Iklan Penaja 1

Isnin, Ogos 07, 2017

Almarhum Nik Aziz akan terus jadi pedoman ahli AMANAH

Tajudin Abdul Majid
Amalan almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat akan terus dijadikan pedoman bagi para penyokong dan pendukung AMANAH.
Ketua AMANAH kawasan Kuala Krai, Ustaz Tajudin Abdul Majid berkata asas-asas kukuh yang telah ditinggalkan almarhum tetap akan diteruskan.
"Dalam konteks politik negara ini telah jelas siapa yang patut dibuat kawan dan siapa patut dimusuhi.
"Tiada guna kita begitu alim menghuraikan pelbagai bidang agama termasuk hal-hal tasawuf tapi tiba-tiba cenderung bersama Umno," katanya berucap merasmikan penubuhan Angkatan Wanita AMANAH (Awan) kawasan hari ini.
Beliau mengingatkan ahli dan penyokong AMANAH tentang pentingnya menetapkan iman dan takwa sebagai tapak segala gerak kerja.
"Seperti yang selalu kita dengar janji al-Quran yang menyebut sekiranya penduduk sebuah negeri beriman dan bertaqwa nescaya Allah akan bukakan untuk mereka berkat dari atas (langit) dan dari bawah (bumi).
"Sebab itu jika jadikan dua asas ini untuk menggerakkan kerja-kerja parti insya Allah urusan kita akan diberi kemudahan.
Beliau juga menarik perhatian hadirin mengenai ketakutan berlaku kemiskinan jika menyertai kerja-kerja perjuangan.
"Al-Quran telah memberi amaran tentang syaitan yang sentiasa membisikkan janji kefakiran kepada mereka yang menyertai perjuangan.
"Mereka yang cuba berdiri bersama kebenaran akan sentiasa diwas-waskan dengan hasutan ini.
"Jangan kita terjebak, teruskan usaha tingkat kerja bersama organisasi, in sya Allah rezeki tetap tersedia," katanya.
Pada mesyuarat penubuhan Awan kawasan itu, ketua penaja, Rosmah Abdullah dikekalkan sebagai ketua Awan kawasan Kuala Krai.
mdl
Your image is loading...

31 ulasan:

  1. Setuju sebab arwah:

    a. Mati dalam pas
    b. Tak mau lantik husam tapi lantik mat yaakob
    c. Memulakan undang2 jenayah syariah di kelantan tanpa direstui atau tidak oleh DAP
    d. Menasihati ahli2 pas agar berdiri di belakang Presiden TGHH
    e. Dan lain-lain lagi

    Sekian

    BalasPadam
  2. Amalan ATGNA ialah beliau tidak pernah berpisah dengan jemaah Islam PAS sampai ke hujung nyawa tapi PANdir pulak jadikan pengkhianat sebagai pedoman, manusia hipokrit disanjung oleh golongan hipokrit juga. Jauh beza dengan ATGNA.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ALLAHYARHAM NIK AZIZ TIDAK MENINGGALKAN PAS KERANA DASARNYA BERLANDASKAN AL-QURAN,HADITH,IJMAK ULAMAK DAN QISAS,AMANAH BERDASRKAN APA DAN BERSEKONGKOL DENGAN PENETANG ISLAM TEGAR TERMASUK MAHATHIR DAN SEWAKTU DENGANNYA YANG PERNAH MENULIS SURAT KEPADA ALLAHYARHAM SUOAYA HUDUD TIDAK DILAKSANAKAN DI KELANTAN.NIK AZIZ DAN LAIN-LAIN MATI DIDALAM PERJUANGAN PAS SAMADA SENANG ATAU SUSAH,MENANG ATAU KALAH.AMANAH POLITIK BERIDEOLOGI AKAL BERSEKONGKOL DENGAN POLITIK BERACUAN PENJAJAH/DAP YANG TIDAK AKAN SENANG MELIHAT ISLAM ITU MEMERINTAH BUKAN DIPERINTAH.

      Padam
  3. Tgna meninggal dlm pas sbb AMANAH blm wujud lg, cakap biar cerdik jgn mcm amno...amno pula kata partinya adalah terbaik perintah kerajaan padahal parti lain mana ada lg kuasai pusat...
    Itu smua sbenarnya pbandingan sehala yg x mbuktikan kenyataan...tunggu piraum 14 apakah nadib amno n pas....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lebih baik antiug kata ppbm belum wujud lg.. keh keh..

      Padam
    2. PANxxx ada mabuk sikit sejak jadi budak suruhan dapigs...hehehe

      Padam
  4. Nak suruh PAN laku....maka di jaja lah nama TGNA merata2 rata....aku sebenarnya kesian dgn PAN ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenapa walaun sibuk dalam blog PH? Adakah blog2 walaun dah tak ada sambutan? Malulah sikit kalau dah tak dapat sambutan menyibuk dalam blog orang sampaikan maki hamun dan penghinaan.

      Padam
    2. Bila masa pulak ATGNA ada dalam PH yg korang sibuk2 nak guna nama arwah? vangang..

      Padam
    3. Bangang punya walaun....ini blog PH bukan blog walaun....jangan menyibuk dan buat onar....taraf tak sama...

      Padam
    4. Aku tanya yg kau sibuk2 guna nama ATGNA tu kenapa.. ustaz ahmad Awang kan ada.. kecik hati dia tau korang sengaja abaikan nama dia..

      Padam
    5. Orang bangang yang tak tahu malu sibuk dalam blog orang...jangan sembang pandailah....ini blog bukan untuk walaun....angguk2 geling2 punya blog..

