Almarhum Nik Aziz akan terus jadi pedoman ahli AMANAH

Tajudin Abdul Majid
Amalan almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat akan terus dijadikan pedoman bagi para penyokong dan pendukung AMANAH.
Ketua AMANAH kawasan Kuala Krai, Ustaz Tajudin Abdul Majid berkata asas-asas kukuh yang telah ditinggalkan almarhum tetap akan diteruskan.
"Dalam konteks politik negara ini telah jelas siapa yang patut dibuat kawan dan siapa patut dimusuhi.
"Tiada guna kita begitu alim menghuraikan pelbagai bidang agama termasuk hal-hal tasawuf tapi tiba-tiba cenderung bersama Umno," katanya berucap merasmikan penubuhan Angkatan Wanita AMANAH (Awan) kawasan hari ini.
Beliau mengingatkan ahli dan penyokong AMANAH tentang pentingnya menetapkan iman dan takwa sebagai tapak segala gerak kerja.
"Seperti yang selalu kita dengar janji al-Quran yang menyebut sekiranya penduduk sebuah negeri beriman dan bertaqwa nescaya Allah akan bukakan untuk mereka berkat dari atas (langit) dan dari bawah (bumi).
"Sebab itu jika jadikan dua asas ini untuk menggerakkan kerja-kerja parti insya Allah urusan kita akan diberi kemudahan.
Beliau juga menarik perhatian hadirin mengenai ketakutan berlaku kemiskinan jika menyertai kerja-kerja perjuangan.
"Al-Quran telah memberi amaran tentang syaitan yang sentiasa membisikkan janji kefakiran kepada mereka yang menyertai perjuangan.
"Mereka yang cuba berdiri bersama kebenaran akan sentiasa diwas-waskan dengan hasutan ini.
"Jangan kita terjebak, teruskan usaha tingkat kerja bersama organisasi, in sya Allah rezeki tetap tersedia," katanya.
Pada mesyuarat penubuhan Awan kawasan itu, ketua penaja, Rosmah Abdullah dikekalkan sebagai ketua Awan kawasan Kuala Krai.
mdl
Your image is loading...
Previous
Next Post »

31 ulasan

Write ulasan
An Anonymous
AUTHOR
7 Ogos 2017 9:35 PG delete

Setuju sebab arwah:

a. Mati dalam pas
b. Tak mau lantik husam tapi lantik mat yaakob
c. Memulakan undang2 jenayah syariah di kelantan tanpa direstui atau tidak oleh DAP
d. Menasihati ahli2 pas agar berdiri di belakang Presiden TGHH
e. Dan lain-lain lagi

Sekian

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
7 Ogos 2017 11:13 PG delete

Amalan ATGNA ialah beliau tidak pernah berpisah dengan jemaah Islam PAS sampai ke hujung nyawa tapi PANdir pulak jadikan pengkhianat sebagai pedoman, manusia hipokrit disanjung oleh golongan hipokrit juga. Jauh beza dengan ATGNA.

Reply
avatar
antiug
AUTHOR
7 Ogos 2017 11:28 PG delete

Tgna meninggal dlm pas sbb AMANAH blm wujud lg, cakap biar cerdik jgn mcm amno...amno pula kata partinya adalah terbaik perintah kerajaan padahal parti lain mana ada lg kuasai pusat...
Itu smua sbenarnya pbandingan sehala yg x mbuktikan kenyataan...tunggu piraum 14 apakah nadib amno n pas....

