaya

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
14 April 2018 10:28 PG delete

[ (()) ] X PKR

UNDI PAKATAN HARAPAN.

TANGKAP MO1. TANGKAP JHO LOW TAEK.

MANSUH GST! GST HARAM! NO GST!

Reply
avatar

Komenlah dan berhujahlah dengan baik... EmoticonEmoticon

Senarai Blog...Geng

Iklan Penaja

Blog Pilihan

iklan penaja.

http://www.gajimasyuk.com/user/toneexcel

Senarai Blog @ Bisnes