      Padam
  5. Kenapa walaun tak pi blog pakkaramu atau lain2 blog PAS, bolehlah maki hamun atau caci maki sesuka hati....mungkin boleh berlajar skill baru untuk maki hamun....hahaha...taraf walaun.....ermmm

    BalasPadam
    Balasan
    1. PANcai nak tahu kenapa?

      1- Sebab blog ni sentiasa melibatkan ATGNA dengan Pakatun Haprak. Macam bacul.

      2- Blog ni suka memfitnah dan PANcai pulak gemar maki hamun pada PAS.

      3- Kami suka tengok PANcai mudah diperbodohkan oleh manusia hipokrit.

      4- Kami juga suka blog ni pasal blog ni ramai pengikut PANcai yang keliru.

      5- Ikut suka kami lerrr nak pi blog mana pun, kami bukan bebal macam PANcai.

      Ada banyak lagi....kahkahkahkahkah

      Padam
    2. Peduli apa sebab ini blog PH bukan blog walaun. Buat onarlah kat blog sendiri jangan suka campur hal blog orang. Nak hina atau maki pun dalam blog sendiri itu kau orang punya pasal.

      Nampak sangat bila tak laku maka dok menyibuk dalam blog orang. Lepas tu rasa macam hebat. Jangan perasanlah, kamu semua tak ada nilai pada kami. Malulah dengan diri sendiri, umpama masuk rumah orang lepas tu nak buat susun atur.

      Padam
    3. Golong tak tahu malu......sibuk rumahtangga orang padahal rumahtangga sendiri dah cacamarba.

      Padam
    4. Pasal ni lah kami suka blog ni, kami suka tengok kalian membebel macam budak2 tadika berubut gula2....kehkehkehkeh

      Padam
    5. Rumahtangga kami tenang, tiada cacamarba, yang huru hara dan cacarmarba ialah PH yang bersengketa merebut jawatan, nanti dekat pru berebut kerusi pulak ditambah lagi ramai manusia hipokrit dalam rumahtangga kalian.

      Kehkehkehkeh....

      Padam
    6. Yang huru hara kan orang2 yang tak tahu malu menyibuk dalam rumahtangga orang. Jenis tiada maruah dan tak tahu malu sibuk dalam blog orang. Kami tak mahu tau pasal blog kamu. Itu korang punya pasal lah.....

      Padam
    7. Tak mahu tahu pasal blog PAS tapi artikel yang keluar kat blog ni selalu berkait dengan PAS, secara tak langsung kami pun terbabit sama....dah takde isu lagi ke? Asyik2 PAS asyik2 ATGNA....

      Padam
  6. Nampak sangat berapa sukanya walaun ke blog2 PH kerana blog2 mereka sudah tiada sambutan. Mungkin walaun sendiri sudah hilang kepercayaan pada blog2 mereka. Nasib baiklah aku dah tak teringin langsung nak singgah atau jengok blog2 mereka sebab mereka sendiri terpaksa merempat di blog2 PH.....hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selagi blog ni siarkan artikel berkaitan dengan PAS selagi tu kami suka.....kalian memang tak teringin langsung singgah blog2 PAS sebabnya kalian mana ada prinsip dan berpendirian, sama macam pemimpin kalian, hipokrit.

      Kahkahkahkah.....

      Padam
    2. Blog walaun....hahaha....tak setaraf....hahahaha....blog walaun hanya untuk angguk2 dan geling2...hahaha

      Padam
    3. Memang tidak sama tarafnya antara golongan yang melawan arus fitrah manusia dengan golongan yang ikut fitrah, melawan arus fitrah manusia adalah dilaknat oleh Allah SWT.

      Padam
  7. Adakah fitrah manusia, masuk blog orang maki hamun dan hina orang? Adakah dengan memaki hamun dan menghina orang Allah SWT akan memberkati?

    BalasPadam
  8. Salam semua. Saya dah balik. Sorry busy sikit ke belakangan ni.

    Banyak isu kat atas nampak!!!

    Kalau saya ada masa saya ulas haha.

    Tunggu!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan wahai budak bodoh!!

      Padam
    2. Orang yang bodoh adalah bila ada pilihan halal dan haram dia pilih haram!!!

      Orang yang bodoh bila ada yang halal dia tetap pilih "PIGS"!!!

      PIGS=PAS+IKATAN@GAGASAN SEJAHTERA HAHAHHAHAHAA!!!

      Padam
    3. Kalau setakat guna modal budak2 camni budak bodoh pun boleh..

      Padam
    4. Modal budak2 terencat akal tu kau!!!

      Pasma ditubuhkan tahun 2014. Amanah ditubuhkan tahun 2015.

      Macam mana kau kata Amanah sokong DAP sejak penubuhan Pasma???

      Yang hilang setahun tu kau letak kat mana???

      Kalau setakat guna modal budak2 spastik camni budak memPIGS-buta pun boleh hahahhahaa....

      Reka sendiri fitnah hahahhaa

      Padam
    5. Apa khabar kawan2 yg makan PIGS? Kena jaga perasaan dorang terutama bg kes Ruu 164.. keh keh..tak sangka PH berUG dgn BN kini.. dua2 pihak sokong keh keh keh..

      Padam

Komenlah dan berhujahlah dengan baik...

Iklan Penaja 2

Popular Posts

Senarai Blog...Geng

Blog Pilihan

Senarai Blog @ Bisnes

Iklan C

http://www.gajimasyuk.com/user/toneexcel

Blog Archive