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
7 Ogos 2017 2:00 PTG delete

Lebih baik antiug kata ppbm belum wujud lg.. keh keh..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
7 Ogos 2017 4:53 PTG delete

PANxxx ada mabuk sikit sejak jadi budak suruhan dapigs...hehehe

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
7 Ogos 2017 4:58 PTG delete

Nak suruh PAN laku....maka di jaja lah nama TGNA merata2 rata....aku sebenarnya kesian dgn PAN ni

Reply
avatar
7 Ogos 2017 6:49 PTG delete

ALLAHYARHAM NIK AZIZ TIDAK MENINGGALKAN PAS KERANA DASARNYA BERLANDASKAN AL-QURAN,HADITH,IJMAK ULAMAK DAN QISAS,AMANAH BERDASRKAN APA DAN BERSEKONGKOL DENGAN PENETANG ISLAM TEGAR TERMASUK MAHATHIR DAN SEWAKTU DENGANNYA YANG PERNAH MENULIS SURAT KEPADA ALLAHYARHAM SUOAYA HUDUD TIDAK DILAKSANAKAN DI KELANTAN.NIK AZIZ DAN LAIN-LAIN MATI DIDALAM PERJUANGAN PAS SAMADA SENANG ATAU SUSAH,MENANG ATAU KALAH.AMANAH POLITIK BERIDEOLOGI AKAL BERSEKONGKOL DENGAN POLITIK BERACUAN PENJAJAH/DAP YANG TIDAK AKAN SENANG MELIHAT ISLAM ITU MEMERINTAH BUKAN DIPERINTAH.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
7 Ogos 2017 7:51 PTG delete

Kenapa walaun sibuk dalam blog PH? Adakah blog2 walaun dah tak ada sambutan? Malulah sikit kalau dah tak dapat sambutan menyibuk dalam blog orang sampaikan maki hamun dan penghinaan.

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
7 Ogos 2017 8:38 PTG delete

Bila masa pulak ATGNA ada dalam PH yg korang sibuk2 nak guna nama arwah? vangang..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
7 Ogos 2017 8:47 PTG delete

Bangang punya walaun....ini blog PH bukan blog walaun....jangan menyibuk dan buat onar....taraf tak sama...

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
7 Ogos 2017 9:20 PTG delete

Aku tanya yg kau sibuk2 guna nama ATGNA tu kenapa.. ustaz ahmad Awang kan ada.. kecik hati dia tau korang sengaja abaikan nama dia..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
7 Ogos 2017 9:44 PTG delete

Orang bangang yang tak tahu malu sibuk dalam blog orang...jangan sembang pandailah....ini blog bukan untuk walaun....angguk2 geling2 punya blog..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
7 Ogos 2017 9:51 PTG delete

Kenapa walaun tak pi blog pakkaramu atau lain2 blog PAS, bolehlah maki hamun atau caci maki sesuka hati....mungkin boleh berlajar skill baru untuk maki hamun....hahaha...taraf walaun.....ermmm

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 8:02 PG delete

PANcai nak tahu kenapa?

1- Sebab blog ni sentiasa melibatkan ATGNA dengan Pakatun Haprak. Macam bacul.

2- Blog ni suka memfitnah dan PANcai pulak gemar maki hamun pada PAS.

3- Kami suka tengok PANcai mudah diperbodohkan oleh manusia hipokrit.

4- Kami juga suka blog ni pasal blog ni ramai pengikut PANcai yang keliru.

5- Ikut suka kami lerrr nak pi blog mana pun, kami bukan bebal macam PANcai.

Ada banyak lagi....kahkahkahkahkah

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 8:22 PG delete

Peduli apa sebab ini blog PH bukan blog walaun. Buat onarlah kat blog sendiri jangan suka campur hal blog orang. Nak hina atau maki pun dalam blog sendiri itu kau orang punya pasal.

Nampak sangat bila tak laku maka dok menyibuk dalam blog orang. Lepas tu rasa macam hebat. Jangan perasanlah, kamu semua tak ada nilai pada kami. Malulah dengan diri sendiri, umpama masuk rumah orang lepas tu nak buat susun atur.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 8:25 PG delete

Golong tak tahu malu......sibuk rumahtangga orang padahal rumahtangga sendiri dah cacamarba.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 11:52 PG delete

Pasal ni lah kami suka blog ni, kami suka tengok kalian membebel macam budak2 tadika berubut gula2....kehkehkehkeh

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 11:56 PG delete

Rumahtangga kami tenang, tiada cacamarba, yang huru hara dan cacarmarba ialah PH yang bersengketa merebut jawatan, nanti dekat pru berebut kerusi pulak ditambah lagi ramai manusia hipokrit dalam rumahtangga kalian.

Kehkehkehkeh....

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 7:16 PTG delete

Yang huru hara kan orang2 yang tak tahu malu menyibuk dalam rumahtangga orang. Jenis tiada maruah dan tak tahu malu sibuk dalam blog orang. Kami tak mahu tau pasal blog kamu. Itu korang punya pasal lah.....

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 7:45 PTG delete

Nampak sangat berapa sukanya walaun ke blog2 PH kerana blog2 mereka sudah tiada sambutan. Mungkin walaun sendiri sudah hilang kepercayaan pada blog2 mereka. Nasib baiklah aku dah tak teringin langsung nak singgah atau jengok blog2 mereka sebab mereka sendiri terpaksa merempat di blog2 PH.....hahaha

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 9:24 PTG delete

Tak mahu tahu pasal blog PAS tapi artikel yang keluar kat blog ni selalu berkait dengan PAS, secara tak langsung kami pun terbabit sama....dah takde isu lagi ke? Asyik2 PAS asyik2 ATGNA....

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 9:34 PTG delete

Selagi blog ni siarkan artikel berkaitan dengan PAS selagi tu kami suka.....kalian memang tak teringin langsung singgah blog2 PAS sebabnya kalian mana ada prinsip dan berpendirian, sama macam pemimpin kalian, hipokrit.

Kahkahkahkah.....

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
8 Ogos 2017 10:49 PTG delete

Blog walaun....hahaha....tak setaraf....hahahaha....blog walaun hanya untuk angguk2 dan geling2...hahaha

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
9 Ogos 2017 7:13 PG delete

Memang tidak sama tarafnya antara golongan yang melawan arus fitrah manusia dengan golongan yang ikut fitrah, melawan arus fitrah manusia adalah dilaknat oleh Allah SWT.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
9 Ogos 2017 8:29 PG delete

Adakah fitrah manusia, masuk blog orang maki hamun dan hina orang? Adakah dengan memaki hamun dan menghina orang Allah SWT akan memberkati?

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
9 Ogos 2017 10:13 PG delete

Salam semua. Saya dah balik. Sorry busy sikit ke belakangan ni.

Banyak isu kat atas nampak!!!

Kalau saya ada masa saya ulas haha.

Tunggu!!!

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
9 Ogos 2017 4:19 PTG delete

Silakan wahai budak bodoh!!

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
10 Ogos 2017 9:32 PG delete

Orang yang bodoh adalah bila ada pilihan halal dan haram dia pilih haram!!!

Orang yang bodoh bila ada yang halal dia tetap pilih "PIGS"!!!

PIGS=PAS+IKATAN@GAGASAN SEJAHTERA HAHAHHAHAHAA!!!

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
10 Ogos 2017 10:29 PG delete

Kalau setakat guna modal budak2 camni budak bodoh pun boleh..

Reply
avatar
Nobody
AUTHOR
10 Ogos 2017 11:20 PG delete

Modal budak2 terencat akal tu kau!!!

Pasma ditubuhkan tahun 2014. Amanah ditubuhkan tahun 2015.

Macam mana kau kata Amanah sokong DAP sejak penubuhan Pasma???

Yang hilang setahun tu kau letak kat mana???

Kalau setakat guna modal budak2 spastik camni budak memPIGS-buta pun boleh hahahhahaa....

Reka sendiri fitnah hahahhaa

Reply
avatar
An Anonymous
AUTHOR
10 Ogos 2017 7:36 PTG delete

Apa khabar kawan2 yg makan PIGS? Kena jaga perasaan dorang terutama bg kes Ruu 164.. keh keh..tak sangka PH berUG dgn BN kini.. dua2 pihak sokong keh keh keh..

Reply
avatar

Komenlah dan berhujahlah dengan baik... EmoticonEmoticon

Senarai Blog...Geng

Iklan Penaja

Blog Pilihan

iklan penaja.

dana-100-all

Senarai Blog @ Bisnes